Squidoo is een geweldige plek om geld te verdienen en nieuwe mensen te ontmoeten, maar wist je dat het ook een geweldige manier is om de bekendheid van de site te vergroten en links te krijgen? Wel het is!

Het maken van een Squidoo-pagina (een lens genoemd) is uiterst eenvoudig. Je typt eerst de titel van de pagina in. Dit is uiterst belangrijk, maar maak je geen zorgen als je dit verprutst, je kunt het later wijzigen. Het is belangrijk omdat dit fungeert als de H1-tag. Het wordt gebruikt in Squidoo-paginarangschikkingen samen met Google en andere zoekmachines. Kies dus een goede, klikbare titel die uw zoekwoorden bevat.

Selecteer vervolgens een kant-en-klaar sjabloon. Deze worden vermeld als “doe mijn eigen ding”, “money maker”, “laat het woord”, “liefdadigheid”, enz. Elke sjabloon heeft verschillende modules (hulpmiddelen voor de pagina). Je kunt altijd de modules toevoegen of aftrekken die je wel of niet wilt, dus dit is niet zo belangrijk. Ik kies meestal voor “doe mijn eigen ding”, zodat ik kan doen wat ik wil zonder modules te hoeven verwijderen.

Nu wordt u gevraagd om de lenzentags in te voeren (die uiterst belangrijk zijn op Squidoo, ik zal er later over praten) samen met de URL die u wilt gebruiken. De URL is een ander hulpmiddel dat Squidoo, Google en anderen gebruiken, dus kies verstandig. Deze kan niet later worden gewijzigd. Kies er een die uw zoekwoorden gebruikt, maar ook niet veel pluisjes bevat. Maak het kort en krachtig. Als de URL die u probeert, in gebruik is, probeer deze dan met streepjes, onderstrepingstekens of zonder spaties.

Ten slotte wordt u gevraagd om uw lens te maken. Hier kun je doen wat je wilt. Maar wees gewaarschuwd! Er zijn specifieke dingen waar Squidoo naar op zoek is om ervoor te zorgen dat je pagina klaar is om volledig te worden gepubliceerd (en niet te worden benaderd door Squid Angels, die een soort moderators zijn).

1)Uw lens moet minimaal drie modules gebruiken. Dit maakt je pagina langer en ziet er mooier uit. Het geeft je ook de kans om meer zoekwoorden toe te voegen.

2)U moet de standaard moduletitel wijzigen. Het ziet er anders gewoon plakkerig uit.

3) Voeg een afbeelding toe in de inleiding. Het helpt bij de concentratie van de kijker en helpt bij het ontwerp.

4)Maak de intro minimaal 70 woorden. Over het algemeen geldt dat hoe langer de intro, hoe beter. Laat je gewoon niet te veel meeslepen.

5)Voeg niet meer dan twee links per module toe. Als je dat doet, zorg er dan voor dat het goed past en niet spam is.

Dat is eigenlijk alles. Als u echter rechtstreeks verkeer via Squidoo wilt ontvangen, zijn er nog een paar aspecten waar u naar moet kijken.

1) Gebruik ongeveer 10-15 tags. Uw primaire tag moet met een hoofdletter worden geschreven (zoals in Search Engine Optimization en niet in SEARCH ENGINE OPTIMIZATION). U moet de tag binnen de reguliere tags zonder hoofdletter herhalen. U moet ook tags gebruiken die tussen de 10-50 andere lenzen bevatten. Dit is waarom: zoekmachines zullen je lenzen gemakkelijker vinden en de tag zal ook bij anderen worden vermeld tijdens het zoeken in Squidoo. Meer bezoekers en betere link juice. Gebruik ook tags waarvan je weet dat anderen ernaar zoeken op Squidoo. Wees algemeen, probeer niet te specifiek te zijn. Uw zoekwoorden zijn niet van belang voor tags.

2)Gebruik altijd een module waarmee de gemeenschap kan deelnemen. Dit zijn de belangrijke modules hiervoor: gastenboek, plexo voting en duel. Gebruik er minstens één van. Veel toppagina’s zullen alle drie gebruiken.

3) Reageer en beoordeel andere lenzen. Plaats geen links naar uw pagina’s, maar geef commentaar op de pagina zelf. Wees niet spammy en lees de pagina oprecht. Veel collega-lensmasters zullen uw gebruikersnaam dan terug naar uw profiel volgen en uw lenzen lezen en beoordelen.

4)Maak kwalitatieve, niet-spamachtige links. Dit zal anderen helpen beslissen om uw lens een 5-sterren te geven. Hoe meer 5-sterren je ontvangt, hoe hoger je pagina wordt gerangschikt binnen Squidoo. Hoe hoger het wordt gerangschikt, hoe meer pagina’s en links het waarschijnlijk zal ontvangen.

Opluchting! Tonnen informatie hier. Nadat je dit allemaal hebt gedaan, kun je nu een link naar je pagina toevoegen. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de module “linklijst” te gebruiken. Voer gewoon uw webpagina en een beschrijving in. Plaats het helemaal onderaan zodat anderen het niet als spam zullen zien. Tadá! Een mooie, kwalitatieve link.

Denk echter niet dat je Squidoo alleen kunt laten. U moet ook links voor uw lenzen vinden. Gebruik Squidoo als een link juice funnel naar je eigen website.

Bron: Gary R. Hess