Er zijn twee belangrijke technieken in SEO. On-page SEO en Off-page SEO. On-page SEO houdt zich bezig met de inhoud van uw webpagina’s, terwijl off-page SEO draait om het verkrijgen van kwaliteitslinks. De eerste twee stappen van de SEO zijn erg belangrijk en het succes van een SEO-campagne hangt sterk af van deze twee stappen, site-analyse en trefwoordanalyse. Het is als de basis van het SEO-proces.

Site-analyse: site-analyse helpt u in feite bij het plannen van uw SEO-proces en geeft u het basisidee van wat er moet gebeuren. Grondige site-analyse zal u vertellen hoeveel optimalisatie op de pagina en optimalisatie buiten de pagina nodig is. Als de site geen titel, metatags en beschrijving heeft die in overeenstemming zijn met de inhoud van de pagina, dan zijn enige inspanningen vereist voor de optimalisatie op de pagina. Terwijl als er geen andere website naar uw website linkt, er aanzienlijke inspanningen nodig zijn bij off-page SEO.

Optimalisatie op de pagina

Zoekwoordanalyse:
De productnamen en servicetypes zijn in wezen de trefwoorden waarmee sitebezoekers naar uw website komen. Zoekwoordanalyse en onderzoek voor het selecteren van trefwoorden is erg belangrijk voor een succesvolle zoekmachinecampagne. De site-analyse van de concurrent helpt ook bij het identificeren van de juiste zoekwoorden. Zodra de trefwoorden zijn voltooid, kunt u beginnen met het wijzigen van de titel van uw website, meta-tags, metabeschrijving, het optimaliseren van HTML, site-inhoud, enzovoort. Het selecteren van trefwoorden is een cruciaal onderdeel van het promoten van uw website bij de zoekmachines, omdat al het daaropvolgende werk zijn oorsprong vindt in geoptimaliseerde zoekwoorden. De door u gekozen sleutelzin bepaalt hoe uw campagne met de hoogste ranking zal werken. Goed onderzochte en verfijnde zoekwoorden zullen het gerichte verkeer naar uw website brengen. Sleuteltags in combinatie met de gelokaliseerde tags vormen het zoekpatroon van de gebruiker. Het is dus altijd handig om de naam van een stad, plaats of land in de lijst met zoekwoorden op te nemen.
Optimaliseer en herschrijf dynamische URL’s

De meeste sites van de laatste tijd zijn dynamisch en gebruiken contentbeheersystemen zoals WordPress en Joomla of server-side scripttaal zoals php. Hoewel dynamische sites erg goed zijn in het publiceren en organiseren van inhoud, is het niet zoekmachinevriendelijk. Zelfs als het een statische website is, kunnen de paginanaam-URL’s worden geoptimaliseerd met behulp van de relevante zoekwoorden. In het geval van de dynamische site moet de webpagina-URL worden herschreven om deze crawlervriendelijk te maken.

Afbeeldings- en linktitels

Zoekmachines zijn blind voor flash en afbeeldingen. Het gebruik van flits moet worden vermeden. Ook zwaar beladen afbeeldingen en een door flash aangedreven website hebben veel meer tijd nodig om te laden. Afbeeldingen en links moeten titels krijgen, zodat Google en Yahoo de betekenis ervan kunnen identificeren.

Off-page optimalisatie:
Zodra alle benodigde inhoud en sleutelzinnen voor de optimalisatie van de site zijn ingevoerd, is de volgende stap om anderen onze inhoudrijke website te laten weten. Er zijn een aantal aspecten waar u tijdens website-optimalisatie aan uw site kunt werken. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste gebieden.

Link Populariteit Bouwen:
Er zijn twee soorten koppelingen. De ene is een wederzijdse link en de andere is eenrichtingslink. Bij wederzijdse links, ook wel tweerichtingslinks genoemd, moet u links uitwisselen met andere sites. In One way link publiceren andere websites uw link en zorgen voor verkeer naar uw website. Het is beter om eenrichtingslink te hebben van sites met een hoge pagerank dan de wederzijdse links.
Directory-inzending:

Hoe meer links die naar uw website verwijzen, hoe meer verkeer en hoe hoger de pagerank die u krijgt. Het indienen van directory’s is een traditionele SEO-techniek, hoewel het nog steeds redelijk belangrijk is in de SEO-toolbox. Het is belangrijk dat u uw site indient in de relevante categorie van directory. Er zijn mensen die deze mappen dagelijks gebruiken om de lokale bedrijven te bereiken. Hoge page rank directory indiening is belangrijker.

Bloginzending:
Web 2.0 is gemarkeerd met de gebruikersinteractie die het grootste deel van de website biedt. Blog voegt de functionaliteit voor gebruikersinteractie toe aan uw site. Als je echt goed bent in schrijven of iets weet dat je met anderen kunt delen, moet je het opnemen in de blogs. Deze blogposts kunnen vervolgens worden gepubliceerd en bloginhoud kan worden versnipperd met de andere sites via RSS-feed. Het indienen van een blog verhoogt het verkeer naar uw website van de ene op de andere dag, op voorwaarde dat de inhoud van de blog goed en origineel is.

Artikel inzending:
Zoekmachines hechten veel meer belang aan de inhoud van de website. Dat is de reden waarom het indienen van artikelen een standaard is geworden in strategieën voor zoekmachineoptimalisatie. Vanuit SEO-oogpunt heeft een ideaal artikel alle trefwoorden die in het artikel zijn opgenomen, samen met de links naar de relevante pagina’s. Zodra u het artikel met het sleutelwoord hebt ingepakt, kunt u het voorleggen aan het aantal artikelpublicerende sites. Gebruikers komen naar de artikelsites op zoek naar de informatie en als uw artikel biedt wat ze zoeken, zullen ze zeker uw website bezoeken.

Sociale bladwijzers:
Sociale netwerken en bladwijzers hebben een nieuwe dimensie toegevoegd aan SEO. Bookmarken is echt voor de gebruikers die een logboek bijhouden van de goede sites die gemakkelijk kunnen worden opgehaald en op elk moment kunnen worden bekeken. Als de site goede informatie heeft, kost alleen de gebruiker tijd en moeite om er een bladwijzer voor te maken. Dus de zoekmachine begon ook bladwijzers te overwegen. Dus hoe meer bladwijzers uw site ontvangt, hoe meer paginarangschikking u krijgt.

Bron: Patel Dhaval