Verkort de laadtijd.

Gebruikers houden er niet van om lang te wachten. Niemand kan ongeduldiger zijn dan iemand die regelmatig op internet surft – hij wil de benodigde informatie snel en zonder vertraging krijgen. Als een webpagina meer tijd nodig heeft om te laden, stelt dit zijn geduld op de proef. Nu er websites van concurrenten zijn met vergelijkbare informatie die direct beschikbaar is, is er geen reden voor gebruikers om lang te wachten tot een pagina is geladen – aangezien ze ergens anders kunnen krijgen wat ze nodig hebben.

De laadtijd van een website kan worden verkort door de afbeeldingen en webcode te optimaliseren, en door zware scripts, plug-ins en widgets te elimineren die niet nodig zijn.

Het is ook het beste dat een laadbericht een timer of een andere voortgangsindicator heeft. Het is waarschijnlijker dat bezoekers blijven hangen als ze precies weten hoe lang het duurt om toegang te krijgen, in plaats van voor onbepaalde tijd te wachten tot het is geladen.

Maak het gemakkelijk om te navigeren, toegang te krijgen en te lezen.

Een website moet zo worden ontworpen dat deze gemakkelijk te navigeren is, zodat bezoekers meteen toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben. Wanneer de structuur ingewikkeld is en de bewoording moeilijk te begrijpen is, kunnen bezoekers ontmoedigd raken en doorgaan naar de volgende website die ze zien.

Daarnaast moeten website-eigenaren ervoor zorgen dat ze over leesbare tekst beschikken. Het moet niet zo klein zijn dat bezoekers het moeilijk zullen vinden om te lezen, en toch niet zo groot om er onprofessioneel uit te zien. Om de leesbaarheid verder te verbeteren, moeten de achtergrond en het lettertype scherpe contrasterende kleuren hebben.

Ga direct naar het punt.

De verstrekte informatie moet altijd kort en toch volledig zijn. Om bezoekers gefocust te houden, mogen er geen afleidingen en onderbrekingen zijn, zoals bijvoorbeeld een video (die moeilijk te sluiten is) die boven de inhoud wordt toegevoegd.

Houd je aan je beloftes.

Bezoekers mogen niet naar binnen worden gelokt om een ​​exemplaar te bemachtigen als het niet kan worden bezorgd.

Koppelen, aanbevelen en relateren

Een website die is opgebouwd rond berichten (zoals bijvoorbeeld een thema voor technische info/roddels) heeft meer tijd nodig voor gebruikers om te bekijken. De tijd kan worden verlengd door elementen te gebruiken die verwijzen naar relevante content.

Wanneer een bezoeker op een pagina terechtkomt met een artikel over het verwijderen van een bepaald computervirus van zijn systeem, moet dit links bevatten naar andere artikelen die soortgelijke onderwerpen onderzoeken (zoals antivirussoftware).

Hyperlinks kunnen aan de post worden toegevoegd om de termen plus methoden in de laatste post uit te leggen, evenals een aanbeveling voor een lezing. Op deze manier dient de post waar een bezoeker op terechtkomt als toegangspoort tot andere webpagina’s.

Multimedia toevoegen

Dit verandert snel in een wereld die de geneugten van lezen vergeet. Afgezien van de culturele implicaties, is dit geen goede ontwikkeling in termen van internet. Dit is het moment waarop tekst de meest afstotende manier is om te communiceren. Mensen luisteren tegenwoordig liever naar muziek, spelen games en bekijken afbeeldingen dan alleen platte tekst te lezen.

Als oplossing in termen van ontwerpcontext kunnen webdesigners de inhoud aantrekkelijker maken als deze wordt geleverd met een aantrekkelijke videoclip of gerelateerde afbeeldingen. Omdat visuals gemakkelijk interesse en nieuwsgierigheid kunnen wekken, overtuigen ze bezoekers om de tekst te lezen om meer informatie te krijgen.

Bron: Karina Popa