Dit artikel presenteert de vijf karaktereigenschappen van alle toonaangevende copywriters en het 5-stappenplan om gemakkelijk en snel aan je copywritingcarrière te beginnen.

Vijf kenmerken van een zeer effectieve copywriter

  • Heeft ervaring in productverkoop

Het lijkt erop dat de meerderheid van de beste copywriters in de buurt ervaring hebben met verkopen. Copywriting is verkoop in gedrukte vorm, dus als je in de verkoop hebt gewerkt, heb je vaardigheden verworven die overdraagbaar zijn voor wanneer je daadwerkelijk schrijft om aan mensen te verkopen.

  • Heeft een liefde voor schrijven

Copywriters schrijven misschien om de kost te verdienen, velen van hen houden echt van schrijven. Als je van nature plezier beleeft aan het schrijven, dan heb je gelijk om te kiezen voor een carrière in copywriting.

  • Heeft een artistieke stijl

Veel winstgevende copywriters zijn doorgaans moeiteloos fantasierijke individuen – mensen die niet alleen een passie voor schrijven hebben, maar ook de ingenieuze handigheid die nodig is om teksten te schrijven die kunnen worden verkocht.

  • Heeft uitstekende tijdmanagement- en organisatorische vaardigheden

Top copywriters zijn fantastisch in zelfmanagement. Copywriting is nog steeds een bedrijf en als u verwacht dat uw bedrijf succesvol zal zijn, moet u deadlines kunnen halen en uzelf en uw tijd efficiënt kunnen beheren.

  • Heeft het vermogen om professioneel met klanten om te gaan;

Als je van plan bent om copywriter te worden, moet je op een professionele manier kunnen schrijven en contact kunnen leggen met klanten. Het halen van deadlines, het verzenden van e-mails en het bellen naar klanten moet allemaal op een zakelijke manier gebeuren.

Vijf stappen in het starten van uw copywriting-carrière

  • Leer copywriting.

Leer de basisprincipes van copywriting. Lees boeken door, bekijk websites zoals Start Copywriting voor artikelen en videolessen zodat je echt kunt studeren en goed kunt worden in je vak.

  • Stel uw portefeuille samen.

Klanten zullen bepalen of ze u wel of niet moeten aannemen, afhankelijk van een paar verschillende factoren, en een daarvan is meestal uw portefeuille. Een solide en diverse portfolio – een die bestaat uit werken die je voor verschillende markten hebt gedaan – zal klanten je flexibiliteit en vermogen tonen om een ​​kopie te maken voor zowat elk type product of dienst.

  • Stel uw tarief in.

Bedenk in het begin of je per uur of per project gaat rekenen. Er zijn voordelen aan beide gebieden, maar ik kies er persoonlijk voor om per project te rekenen, maar houd ook rekening met mijn uurtarief.

  • Zet uw bedrijf op.

Registreer een zakelijke identiteit, een zakelijke bankrekening, bouw een website en druk visitekaartjes af om als officieel bedrijf te werken. Met deze stappen wordt uw copywriting van louter een vrijetijdsbesteding tot iets waarvoor u geld vraagt.

  • Promoot uw bedrijf.

U zult tal van manieren ontdekken om uw copywriting-bedrijf te promoten, zoals netwerken en samenkomen met lokale ondernemers. Kleine bedrijven adverteren vaak op regelmatige basis en kunnen daarom helpen om uw diensten bij potentiële klanten te promoten. Een ander geweldig idee is om je copywritingcarrière te lanceren door jezelf op internet te promoten, en de beste manier om te beginnen is door je website te maken en bezoekers ernaartoe te trekken.

Bron: Jesse Forrest