SEO is een internetmarketingstrategie. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) geeft uw website een noodzakelijke aanwezigheid op het web. Het is gericht op verschillende soorten zoekopdrachten, waaronder branchespecifieke verticale zoekopdrachten, video-zoekopdrachten, lokale zoekopdrachten en last but not least afbeeldingen zoeken.

SEO-tactieken

SEO werkt door de website te optimaliseren, waarbij de inhoud en HTML worden bewerkt, samen met de bijbehorende codering. Het verwijdert barrières voor de indexeringsactiviteiten van zoekmachines en verhoogt de relevantie voor specifieke zoekwoorden. Een andere SEO-tactiek omvat het promoten van een site door het aantal backlinks of inkomende links te vergroten. Het biedt als een op zichzelf staande service of als onderdeel van een bredere marketingcampagne. Haar activiteiten zijn geïntegreerd in het ontwerp en de ontwikkeling van websites.

Paginabeoordeling

Zoekmachine zoekt expliciet naar websites die deze methoden of technieken gebruiken om ze uit de indexen te verwijderen. Eerdere zoekalgoritmen waren gebaseerd op door de webmaster verstrekte informatie, zoals de trefwoordmetatags, die een gids vormen voor de inhoud van elke pagina. Vroege zoekmachines hadden te lijden van misbruik en manipulatie van de rangschikking, door zoveel te vertrouwen op factoren zoals trefwoorddichtheid die uitsluitend onder controle van de webmaster vielen. Hier wordt PageRank toegewezen, aangezien PageRank een functie is van de hoeveelheid en sterkte van de inkomende link en het aantal wordt berekend door het algoritme.

Dienstverleners

In 1998 richtten Brin en Page Google op. Ook werd gemeld dat veel sites zich expliciet richten op het kopen, verkopen en uitwisselen van links, ook dat op grote schaal. De SEO-serviceproviders publiceren hun mening in blogs en online forums, ze hebben zeer verschillende benaderingen van zoekmachineoptimalisatie bestudeerd. In SEO zijn de opmerkelijke dienstverleners Jill Whalen, Aaron Wall, Bary Schwartz en Rand Fishkin.

crawlers

De ingenieurs van SEO ontwikkelden ook een techniek die de nofollowed-tag vervangt door versluierd Javascript en zo PageRank-sculpting mogelijk maakt. Om pagina’s voor hun algoritmische zoekresultaten te vinden, gebruiken de toonaangevende zoekmachines zoals Yahoo, Bing en Google crawlers. Of de pagina nu wel of niet wordt gecrawld, de afstand van pagina’s vanaf de hoofdmap van een site kan in dit verband ook een rol spelen.

Spinnen

Webmaster kan spiders instrueren om bepaalde mappen of bestanden niet door het standaard robot.txt-bestand in de hoofdmap van het domein te crawlen, om ongewenste inhoud in de zoekindexen te voorkomen. Het fenomeen dat cross-linking tussen pagina’s van dezelfde website wordt genoemd, kan meer links naar de belangrijkste pagina’s opleveren om de algehele zichtbaarheid te verbeteren.

Bron: Susheel Chandra