1. De meest effectieve verkoopmaterialen zijn gericht op specifieke doelgroepen. Dus “boekhoudservices voor reclamebureaus” zullen het beter doen dan “boekhoudservices”.

2. Zorg altijd voor een offerte, een volgende stap en vertel de lezer erover: “Bel ons nu voor een gratis en vrijblijvende analyse van uw huidige salarisverwerkingsprocedures.”

3. Gebruik statistieken en feiten die aantonen dat de klant betrouwbaar en bekwaam is en zijn klanten meestal tevreden stelt: “Elke slotenmaker die in onze winkel werkt, is gecertificeerd als beveiligingsspecialist door de prestigieuze Master Craftsman Guild.”

4. Gebruik echte getuigenissen van tevreden klanten, met bronvermelding, in uw exemplaar.

5. Voeg een paar feiten, statistieken of modewoorden toe die laten zien dat de adverteerder hun branche en hun behoeften begrijpt: “Het is waar: de helft van de mensen in de VS ziet niet eens een tandarts. En ze vertegenwoordigen een uitstekende prospect voor uw tandartspraktijk.”

6. Zet uw kop of een aantal van uw onderkoppen in de vorm van een vraag om de belangstelling van de lezer te wekken: “Elke eigenaar van een autowasstraat zou deze zeven zakelijke succesgeheimen moeten kennen. U ook?” Of: “Waarom zijn eigenaren van satellietschotels niet op de hoogte gesteld van deze feiten?”

7. Schrijf vanuit het oogpunt van de klant: niet “introductie van ons Guarda-Health Employee Benefit Program” maar “Eindelijk kunt u de enorme premies voor ziektekostenverzekeringen bestrijden die uw kleine bedrijf failliet dreigen te laten gaan.”

Hoe sneller u kunt schrijven en hoe meer werk u kunt leveren met een acceptabel kwaliteitsniveau, hoe meer geld u zult verdienen. Oefen-oefen-oefen en schrijf zo vaak als je kunt. Bied aan om een ‚Äč‚Äčklant een gratis proefversie van uw service te geven en dan heeft u een klantenbestand opgebouwd voordat u het weet.

Bron: Gene Parker