Welke methode voor het promoten van uw website zal op de lange termijn effectiever zijn?

SEO of PPC?

Dat is het onderwerp van het artikel van vandaag. Ik denk dat je zult merken dat er aan elke kant voorstanders zijn. Ik weet dat ik mensen heb gehoord die zich van de een naar de ander hebben bekeerd en er nu bij zweren en vinden dat dit de enige logische keuze is voor een redelijk mens (een beetje zoals scientologen).

In het belang van volledige openbaarmaking, ben ik een SEO-man. Ik heb tienduizenden dollars uitgegeven aan het testen en gebruiken van PPC, maar mijn echte expertise blijft in de SEO-arena. Nu we dat uit de weg hebben geruimd, laten we eens kijken wat een betere langetermijnstrategie zal zijn voor online winst, zoekmachineoptimalisatie van pay-per-click-advertenties.

Levensduur

Zoekmachineoptimalisatie is bijna altijd een langetermijnstrategie. Hoewel er enkele trucs en methoden zijn om binnen een week of zo voor bepaalde zoekwoorden te worden gerangschikt, kijk je meestal naar enkele maanden om echt de vruchten van je werk te zien.

Als u pay-per-click gebruikt, kunt u uw advertenties in minder dan 30 minuten zien worden weergegeven.

In dit artikel wordt echter gekeken naar wat op de lange termijn effectiever is. Laten we aannemen dat we het eerste werk doen, onze website optimaliseren en er links naar bouwen zodat we goede resultaten zien. In veel gevallen, zelfs als u niet doorgaat met het bouwen van links naar uw website, krijgt u nog steeds verkeer en een goede positie in de zoekresultaten. Ik heb gezien dat websites die ik bezat jarenlang in de top 3 van Google bleven voor zoekwoorden, ondanks het feit dat ik pas in de vroege stadia van de ontwikkeling van de website links naar de site bouwde.

Bij PPC daarentegen duurt het doorgaans enkele weken om een ​​campagne te optimaliseren en winstgevend te maken. U zult dus waarschijnlijk sneller geld verdienen, maar op het moment dat u besluit dat u niet voor het verkeer wilt blijven betalen, stopt het verkeer.

Ik ga hier de voorsprong in levensduur aan SEO geven, aangezien je resultaten hebt gezien, het is vrij eenvoudig om aan de top te blijven zonder veel werk te doen of geld uit te geven.

Hier vandaag verdwenen morgen

Laten we het hebben over de mogelijkheid om de ene dag wel en de andere dag geen verkeer te hebben. Als u op pagina één staat voor uw beste zoekwoorden en u plotseling naar pagina 10 in de organische ranglijst zakt, ziet u uw verkeer van de ene op de andere dag verdwijnen. Ik heb gehoord dat dit de belangrijkste reden is om PPC-advertenties te gebruiken, omdat je met SEO mogelijk één update verwijderd bent van het vagevuur.

Voordat we ons echter laten meeslepen en PPC tot winnaar in deze categorie uitroepen, laten we eens nader kijken naar dit kleine ding dat de ‘Google Slap’ wordt genoemd. De eerste vond een paar jaar geleden plaats en het was net zo verwoestend voor adverteerders alsof hun domeinen waren verbannen. Er zijn de afgelopen jaren nog een aantal “klappen” geweest waarbij adverteerders te horen hebben gekregen dat de enige manier om PPC-verkeer voor hun advertenties te blijven ontvangen, is door $ 5 of meer per klik te betalen (wat ze zich natuurlijk niet kunnen veroorloven) .

Ik ga nog steeds een kleine voorsprong geven aan PPC in deze strijd, want als je “geslagen” wordt, kun je sneller opstaan ​​en weer verder gaan als je “gedeindexeerd” bent, maar slechts een kleine voorsprong.

De winnaar

In plaats van een winnaar uit te roepen in deze strijd, noem ik het een gelijkspel en zeg ik dat je beide strategieën wilt gebruiken in je online marketing. Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. En als er iets met de een gebeurt, heb je nog steeds de ander om op terug te vallen en ben je niet meteen failliet.

Bron: Gary Ruplinger