Als je aan de slag wilt met copywriting, zijn er een paar dingen die je moet weten om te kunnen concurreren met de rest van de schrijvers die er zijn. Copywriting kan een zeer lucratieve business zijn. Of u kunt uw eigen producten en diensten verkopen, of u kunt als freelancer schrijven. Lees verder voor enkele tips en trucs om uw copywritingvaardigheden te verbeteren.

  • Zorg ervoor dat u slechts aan één persoon tegelijk verkoopt, met uw woorden. Gebruik het woord “jij” veel. Copywriting is verkoop in print en u moet uw verkoopbrief ontwikkelen alsof het slechts een gesprek tussen twee mensen is.
  • Mensen kopen van andere mensen, en niet van grote bedrijven. Schrijf als de bedrijfseigenaar. Gebruik uw naam, niet de bedrijfsnaam. Mensen willen niet bij ACME Tyres kopen. Ze willen kopen van Joe de monteur. Wij zoeken persoonlijke relaties met mensen en dat is wat u wilt bieden.
  • U moet bijna 50% van uw schrijftijd besteden aan het perfectioneren van de kop van uw verkoopbrief. Als de klant niet wordt gedwongen om de kop te lezen, heeft het geen zin om de rest van de kopie af te maken, omdat je niets verkoopt.
  • Laat een foto van het product zien. Uw klant wil zien wat hij koopt. Het is erg belangrijk om het product zoveel mogelijk in handen van de gebruiker te geven. We zijn visuele wezens, dus wat je ook verkoopt, zelfs als het een dienst is, je moet een foto hebben die ermee te maken heeft.
  • U heeft een keiharde garantie nodig. Ja, bijna iedereen heeft tegenwoordig een garantie, maar het is van cruciaal belang om het als marketingtool te gebruiken, vooral wanneer u verkoopt met direct marketing en geen kans krijgt om de klant persoonlijk te ontmoeten.
  • Schrijf een heleboel kogels en kies de best mogelijke. Bullets zijn snel leesbare uitspraken over uw product, die een voordeel opleveren voor de klant. Niemand zal u de hele verkoopbrief voorlezen, maar sommige mensen zullen uw product volledig op de kogels kopen.

Met copywriting is het enige dat u echt goed zal maken, veel (elke dag) te schrijven en de grote delen van uw verkoopbrieven (zoals de kop) te testen. Leer zoveel als je kunt van de huidige grootheden op het gebied van copywriting, en kijk ook naar de direct mail-stukken die bij je thuis komen. Een combinatie van swipen uit hot-selling verkoopbrieven en het testen van verschillende delen van je stukken, is bijna een zeker recept voor succes.

Bron: Joshua Black