Zijn web-backlinks dood?

Wat moet ik doen voor SEO?

U wilt dus dat uw website op pagina 1 van de zoekresultaten van Google komt. Waar u rekening mee moet houden, is waar Google vandaan komt wanneer ze beslissen welke websites op pagina 1 komen.

Hun bedrijf hangt absoluut af van het tonen van de meest relevante websites voor een specifieke zoekopdracht op trefwoord, anders zouden hun concurrenten kunnen gaan kijken.

In het begin was dit slechts een kwestie van naar de woorden op de webpagina kijken. Zo is YAHOO begonnen. Toen deden de oprichters van Google een onderzoeksproject aan de Stanford University genaamd ‘backrub’, waarin werd gekeken naar de weblinks tussen websites (backlinks) als een manier om het belang en het nut van websites te beoordelen. Ze zouden ook de ankertekst (de tekst op de daadwerkelijke weblink) kunnen misbruiken. Dit bleek zeer succesvol, en voordat we het wisten had Google YAHOO toegeĆ«igend als de leidende zoekmachine omdat ze betere resultaten gaven.

Onnodig te zeggen dat toen iedereen eenmaal wist dat Google naar weblinks keek, de jongens van de Search Engine Optimizer willekeurig begonnen met het bouwen van weblinks en dit was een tijdje een zeer krachtige techniek om het systeem te bespelen en uw website gepromoot te krijgen.

Google reageerde hierop met de PENGUIN-update, die probeert de echte weblinks te herkennen en de kunstmatige links te verwijderen op basis van relevantie, niet-willekeurige IP-adressen en niet-willekeurige ankertekst (de tekst op de link) enz. Dit veroorzaakte nogal wat veel leed voor webmasters die slechte weblinks hadden gebouwd en merkten dat ze bestraft waren en goed van pagina 1 af waren.

Zelfs onlangs gaf Matt Cutts van Google toe dat wanneer Google probeerde om zoekrangschikkingen in te stellen zonder weblinks te gebruiken, ze slechte resultaten kregen. Weblinks zijn dus nog steeds belangrijk, en u moet proberen weblinks te bouwen zolang het relevante links zijn en echte waarde toevoegen aan de persoon die op internet surft.

Welke andere factoren gebruikt Google om de positie van zoekmachines te bepalen? Houd er rekening mee dat het precieze algoritme dat Google gebruikt een staatsgeheim is en voortdurend verandert. Vergeet niet terug te denken aan het Google-bedrijfsmodel, waar ze de meest relevante resultaten aan hun gebruikers moeten laten zien.

Maar u kunt wel naar het gebabbel op internet luisteren en in het bijzonder kennis nemen van eventuele aankondigingen van Google, die bijvoorbeeld hebben aangekondigd dat in zoekopdrachten op een mobiel (nu meer dan 50% van alle zoekopdrachten), zullen ze prioriteit geven aan responsieve websites, dat wil zeggen ontworpen om correct te worden weergegeven op mobiele telefoons met hun smalle schermen.

Onlangs zijn de kwaliteitsrichtlijnen voor Google Zoeken naar buiten gekomen. Dit document is voor hun interne beoordelaars, maar het benadrukt expertise, autoriteit en vertrouwen. In de praktijk betekent dit dat links en vermeldingen van mensen die als een Gezag worden gewaardeerd.

Er zijn veel artikelen over SEO, die veel details bevatten, maar de belangrijkste dingen die u voor SEO moet doen, zijn:

(1) Bied nuttige inhoud/informatie/dienst, wees bereid om enkele handelsgeheimen prijs te geven

(2) Anderen overtuigen om uw inhoud te delen, bijvoorbeeld door social media deelknoppen op uw eigen website of relevante backlinks van anderen naar uw website.

http://www.ruby-web-links.com

Bron: Rod McMillan