Wat is SEO-copywriting? SEO copywriting/professionele copywriting, ook bekend als schrijven voor zoekmachines, is een nieuwe manier van schrijven, wat inhoudt dat inhoud op een webvriendelijke manier moet worden geschreven! Search Engine Copywriting is in feite een herschrijfproces van bestaande ‘creatief geschreven’ tekst. In eenvoudige woorden, op trefwoorden gebaseerd schrijven wordt SEO-kopie schrijven genoemd. Maar het betekent niet dat SEO-schrijven slechts een poging is om meerdere onsamenhangende elementen in te voegen; thesaurus-klinkende trefwoorden in de kopie alleen maar om het hoog te laten scoren in zoekmachines. Zoekmachines zoals Google en Yahoo!, spammen altijd inhoud die overvol is met trefwoorden. Dus bij het plannen van copywriting voor zoekmachines, moet u zorgen voor de dichtheid van het gebruik van trefwoorden in de inhoud.

Copywriting voor zoekmachines verschilt van andere copywriting omdat het zowel voor zoekmachines als voor menselijke surfers is geschreven. SEO-copywriting is echter niet extreem moeilijk, maar weinig gecompliceerd. Hieronder vindt u enkele tips om professionele copywriting voor SEO te schrijven.

Ken uw trefwoord voordat u begint Professionele copywriting: als u weet welke sleutelzinnen u de pagina optimaliseert; het wordt veel gemakkelijker voor u om SEO-copywritingdiensten te leveren. Als je begint te schrijven, voeg dan sleutelzinnen toe door je hele tekst, niet alleen in de eerste alinea. Voor de beste resultaten richt u uw tekst op slechts twee of drie primaire zoekwoorden. Klik hier om de tool voor trefwoordanalyse te downloaden.

Frequentie van sleutelzinnen voor SEO-copywriting: hoe vaak moet je sleutelzinnen gebruiken? Er is een ‘richtlijn van 3%’ waarin staat dat 3% van uw woorden zoekwoorden moeten zijn. Dit is echter ENKEL een richtlijn. Dood jezelf niet om een ​​ratio van 3% te bereiken. Vergeet niet dat uw exemplaar zowel moet verkopen als de aandacht van de motoren moet trekken. Verpest geen perfect goede kopie door zoekwoorden te forceren waar ze gewoon niet passen. Zorg dus voor de frequentie van trefwoorden, terwijl u de copywriting voor zoekmachines plant. Om de trefwoorddichtheid van uw webpagina te controleren, kunt u deze hier gratis downloaden.

Moet weten waar de website over gaat: Voordat u begint met SEO-copywriting, moet u de doelgroep van de website kennen. Zodra u uw doelgroep kent; u kent uw zoekwoorden; voeg de twee nu samen om een ​​boeiende, zoekmachinevriendelijke kopie te maken. Als uw website bijvoorbeeld diensten voor webontwikkeling en -ontwerp aanbiedt, richt u dienovereenkomstig op zoekwoorden.

Geoptimaliseerde tekstlengte op pagina: het is raadzaam om voldoende tekst op uw startpagina en belangrijke sectiepagina’s te hebben voor effectieve copywriting door zoekmachines. Zoekmachines zien graag tussen de 250 en 500 woorden tekst op een pagina om de relevantie van zoekwoorden te beoordelen. Laat het begin van de paginatekst uw belangrijke trefwoorden bevatten. Sommige zoekmachines lezen niet diep in uw pagina. Als zodanig wordt het belangrijk dat ze uw oorspronkelijke tekst met de zoekwoorden lezen. Vermijd het plaatsen van links in afbeeldingen. Zoekmachines kunnen geen afbeeldingen lezen.

Professionele copywriting met behulp van CSS (Cascading Style Sheets): CSS of Cascading Style Sheet is een stijlbladtaal waarmee u een browser kunt vertellen hoe uw pagina moet worden gepresenteerd. CSS kan worden gebruikt om de tekstopmaak te regelen, waardoor de visuele aantrekkingskracht van de tekst in koppen behouden blijft. Dit scheidt de presentatiestijl van de documenten van de inhoud, waardoor het onderhoud van de site wordt vereenvoudigd. Dit omvat specificaties met betrekking tot het soort lettertype dat moet worden gebruikt, spatiëring, kleur, marge, rand enz. Wilt u meer weten over CSS, klik dan hier.

Zoekmachine-copywriting voor metatags: metatags worden gebruikt om informatie door te geven aan de crawlers van zoekmachines waar een menselijke bezoeker zich misschien niet mee bezighoudt. Opgemerkt moet worden dat metatags in HTML niet nodig zijn tijdens het maken van uw webpagina’s, maar SEO-wijs; ze kunnen een grote hulp zijn. Vanwege de gemakkelijke manipulatie door webmasters, hebben sommige metatags (trefwoorden, titel en beschrijving) het belang verloren dat ze tot enkele jaren geleden genoten. Er zijn tools beschikbaar die automatisch metatags genereren. Klik hier om de tool te downloaden.

Bron: Munaz Anjum