Dus je hebt zojuist je geweldige nieuwe website ontworpen. Wat nu? Hoe krijgt u uw doelmarkt/publiek zover om uw nieuwe online bedrijf thuis te verkennen? Het antwoord? Online marketing.

Online Marketing, ook wel internetmarketing genoemd, is de kunst van het gebruik van verschillende technieken en methoden om via internet reclame te maken voor producten of diensten en deze te verkopen. Deze technieken en methoden kunnen als volgt worden onderverdeeld: e-mailmarketing, YouTube-marketing, bloggen, social media-marketing, affiliate marketing en meer.

Vandaag wil ik me echter concentreren op één hoofdcategorie van online marketing, Zoekmachineresultaten. Search Engine Results is onderverdeeld in twee subgroepen: SEO (Search Engine Optimization) en Pay Per Click (betaald adverteren). Meer specifiek wil ik me concentreren op Google AdWords.

SEO (zoekmachine optimalisatie)

SEO is een natuurlijke/organische manier om ervoor te zorgen dat uw website wordt weergegeven in de topresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Dit type online marketing heeft onderhoud nodig en zal in de loop van de tijd moeten worden onderhouden om ervoor te zorgen dat de resultaten consistent zijn. SEO zorgt voor organische zoekresultaten.

SEO is een geweldige manier om naamsbekendheid en een blijvend bedrijfsimago op internet op te bouwen.

Het concept van SEO is eenvoudig – optimaliseer uw website om “zoekmachinevriendelijk” te zijn, maar het uitvoeren hiervan is een moeilijke en tijdrovende taak. SEO is geen eenmalige online marketingtool die u kunt gebruiken om uw bedrijf te promoten, het is een investering voor de lange termijn. De ROI van SEO is geweldig en kan niet worden vergeleken met andere marketing, omdat het allemaal afhangt van hoe concurrerend uw nichemarkt is met betrekking tot SEO en natuurlijk hoe goed uw team van SEO-experts is.

Het inhuren van het juiste SEO-bedrijf is essentieel. Haast je niet met deze stap, als je dat doet, kun je ofwel je website verbannen en op de zwarte lijst van zoekmachines krijgen, of je kunt de beste online marketing krijgen die er is. Zoals hierboven vermeld, is SEO een langetermijninvestering, dit betekent dat elk SEO/Website Design-bedrijf dat Google-resultaten op de eerste pagina belooft voor een X-bedrag, uw geld verspilt aan goedkope / illegale trucs. Deze trucs werken meestal ongeveer een week of twee, maar zodra Google, Bing of Yahoo deze trucs opmerken (en dat zullen ze doen), worden uw website en domeinnaam op de zwarte lijst gezet en uit hun zoekresultaten verwijderd. SEO is geen goedkope service, het kost uren van lastig werk. Kwalitatieve online marketing bedrijven weten wat hun SEO waard is.

Google AdWords (Pay Per Click-advertenties)

Pay Per Click-advertenties, ook bekend als PPC, is een methode om de resultaten van de 1e pagina / Topzoekmachine te krijgen door een X bedrag te betalen voor die eerste pagina / Toppositie. Google AdWords heeft een systeem waarmee gebruikers op een bepaald zoekwoord kunnen bieden om in de topresultaten te komen. Als uw bedrijf bijvoorbeeld gebruikte auto’s verkoopt, biedt u op trefwoorden als ‘gebruikte auto’s’, ‘tweedehands auto’s’, enzovoort. Wanneer iemand ‘tweedehands auto’s’ intypt in Google, wordt uw website helemaal bovenaan weergegeven van de zoekresultaten. Deze vorm van online marketing kan bij juist gebruik zeer effectief zijn en de ROI is zeer nauwkeurig te meten.

Hoewel Google AdWords klinkt als een eenvoudige en gebruiksvriendelijke online marketingtool, moet het door een expert worden gedaan. Talloze mensen hebben duizenden Rands opgeblazen door een extra 0 toe te voegen aan een paar trefwoorden of hun geld te verspillen door zich op de verkeerde zoekgroepen te richten. Het runnen van een succesvolle Google AdWords-campagne is ook een zeer lastig en tijdrovend proces, maar in tegenstelling tot SEO, zal Google AdWords u onmiddellijk resultaat opleveren. Door een professioneel online marketingbedrijf in te schakelen om uw Google AdWords-campagne uit te voeren, optimaliseert u uw ROI en zorgt u ervoor dat uw advertenties in zoekmachines correct en professioneel zijn.

Online marketing conclusie

Zowel SEO als Google AdWords hebben hun voor- en nadelen. Het kiezen van de een boven de ander hangt volledig af van de omstandigheden van het bedrijf. Het is echter altijd een goede beslissing om voor beide te kiezen. Het uitvoeren van een Google AdWords-campagne terwijl u bezig bent met SEO op uw website is de ultieme online marketingoplossing. Dit zorgt ervoor dat u realtime resultaten en verkeer naar uw website krijgt van Google AdWords, maar u verhoogt ook uw SEO-kwaliteit omdat zoekmachines websites willen tonen die veel verkeer ontvangen.

Zin om je online marketingcampagne te lanceren? Neem contact op met Oneclickhere voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Bron: Gert Hattingh