Als u geen software voor het vastleggen van schermen zoals TechSmith Camtasia of het gratis alternatief Jing gebruikt om uw copywriting-gewoonten te controleren, moet u deze gewoonte onmiddellijk overnemen. Als u Camtasia-schermvideo’s gebruikt om uzelf op te nemen terwijl u een tekst schrijft, zorgt u ervoor dat u zich kunt concentreren op uw kopieertaken, documentatie verstrekt over de uren die u hebt gewerkt en dat u voor uzelf persoonlijk bijhoudt wat u in uw verkoopbrieven hebt gewijzigd en waarom.

De eerste reden om het te gebruiken is dat een Camtasia-opname is alsof je een baas over je schouder meekijkt. Terwijl u alles wat u doet op het scherm opneemt, controleert u geen e-mails of surft u op forums, maar schrijft u die verkoopkopie.

Vervolgens zal het opnemen van Camtasia-video’s je trainen om geweldige verkoopkritieken te geven. Mensen betalen je $ 97 voor een kritiek van een uur op een verkoopbrief, dus als je deze vaardigheid onder de knie hebt, bouw je weer een nieuwe stroom aan copywriting-inkomsten op. Het bekritiseren van je eigen exemplaar verschilt niet zo veel van het bekritiseren van het exemplaar van andere mensen, vooral als je terugkomt op een verkoopbrief die je zelfs maar een paar dagen geleden hebt geschreven.

Er is iets aan het opnemen van de video’s en jezelf uit je dak laten gaan door te denken dat je een videoproduct aan het maken bent, waardoor je alles kunt uitleggen. Als de camera’s niet draaien, zult u uw wijzigingen waarschijnlijk ook niet uitleggen.

Ten slotte bieden Camtasia-video’s copywriting-documentatie, zowel voor uzelf als voor anderen. Als u terug moet gaan om eerdere versies van uw verkoopexemplaar te bekijken, kunt u de video gewoon terugspoelen en bekijken. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u bij elke stap een kopie van de verkoopbrief opslaat om een ​​enkele verloren zin of kop op te halen. Je kunt de video’s ook aan je klanten overhandigen als gratis bonus of als bewijs dat je het aantal uren hebt gewerkt dat je hebt geclaimd.

Nu computers sneller worden en harde schijven groter worden, is er geen reden om geen video’s van uzelf op te nemen terwijl u kopieert. Acteurs en sporters filmen zichzelf terwijl ze aan het oefenen zijn, dus waarom zou je jezelf niet opnemen om erachter te komen waar jouw copywriting en productiviteitsknelpunten zitten?

Bron: Robert Plank