Is het niet spannend om een ​​nieuwe website te bouwen? De kleuren kiezen, uw logo ontwerpen, de startpagina eruit laten zien precies goed. Ik begrijp volkomen waarom ondernemers verstrikt raken in hoe hun website eruitziet – dat is het leuke!

Het probleem is dat hoe uw website eruitziet slechts het halve werk is. En om eerlijk te zijn, het is niet eens de belangrijkste helft. Er leuk uitzien is geweldig, maar goed presteren zou uw uiteindelijke doel voor uw website moeten zijn.

Om goed te presteren, heb je een website-contentstrategie nodig die potentiële klanten daadwerkelijk bereikt, bindt en converteert.

Om dit te doen, moet u goede zoekmachineoptimalisatie of SEO gebruiken, wat het proces is van het aantrekken van organisch, gratis verkeer van zoekmachines zoals Google. Uiteindelijk kunt u de mooiste website ter wereld hebben, maar als zoekmachines u niet kunnen vinden, zullen potentiële klanten dat nooit.

Zorg voor een goede SEO en u zult een gestage stroom verkeer van hoge kwaliteit naar uw website hebben. Als je het verkeerd hebt, zullen mensen niet eens weten dat je bestaat.

Het is bijna onmogelijk om het belang van goede SEO te overschatten. Gelukkig, ook al klinkt het misschien ingewikkeld, je kunt SEO daadwerkelijk gebruiken als een gids om een ​​website-contentstrategie te creëren die je website beter maakt en tot meer klanten leidt.

In het volgende artikel zullen we onderzoeken hoe u de kracht van SEO kunt gebruiken om een ​​website voor uw doelmarkt te bouwen. Laten we erin springen.

SEO en uw website-inhoudsstrategie

Eigenaren van kleine bedrijven hebben de neiging om veel hoeden te dragen. Ze hebben grote dromen en veel doelen. Hoewel dat geweldig kan zijn voor hun bedrijf, kan het voor hen moeilijk zijn om hun unieke verkooppositie te verfijnen.

Veel eigenaren van kleine bedrijven met wie ik werk, worstelen met het vatten van hun bedrijf in een paar eenvoudige sleutelzinnen. Maar internetgebruikers zijn een vluchtig stel. U moet hun aandacht trekken in 3 seconden nadat u op uw website bent beland (letterlijk), anders loopt u het risico dat ze van uw pagina stuiteren en nooit meer worden gezien.

Elke goede contentstrategie voor websites is dus afhankelijk van korte, kernachtige koppen, vooral op de startpagina.

Hoe helpt SEO u om de best mogelijke koppen te schrijven? Het is makkelijk! Soort van. Het is gemakkelijk als u begrijpt hoe u trefwoordonderzoek moet doen.

Om goed zoekwoordenonderzoek te doen, moet u eerst uw eigen website inventariseren met behulp van Google Analytics. Welke zoekwoorden brengen mensen naar uw site? Welke pagina’s op uw website leiden tot conversies? Waar komen mensen vandaan?

Bekijk vervolgens uw concurrentie om een ​​beeld te krijgen van het concurrerende zoekwoordlandschap. Wie verschijnt er in Google wanneer u naar uw diensten of producten zoekt?

Nadat u deze informatie begrijpt, maakt u een lijst met longtail-zoekwoorden. Denk aan zinnen in plaats van zoekopdrachten met één woord. Tenzij je een te groot budget hebt (en zelfs dan), zul je waarschijnlijk niet goed scoren voor zoiets algemeens als ‘honden’ bijvoorbeeld. Maar misschien heb je een kans op ‘zijn honden kietelend op hun pootjes’. Je snapt het idee.

Het verkrijgen van een goede lijst met zoekwoorden zou uw eerste prioriteit moeten zijn bij het bouwen van uw website, omdat dit de rest van uw website-inhoudsstrategie zal informeren. Wanneer u koppen schrijft, vooral op de startpagina, kunt u uw zoekwoorden gebruiken om uw inhoud te focussen.

Laten we zeggen dat u ‘kleine hondenfokkers in Abbotsford, BC’ heeft geïdentificeerd als uw long-tail-zoekwoord. Boom! Daar is je korte, kernachtige kop.

Dit is waarom je SEO moet zien als meer dan alleen maar een lastig ding dat je moet doen. Bij correct gebruik kan het een van uw belangrijkste hulpmiddelen zijn om u te helpen een slimme website voor uw doelgroep uit te werken.

LEES: Blogs gebruiken om betrokkenheid te vergroten

Het maakt niet uit wat voor soort klein bedrijf u heeft, het schrijven van blogartikelen is om een ​​aantal redenen uiterst belangrijk. Het is een belangrijk ingrediënt in uw marketingstrategie om de naamsbekendheid te vergroten en verkeer terug naar uw website te leiden.

Tegenwoordig zijn er maar liefst 600+ miljoen blogs, op meer dan 1,7 miljard websites. Hier zijn enkele van de voordelen van bloggen voor marketing en de componenten van een effectieve blogpost, zodat u eraan kunt deelnemen!

Lees meer op onze website.

Gebruik SEO om uw website voor uw doelmarkt te bouwen

Laten we aannemen dat je je onderzoek hebt gedaan om een ​​solide lijst met zoekwoorden met een hoog volume en weinig concurrentie te ontwikkelen waarmee je de lokale zoekresultaten kunt domineren.

En laten we aannemen dat u alle essentiële SEO-vereisten hebt gedaan, zoals het gebruik van de juiste titeltags, het gebruik van de juiste H1- en H2-tags en het optimaliseren voor de belangrijkste webvitaliteit van Google en lokaal zoekverkeer.

Dat is het, toch? Is dat alles wat je nodig hebt voor een SEO-website?

Mis. Dat komt omdat zoekmachines altijd op zoek zijn naar nieuwe en relevante inhoud. Ze zijn altijd hongerig naar nieuwe inhoud, en als je wilt rangschikken, is het jouw taak om ze te voorzien van regelmatige, hoogwaardige inhoud.

Daarom is het toevoegen van nieuwe inhoud aan een website, vooral als blogpost met toegevoegde waarde, essentieel voor elke website. Door een blog te schrijven, creëert u goedkoop nieuwe inhoud die de zoekmachines kunnen indexeren.

Niet alleen dat, uw blog is een geweldige manier om uw expertise en/of producten onder de aandacht te brengen, uw autoriteit in uw vakgebied te demonstreren en regelmatig contact te maken met uw publiek.

Nogmaals, ik begrijp waarom veel van de eigenaren van kleine bedrijven die bij mij komen, moeite hebben met het bedenken van blogideeën.

En nogmaals, hier is waar uw SEO-strategie kan helpen bij het informeren van uw website-inhoud – omdat die uitgebreide lijst met zoekwoorden met een hoog volume en weinig concurrentie ook uw blogonderwerplijst kan zijn!

Google beloont je als je je blog gebruikt om originele, substantiële en/of inzichtelijke analyses of informatie te delen. Combineer die voor zoekmachines geoptimaliseerde inhoud met een geweldige lijst met zoekwoorden en je hebt een match gemaakt in de hemel van een digitale marketeer.

Natuurlijk begrijp ik dat het maken van die zoekwoordenlijst makkelijker gezegd dan gedaan is als je geen SEO-expert bent. Gelukkig is het een gemakkelijke taak om uit te besteden! Mijn team helpt eigenaren van kleine bedrijven regelmatig om meer bezoekers te trekken met een duurzame SEO-strategie. En we werken onze strategieën voortdurend bij om te voldoen aan de steeds veeleisende veranderingen door de grote zoekmachines.

Misschien zijn we een beetje nerdy, maar waar anderen SEO ontmoedigend en vervelend vinden, houden wij van de uitdaging! Wat uw SEO-behoeften ook zijn, we hebben een bijpassend SEO-pakket en we kunnen u helpen echte resultaten te zien.

Voor uw zakelijk succes,

Susan

Bron: Susan Friesen