Als u wilt dat uw advertenties en verkoopbrieven eindigen met een luide, krachtige knal — in plaats van een slappe, fluisterende plof — en daarbij aanzienlijk meer bestellingen en verkopen binnenhalen… dan laat dit artikel u zien hoe.

Luister hiernaar: een van de belangrijkste elementen van een goed verkooppraatje is hoe dramatisch het is. Met ‘dramatisch’ bedoel ik iets gewoons en saais nemen… en het tot leven laten komen.

En hoewel de hele advertentie gevuld moet zijn met dramatische ideeën, afbeeldingen en emoties… is het vooral belangrijk aan het einde van de advertentie – wanneer je om de verkoop vraagt.

Laat me je hier een “echt” voorbeeld van geven, met een advertentie voor de verkoop van een thuisstudiecursus voor vechtsporten.

Bestudeer deze twee sluitingen en kijk of je kunt raden welke de verkoop meer zal helpen:

Als je het komende jaar niet enthousiast bent over deze straatvechtcursus… stuur hem dan gewoon terug en krijg je geld terug.”

Oké, niet slecht. Het zal zeker de klus klaren. Het is kort, kernachtig en zegt wat er gezegd moet worden.

Dit is echter wat er gebeurt als we er wat drama — wat leven — in injecteren:

“Als je op enig moment in het volgende jaar denkt dat dit niet het snelste, eenvoudigste en meest effectieve straatvechtsysteem is dat je ooit hebt gezien… als je niet het razende vertrouwen voelt, kun je iedereen neerhalen die durft jou of je familie aan te vallen… als je vrienden dat eigenlijk niet doen geur dit nieuwe, rauwe vertrouwen op jou als je een kamer binnenloopt, door de straat of door een donker steegje… stuur het gewoon terug en ik zal elke cent van je geld terugbetalen.

Geen harde gevoelens…

En geen vragen gesteld!

Zie het verschil?

De eerste close bestaat gewoon. Het zal zijn werk doen, dat is waar. Maar het is ook niet zo moeilijk om te negeren.

Aan de andere kant, de tweede, meer dramatisch close bestaat niet alleen — het leeft praktisch en ademt. Het brengt belofte, beeld, emotie en…ja…drama in een verder vrij “gewone” aanbieding. En het zet de garantie — die wordt gegeven door een groot deel van de concurrentie — af van al het andere dat er is.

Kort gezegd:

Als u uw advertenties wilt beëindigen met een gehuil… in plaats van een jammerklacht… dramatiseer dan gewoon uw aanbod en garantie.

Bron: Ben Settle