Technologieën worden geavanceerder en bedrijven gaan leven van technologieën. Veel klanten die zich niet bewust zijn van website-ontwerptechnologieën, maar zoveel dingen hebben gehoord over websites en hun technologieën die zijn gebruikt om te ontwikkelen. Door gehoorde dingen verzamelden ze wat kennis over website-ontwerp, ze maakten een aantal percepties of stereotypen die helemaal niet waar zijn. Het is een kwestie van feiten dat mensen die niet tot de gemeenschap behoren, wat het ook is, stereotypen hebben gemaakt op basis van feiten die niet ter zake doen en de meeste ervan zijn onjuist. Hoewel enkele dingen die ze zagen of luisterden op dat moment in bepaalde specifieke omstandigheden correct kunnen zijn.

Hier sommen we enkele meest voorkomende stereotypen op die we echt tegenkomen bij onze klanten en van mensen om ons heen:

• Een website-ontwerper is een programmeur – Het zijn de meest voorkomende stereotypen van mensen uit onze omgeving die denken dat website-ontwerper een goede programmeur is. Veel studenten zijn ook in de war omdat ze dachten dat een website-ontwerper of een ontwikkelaar een goede programmeur moest zijn, wat niet waar is. Hier wil ik duidelijk maken dat een website-ontwerper enige basiskennis van programmeren heeft, zodat ze door kunnen gaan met de database in de backend.

• Duur = Goed – Over het algemeen is de perceptie over website-ontwerper dat als servicekosten duur zijn, werk goed en meer gekwalificeerd zou zijn of dat ze goedkoper zouden zijn dan dat ze niet goed of niet bekwaam zijn, maar het is niet helemaal waar. Een getalenteerde en gekwalificeerde webontwikkelaar wordt misschien laag in rekening gebracht, maar levert uitstekend werk. Hier is de voorspelling van kwaliteitswerk afhankelijk van de beoordeling die door de webontwikkelaar in rekening wordt gebracht, wat betekent dat de klant denkt dat u meer betaalt, het beste werk dat we krijgen. Maar onthoud dat duur niet goed is, noch goedkoper is minder bekwaam, dus kies verstandig op basis van hun eerdere werkervaring.

• Gebrek aan sociale vaardigheden – Feit is dat webdesigners veel dieper in het werk worden betrokken, zodat ze geen tijd hebben om voor zijn uiterlijk te zorgen en met anderen te praten. Vanwege hun werk woonden ze graag alleen en dit zal hen tot een introverte persoonlijkheid leiden en hun uiterlijk zou anderen teleurstellen die spijkerbroeken, t-shirts, rommelig haar en een bril dragen. We leven echter in de wereld waar je uiterlijk veel zegt voor anderen, webdesigners moeten voorzichtig zijn met zijn imago.

• Mannelijke ontwerpers zijn beter – Vrouwelijke webdesigners worden niet zo goed beschouwd als mannelijke webdesigners. De concepten daarachter zijn dat ze altijd de neiging hebben om weg te blijven van machines en we dachten ook dat vrouwen niet zo snel in staat zijn om de technologieën te begrijpen als mannen. Maar in de loop van de tijd laten vrouwelijke webontwerpers ook hun voetafdruk achter in de industrie als een van de beste webontwerpers, maar er zijn er nog maar weinig. Persoonlijk zag ik nauwelijks een vrouw in de webdesign-industrie terwijl ik in drie verschillende bedrijven werkte.

Bron: Anup Kumar