Search Engine Optimization (SEO), Social Media en Online Reputation Management (ORM) worden soms verward met het grote aantal mensen dat denkt dat deze drie hetzelfde zijn. Bovendien is er een duidelijke cross-over, de drie hebben totaal verschillende focus en volgen zeer verschillende resultaten. Hier, in dit artikel, staan ​​we op het punt iets meer te bespreken over het belang en het gebruik ervan.

Er wordt gezegd dat zoekmachineoptimalisatie, online reputatiemanagement en sociale media de drie-eenheid van internetmarketing zijn. Laten we het eerst even hebben over SEO, Social Media en ORM.

Waarom zoekmachine optimalisatie?

SEO houdt zich over het algemeen bezig met het krijgen van een website in zoekmachines of om beter te scoren voor product- en/of dienstengerelateerde zoektermen. Het is niets anders dan een proces om de kans te vergroten dat uw website op de eerste pagina of als eerste wordt vermeld in de zoekresultaten van populaire zoekmachines, zoals Google, Yahoo, Bing enzovoort.

Waarom Social Media Marketing?

Social-mediamarketing is een reeks technieken en strategieën om de bekendheid van een merk, publicatie, product, enz. (het merk, de publicatie of het product kan persoonlijk of zakelijk zijn) op sociale media te bevorderen, met name door het delen van inhoud aan te moedigen die help trekt het uiteindelijke aantal mensen naar een specifieke website.

Waarom online reputatiemanagement?

Online reputatiemanagement gaat over het verbeteren van uw persoonlijke of bedrijfsnaam of goede reputatie van uw merk. Dit is door de negatieve feedback op internet tegen te gaan of te elimineren – ze te verslaan met meer positieve feedback, opmerkingen of recensies om uw geloofwaardigheid en het vertrouwen van klanten in uw naam of merk te verbeteren.

De technologie om ons heen ontwikkelt zich exponentieel. Op geen enkel moment in de menselijke geschiedenis hebben we als organisatie en als individu het werkelijke vermogen gehad om een ​​eind aan mensen te bereiken, te betrekken, te communiceren en contact te maken, zowel lokaal als wereldwijd, en zeker in realtime. Digitale media hebben het concept van moderne marketing grondig getransformeerd, waardoor het meer dan ooit veroordelend is voor zakelijke organisaties en instellingen, zowel kleine als grote, om een ​​stem te hebben binnen het online rijk.

Digitale media en marketing, bijvoorbeeld, zoekmachineoptimalisatie, socialemediamarketing en online reputatiebeheer hebben hun waarde bewezen voor bedrijven van elke omvang en type door de volgende krachtige functies aan te bieden.

Voordelen van het gebruik van SEO, sociale media en ORM

Als het gaat om het verhogen van de zoekresultaten, het promoten van bedrijven en het opbouwen van een positief bewustzijn, kost het veel tijd en moeite om de online reputatie van het bedrijf op te bouwen en te behouden. SEO, Social Media en ORM kunnen dat geven. De voordelen zijn:

SEO en Social Media is geen online reputatiemanagement. Ongetwijfeld omvatten diensten voor reputatiebeheer SEO en sociale media. Maar als het gaat om uitgebreide online campagnes voor reputatiebeheer, is SEO verre van het hele verhaal. Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen van SEO, Social Media en Online Reputatie Management.

Om de basisverschillen van SEO, sociale media en ORM te begrijpen, moeten we de reis van de koper begrijpen. De kopersreis bestaat uit drie belangrijke fasen:

Als laatste, maar zeker niet de minste, maakt online reputatiebeheer vaak gebruik van wat kan worden overwogen of iets hardball-tactieken die buiten het bereik van conventionele SEO en sociale media vallen. Of uw bedrijf nu leeft en sterft door beoordelingen van impactvolle online publicaties, u moet dergelijke sites op de juiste manier optimaliseren en die negatieve vermeldingen aanpakken, zoals lasterlijke opmerkingen, gekopieerde inhoud, ongepast materiaal enz. waarover u geen controle hebt.

Bron: Kabbyik Mitra