Voor alle digitale marketingbedrijven en leiders is het een uitdaging geworden om te werken aan belangrijke disciplines zoals SEO en Content Marketing. Voor het proces van het aansturen van het verkeer, is enorm kritisch en moet inspanningen worden geleverd om tot succes te leiden. De perfecte mix van contentplanning en de promotie ervan is de sleutel tot de triomf van een marketingcampagne. Terwijl het debat over SEO versus contentmarketing voortduurt, moet hier worden herhaald dat het een mythe is dat beide disciplines tegen elkaar kunnen worden opgezet, aangezien beide kunnen en moeten samenwerken om elke marketingcampagne zijn hoogtepunt te laten bereiken. .

Met SEO en Content Marketing die samenwerken om succes te behalen voor een goed ontworpen marketingplan, is het geen wonder dat de een zijn bestaan ​​niet kan voltooien zonder de ander. Contentmarketing is het medium voor SEO om aan zijn eisen te voldoen en elkaar zo aan te vullen in elke fase van het project. Geen enkel marketingplan is compleet zonder competent gebruik van SEO en geen enkele SEO-campagne kan worden geïmplementeerd zonder contentmarketing.

Een zeker korte formule voor het behalen van felbegeerd succes kan worden afgeleid door een SEO-plan in uw contentmarketingstrategie te verweven en dat kan door:

• Weten wat uw potentiële klant nodig heeft en dit aan hen bieden

• Uw prospects reden en beloningen geven voor snelle actie, zoals het aanbieden van een speciale prijs

• Communiceren met uw koper/prospect, zelfs nadat hij of zij aangetrokken is door uw site met behulp van retargetinglijsten

Manieren om deel te nemen aan het proces van SEO en contentmarketing

• De originele kwaliteitsinhoud maken

De behoeften zijn om jezelf aan te passen aan de boeiende inhoud die je helpt om verkeer te genereren. Hiermee onderscheidt u zich van concurrenten als u met originele en boeiende inhoud werkt, omdat het de zoekmachines iets geeft om te indexeren dat nergens anders te vinden is. Het helpt ook bij uw contentmarketingdoelen, aangezien originele en hoogwaardige content veel meer kans maakt om de doelgroep aan te trekken waarop u zich richt.

• Altijdgroene inhoud en SEO-koppelingen

Hier betekent “Evergreen” het type inhoud dat uw doelgroep naar uw blog kan leiden en dat effectief genoeg is om uw doelgroep vast te houden. Het nuttiger artikel dat waardevol advies en inzicht bevat, zal het soort links en betrokkenheidsstatistieken aantrekken waarnaar Google op zoek is, en het is waarschijnlijker dat het over een langere periode goed presteert in de zoekresultaten.

• Zoekwoordonderzoek

Zoekwoordonderzoek is essentieel voor contentmarketing en SEO om goed samen te werken en betere traffic en resultaten te genereren. Allereerst moet de kwaliteit van de inhoud die u produceert, zitten in de inhoud die u produceert, maar u moet er ook voor zorgen dat de inhoud die u aan het maken heeft besteed, de aandacht krijgt die het verdient. Om dit te bereiken, moet uw inhoud overeenkomen met de zoektermen die mensen gebruiken en deze zoekopdrachten effectief beantwoorden.

• Monitoring van het onderzoek naar trefwoorden

Als u eenmaal een lijst met termen en woordgroepen heeft die u met uw inhoudsinspanningen wilt targeten, is het belangrijk om uw inspanningen te controleren en te meten. Is de inhoud die u produceert een schot in de roos? Heeft het effect op zoekposities? Verwacht geen resultaten van de ene op de andere dag; het kan even duren voordat u verschuivingen in de zoekresultaten ziet, en het kan voor bepaalde zoekwoorden erg concurrerend zijn.

Er zijn geen garanties voor succes, maar een goed toegepaste strategie met gerichte inhoud zal op lange termijn vruchten afwerpen. Het is belangrijk om dat toe te voegen, terwijl inhoud een sleutelrol kan spelen bij het bereiken van SEO-doelen; het mag geen slaaf zijn van die doelen.

• Verwijzingen verzamelen

De beste van de gedreven resultaten in de vorm van de inhoud moet werken voor de voordelen van het verkrijgen van de link van de andere bron. De beste van de groenblijvende inhoud is in staat om links aan te trekken. Zorg ervoor dat het effectief wordt verspreid, zodat het de aandacht kan trekken van een zo groot of invloedrijk mogelijk publiek. Hier is geen geweldige wetenschap voor; maak gewoon inhoud waar mensen naar willen linken en kijk hoe het werkt.

• Interne koppeling voor de noodzaak van de optimalisatie op de pagina

Dit is een voor de hand liggende manier om inhoud te gebruiken om te helpen met SEO-doelen en om de gebruikerservaring te verbeteren. Interne links kunnen Google helpen uw site effectiever te crawlen, pagina’s goed te laten ranken voor bepaalde zoektermen en gebruikers ook verwijzen naar inhoud die relevant is voor het artikel dat ze lezen.

Het is eenvoudig genoeg om in de praktijk te brengen en zou een onderdeel van het denken moeten zijn bij het schrijven en bewerken van inhoud.

Met de strategie kunt u uw online aanwezigheid verbeteren en hoger scoren op sites van zoekmachines. U kunt dan elke concurrentie verslaan, uw publiek vergroten en daardoor de winstgevende klantactie in uw bedrijf verbeteren.

Bron: Sahil Prajapati