Ik schrijf sinds 2007 als freelancer SEO-inhoud voor klanten. Hieronder volgt een van de meest voorkomende fouten die nieuwkomers in mijn cursus SEO-schrijven maken.

Schrijven op het verkeerde trefwoord

Wat bedoel ik hiermee?

Laten we zeggen dat uw klant een trouwfotograaf is in Atlanta. Dus een van de trefwoordzinnen die ze u kunnen laten schrijven als freelance SEO-schrijver is “Trouwfotografen in Atlanta.” Maar wanneer u het artikel/blogbericht schrijft, gebruikt u “Trouwfotograaf in Atlanta” (enkelvoudige versie) als uw belangrijkste trefwoord.

Wat is het probleem? In een zin, “tijd en geld.”

Klanten gaan door veel moeite doen veeleisend zoekwoordonderzoek omdat ze weten welke zoekwoordzinnen het meeste verkeer genereren. Dus als ze bijvoorbeeld een webanalysebedrijf hebben ingehuurd, hebben ze waarschijnlijk duizenden dollars uitgegeven om te weten op welke zoekwoorden ze moeten ranken om het meest converteerbare verkeer binnen te halen – dat wil zeggen, websurfers die ze kunnen veranderen in betalende klanten .

En trouwens, het webanalysebedrijf zal waarschijnlijk de entiteit zijn die u, de freelance SEO-schrijver, inhuurt om de inhoud te produceren. Deze bedrijven kunnen u veel werk opleveren, maar als u een artikel schrijft met het verkeerde trefwoord, kunt u ontslagen worden voordat u ooit goed binnenkomt.

Zorg er dus voor dat u bij het ontvangen van een bestelling noteert wat de belangrijkste zoekwoordgroep is en uw exemplaar daaromheen centreert.

Hoe Google het SEO-schrijfspel heeft veranderd

Wijzigingen in het Google-algoritme, zoals Penguin 2.0 en Hummingbird, hebben het schrijven van rechtstreekse “trefwoord”-inhoud met een specifieke zoekwoorddichtheid tot het verleden gemaakt.

Toen ik bijvoorbeeld voor het eerst begon in 2007, kreeg ik bestellingen van klanten met lijsten met trefwoorden en ze zeiden zoiets als: “Geef me 500 woorden op ‘Titanium trouwringen voor heren’ met een zoekwoorddichtheid van 5%.

Als ik tegenwoordig SEO-schrijfopdrachten van klanten ontvang, zeggen ze zoiets als:

Onze blog gaat helemaal over Titanium sieraden voor mannen. We willen een serie artikelen die focussen op onze trouwringen voor mannen. Het zoekwoord dat we targeten is ‘Titanium trouwringen voor mannen’.

Het is duidelijk dat de trefwoorddichtheid tussen 1 en 2 procent moet zijn, en dat secundaire en tertiaire trefwoordzinnen zullen worden gebruikt om het artikel af te ronden. Voer de leeftijd van thema-SEO-inhoud in.

Gevolgtrekking

Het schrijven van SEO-inhoud is eenvoudig; het is echt – ALS je een paar eenvoudige basisregels kent. Met jouw gespecialiseerde kennis kun je als freelancer een goed inkomen verdienen in deze niche voor technisch schrijven, want dankzij ‘contentmarketing’ groeit de behoefte aan gekwalificeerde professionals met grote sprongen.

Bron: Yuwanda Black