Search Engine Optimization (SEO), Social Media en Online Reputation Management (ORM) worden soms verward met het grote aantal mensen dat denkt dat deze drie hetzelfde zijn. Bovendien is er een duidelijke cross-over, de drie hebben totaal verschillende focus en volgen zeer verschillende resultaten. Hier, in dit artikel, staan ​​we op het punt iets meer te bespreken over het belang en het gebruik ervan.

Er wordt gezegd dat zoekmachineoptimalisatie, online reputatiemanagement en sociale media de drie-eenheid van internetmarketing zijn. Laten we het eerst even hebben over SEO, Social Media en ORM.

Waarom zoekmachine optimalisatie?

SEO houdt zich over het algemeen bezig met het krijgen van een website in zoekmachines of om beter te scoren voor product- en/of dienstengerelateerde zoektermen. Het is niets anders dan een proces om de kans te vergroten dat uw website op de eerste pagina of als eerste wordt vermeld in de zoekresultaten van populaire zoekmachines, zoals Google, Yahoo, Bing enzovoort.

 • Belang van SEO: Het is een levensvatbaar marketingkanaal dat uw bedrijf meer gekwalificeerde leads en klanten kan opleveren. Het kan een beter rendement op de investering opleveren dan traditionele vormen van marketing, bijvoorbeeld televisie- en/of gedrukte reclame. Het is goed voor de zichtbaarheid en branding van het bedrijf. SEO kan verkeer naar het bedrijfsleven brengen en ongeëvenaard inzicht in klanten geven.

Waarom Social Media Marketing?

Social-mediamarketing is een reeks technieken en strategieën om de bekendheid van een merk, publicatie, product, enz. (het merk, de publicatie of het product kan persoonlijk of zakelijk zijn) op sociale media te bevorderen, met name door het delen van inhoud aan te moedigen die help trekt het uiteindelijke aantal mensen naar een specifieke website.

 • Belang van sociale media: Sociale media worden soms gebruikt voor marketing, vooral voor online marketing, daarna transformeerde sociale media zijn naam als sociale media-marketing. Het kan uw naamsbekendheid vergroten. Sociale media kunnen online marketing helpen om de merken te valideren. Wanneer de aanwezigheid op sociale media van uw bedrijf correct wordt uitgevoerd, vertelt het klanten dat het merk van uw bedrijf actief is en gericht is op een bloeiende communicatie met de klanten. Het biedt een gerichte manier om uw merk te promoten bij uw potentiële klanten. Het kan het verkeer naar uw individuele of zakelijke website stimuleren, een enorme community van fans en volgers laten groeien en snel nieuwe klanten genereren. Het kan ook helpen bij het rangschikken van uw zoekresultaten.

Waarom online reputatiemanagement?

Online reputatiemanagement gaat over het verbeteren van uw persoonlijke of bedrijfsnaam of goede reputatie van uw merk. Dit is door de negatieve feedback op internet tegen te gaan of te elimineren – ze te verslaan met meer positieve feedback, opmerkingen of recensies om uw geloofwaardigheid en het vertrouwen van klanten in uw naam of merk te verbeteren.

 • Belang van ORM: Online reputatie is uw imago op internet. Tegenwoordig is online reputatie een noodzaak geworden voor alle soorten bedrijven voor het bewaken, identificeren en beïnvloeden van de digitale reputatie van merken. Het is belangrijk en niet alleen om te beschermen wat je al hebt, maar om je online reputatie te gebruiken als onderdeel van je marketingcampagne om nieuwe klanten aan te trekken en de verkoop te verhogen.

De technologie om ons heen ontwikkelt zich exponentieel. Op geen enkel moment in de menselijke geschiedenis hebben we als organisatie en als individu het werkelijke vermogen gehad om een ​​eind aan mensen te bereiken, te betrekken, te communiceren en contact te maken, zowel lokaal als wereldwijd, en zeker in realtime. Digitale media hebben het concept van moderne marketing grondig getransformeerd, waardoor het meer dan ooit veroordelend is voor zakelijke organisaties en instellingen, zowel kleine als grote, om een ​​stem te hebben binnen het online rijk.

Digitale media en marketing, bijvoorbeeld, zoekmachineoptimalisatie, socialemediamarketing en online reputatiebeheer hebben hun waarde bewezen voor bedrijven van elke omvang en type door de volgende krachtige functies aan te bieden.

 • Directe communicatie – Digitale media en marketing maken realtime conversies mogelijk tussen bedrijven en organisaties en hun klanten en leden.
 • Feedback – Bedrijven kunnen kwalitatieve en kwantitatieve informatie krijgen over wat er op de beoogde markt gebeurt door feedback te vragen en te betrekken.
 • Adverteren – Digitale media bieden een gerichte manier om uw merknaam te promoten bij potentiële klanten.

Voordelen van het gebruik van SEO, sociale media en ORM

Als het gaat om het verhogen van de zoekresultaten, het promoten van bedrijven en het opbouwen van een positief bewustzijn, kost het veel tijd en moeite om de online reputatie van het bedrijf op te bouwen en te behouden. SEO, Social Media en ORM kunnen dat geven. De voordelen zijn:

 • Help het verkeer te vergroten, dwz bezoekers aan de beoogde website en bekendheid.
 • Moedig volgers en fans aan.
 • Verbeter de zoekrangschikking.
 • Bouw online reputatie op, bouw naam en merkwaarde op.
 • Breid uw bedrijf uit en verbeter de verkoop.
 • Marktinzicht geven.
 • Bouw vertrouwen en geloofwaardigheid op.

SEO en Social Media is geen online reputatiemanagement. Ongetwijfeld omvatten diensten voor reputatiebeheer SEO en sociale media. Maar als het gaat om uitgebreide online campagnes voor reputatiebeheer, is SEO verre van het hele verhaal. Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen van SEO, Social Media en Online Reputatie Management.

Om de basisverschillen van SEO, sociale media en ORM te begrijpen, moeten we de reis van de koper begrijpen. De kopersreis bestaat uit drie belangrijke fasen:

 • Bewustzijn: De kopers kunnen gemakkelijk een behoefte of een probleem verwoorden, maar zijn zich niet eens bewust van een mogelijke oplossing. Hij of zij gaat graag naar Zuidoost-Azië, maar heeft al dan niet ideeën waar te verblijven of wat daar te doen, zodat hij of zij kan zoeken naar “bestemming in Zuidoost-Azië”, “dingen om te doen in Zuidoost-Azië”, enz.
 • Cterzijde: Hij of zij weet nu dat hij een week te besteden heeft en een specifiek budget in gedachten, maar moet wel een reisschema maken, zoals de plaats om te bezoeken, dingen te doen, eten, dingen om te kopen enz. Hij of zij zoekt naar “dingen om te doen in Hong Kong” en “motels of restaurants in Shanghai”.
 • Beslissing: De koper heeft een reisschema en moet bepaalde aanbieders vinden op zijn of haar bestemmingen, zoals ‘Hyatt in Hong Kong’, ‘kabelbaan in Hong Kong’, ‘CCTV-toren in Shanghai’, enz.

Als laatste, maar zeker niet de minste, maakt online reputatiebeheer vaak gebruik van wat kan worden overwogen of iets hardball-tactieken die buiten het bereik van conventionele SEO en sociale media vallen. Of uw bedrijf nu leeft en sterft door beoordelingen van impactvolle online publicaties, u moet dergelijke sites op de juiste manier optimaliseren en die negatieve vermeldingen aanpakken, zoals lasterlijke opmerkingen, gekopieerde inhoud, ongepast materiaal enz. waarover u geen controle hebt.

Bron: Kabbyik Mitra