Het ontwerpen en maken van een site is waarschijnlijk een van de belangrijkste elementen voor elk bedrijf. Bedrijven over de hele wereld vertrouwen op hun online handel om hun omzet te verhogen, de zichtbaarheid te verbeteren en hun klantenbestand te helpen.

Hoewel een fantastisch ogende site boordevol waardevolle informatie en foto’s van hoge kwaliteit voordelig is, is het ook belangrijk dat de site soepel draait. Elke site moet gemakkelijk te navigeren, snel te laden en gebruiksvriendelijk zijn. Als deze drie vakjes niet zijn aangevinkt, kunt u klanten en inkomsten verliezen in plaats van winnen.

Een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen bij het samenstellen van een site, is welke server u moet gebruiken. Veel serverbedrijven bieden verschillende pakketten aan, waarvan vele met onbeperkte toegang. Dit is allemaal goed nieuws, maar je zult nog steeds wat huiswerk moeten doen om te bepalen welke meer online zijn dan down, welke hogere snelheden bieden en die toegankelijk zijn van over de hele wereld.

Een bedrijf dat serverruimte aanbiedt is één ding, maar ze zullen niet allemaal de vakjes aanvinken die jij belangrijk vindt voor je bedrijf, dus doe je huiswerk en maak je keuze met zorg, rekening houdend met snelheid, functionaliteit en prestaties.

Een ander belangrijk element is het cachen van eventuele bestemmingspagina’s, dit zal uw pagina’s helpen sneller te laden en ervoor te zorgen dat uw klanten een plezierige online ervaring hebben. Het gebruik van software voor het testen van de laadsnelheid van websites kan u ook helpen ervoor te zorgen dat deze pagina’s gemakkelijk en zonder vertraging worden geladen, waardoor het risico wordt verkleind dat uw klanten naar een andere website gaan om te vinden wat ze zoeken.

Bij het ontwerpen van uw website is het van groot belang dat de pagina’s een duidelijke naam hebben. Dit kan uw klanten helpen om gemakkelijk te vinden wat ze zoeken en u ook helpen bij de zoekresultaten. Onthoud dat zelfs gemakkelijk benoemde pagina’s snel moeten laden om de klantervaring en retentie te verbeteren.

Met behulp van software voor het testen van de laadsnelheid van websites kunt u de betrokkenheid van uw bezoekers bij de site verbeteren. In veel gevallen zal een klant een site bezoeken en door de pagina’s gaan bladeren om te zien wat hem aanspreekt, misschien hebben ze al een specifiek product of dienst in gedachten. Als ze niet snel en gemakkelijk op de pagina kunnen komen, gaan ze gewoon verder. Het is belangrijk dat u uw site grondig analyseert om ervoor te zorgen dat deze de belasting kan beheren en daardoor de ervaring van uw klant kan verbeteren. Op zijn beurt zal uw klant meer betrokken zijn, misschien meer producten en diensten bekijken dan oorspronkelijk de bedoeling was, mogelijk resulterend in een verkoop.

Software voor het testen van de laadsnelheid van websites is ook handig om u te helpen bij het identificeren van problemen zodra ze zich voordoen of in een vroeg stadium. Om de functionaliteit en prestaties van uw site te verbeteren, kan het gebruik van deze software-opties een enorme en positieve impact hebben op uw bedrijf en klantervaring.

Als u de laadtijden kent zoals deze door uw klanten worden ervaren, kunt u met uw site in hun schoenen worden geplaatst. Hoewel u de site zelf kunt testen nadat deze is ontwikkeld, is de kans groot dat u de enige persoon daar bent, u moet weten hoe deze zal werken wanneer er op een bepaald moment een groot aantal klanten online is. De site moet in staat zijn om onder spanning te presteren zonder afbreuk te doen aan het zicht van uw klanten op de site en hoe zij denken dat deze presteert.

Onthoud dat naarmate uw bedrijf groeit, ook uw klantenbestand groeit, dit ertoe kan leiden dat een groot aantal klanten zich op elk moment bij uw site aanmelden. Het is van essentieel belang dat uw website de belasting die erop wordt geplaatst tijdens drukke periodes kan beheren en een uitzonderlijke service aan al uw klanten kan bieden.

Bron: Simon Pri