SEO is dood?

“De lucht valt!” schreeuwde Chicken Little. Behalve dat het niet slechts één Chicken Little is, maar een enorme menigte van hen, die allemaal verklaren dat SEO dood is. Het is 2015 en laat de hype je niet de wee als ik houding geven. Hoor je dit het hele jaar door:

A. Google heeft het allemaal uitgezocht.

B. Google heeft te veel wijzigingen doorgevoerd.

C. Google heeft linkbuilding stopgezet.

D. Google heeft SEO vermoord.

Zoekmachineoptimalisatie is er nog steeds

Je kunt ervoor kiezen om het te geloven als je wilt. Maar je verbeeldt het je niet als je denkt ergens op de achtergrond het geluid van zacht gelach te horen.

Weet je wie er lacht? Het zijn de mensen die er het langst zijn. Mensen die al jaren aan Search Engine Optimization doen. Waarom? Omdat ze het eerder hebben gezien.

Het is allemaal één grote cirkel, en we zijn weer terug bij het deel waar iedereen in paniek raakt en in cirkels rondrent terwijl hij schreeuwt “de lucht valt”. Behalve de weinigen die het gewoon volhouden, zich aanpassen en verbazingwekkend (of niet) succes blijven zien.

Zeker, dingen veranderen. Maar ze blijven ook hetzelfde. De basisformule voor SEO-succes is nog steeds:

1. Inhoud

2. Links

3. Verkeer

Geweldige inhoud is altijd krachtig geweest. Het verschil is dat je vroeger weg kon komen met onzin-inhoud als je je site gewoon bombardeerde met onzin-links. Nou… dingen zijn hetzelfde, maar anders.

Belangrijkste SEO-tactieken

Geweldige inhoud is nog steeds krachtig. Meer dan ooit. Maar het is een stuk moeilijker om weg te komen met onzin-inhoud en onzin-links. Dus Raad eens? Maak geweldige inhoud.

Links zijn nog steeds cruciaal. Maar net als inhoud, is het vrij moeilijk om rond te komen met totale onzin. U hebt minder, betere links nodig om de klus te klaren. En liefst nog wat links die naar nummer 3 leiden.

Verkeer. We weten allemaal dat Google factoren als bouncepercentage, tijd op de site en aantal bezoekers gebruikt om het belang van een website te valideren. Ze zijn zelfs begonnen rekening te houden met SSL-certificaten en een mobiel ontwerp. En ja, het is een beetje werk om echt verkeer naar uw site te krijgen.

Maar als je deze drie elementen samen gebruikt, spelen ze op elkaar af en helpen ze je natuurlijk om succes te behalen.

1. Creëer fatsoenlijke inhoud die mensen echt willen zien/lezen/bekijken.

2. Bouw links en sociale aandelen op van plaatsen waar mensen zich daadwerkelijk bevinden.

3. Mensen zullen uw inhoud lezen, leuk vinden en delen/linken.

SEO en hulpmiddelen

Hoe graag ik ook zou willen dat ik dit hele ding in een mooie strik aan je kon overhandigen, Market-tools zoals SocialAdr, Hootsuite en anderen automatiseren alleen #2, met een secundair effect van #3. Je bent verantwoordelijk voor het sourcen van degelijke content.

Maak je eigen marketingtoolbox. Er zijn veel systemen die werken. Ontdek wat het beste voor u is. Een manier is het plaatsen van uw originele inhoud in EzineArticles en andere sites zoals deze.

Ja, ik weet dat SEO in de nieuwe wereld misschien iets meer werk is dan het was toen we een site met 10 miljard links van lage kwaliteit opblazen. Maar we kunnen nog steeds een deel van je werk uit handen nemen.

SEO is niet dood. Het heeft nog steeds dezelfde kernelementen die het altijd heeft, je moet ze alleen een beetje beter en een beetje anders doen. Dus ga erop uit en maak het waar.

OF, je kunt een blinddoek omdoen en rondjes rennen met alle anderen. Ik geloof dat je zin is “de lucht valt!” Wees vandaag succesvol.

Bron: Charles Fitzgerald Butler