SEO is het belangrijkste aspect voor elke website. In dit artikel ga ik dieper in op het belang van SEO bij het ontwikkelen van websites en met welke SEO-factoren je rekening moet houden bij het ontwikkelen/ontwerpen van een website.

1. SNELLE LAADTIJDEN – De belangrijkste factor en Google herkent het. Het bestraft websites die traag zijn niet, maar beloont websites die snel zijn. Zorg ervoor dat uw code beheersbaar is en dat uw clientzijde snel wordt weergegeven.

2. SEO-vriendelijke inhoud – Zorg voor een mix van afbeeldingen, tekst en animaties. Google houdt van rijke inhoud. Voorbij zijn de dagen dat zoekmachines de voorkeur gaven aan tekst. Tegenwoordig geeft Google je de voorkeur als je inhoud een video bevat. Rich content scoort tegenwoordig sneller.

3. SEO-VRIENDELIJKE URL’S – Queryparameters zijn goed voor ontwikkeling, maar slecht voor SEO. Zorg ervoor dat je de mogelijkheid hebt om een ​​trefwoordrijke URL te schrijven, want dat is een rankingfactor op de pagina’s met zoekresultaten van Google.

4. TITLE TAGS, META TAGS, META BESCHRIJVING – Als u een plug-in kunt gebruiken die goed is, maar als u een aangepaste stapelontwikkeling heeft, let dan op deze velden. Zorg voor voorzieningen op elke pagina om in deze velden te plaatsen.

5. H1, h2-tags – Deze tags helpen zoekmachines het onderwerp van de onderliggende inhoud te begrijpen. Google gebruikt nog steeds H1-tags om de relevantie te bepalen. Gebruik deze tags om uw inhoud te definiëren. Wees voorzichtig, er mag slechts 1 h1 tag op uw pagina staan.

6. SITEMAP XML – een XML-sitemap moet worden ingediend bij de Google-webmasteraccount voor een snellere indexering van uw webpagina’s. Maak een voorziening om deze sitemaps automatisch of handmatig te genereren voor snelle indexering door zoekmachine-bots.

7. ROBOTS.txt – Dit bestand bevat een belangrijke verklaring. Het vertelt de bots over pagina’s die u wilt laten indexeren wanneer een zoekmachinebot komt kijken. Het is aan zoekmachines om verzoeken te honoreren die worden genoemd in ROBOTS.txt

8. VERWIJDER DUMPTEKST / PAGINA’S – Vergeet niet om pagina’s te verwijderen die u hebt gebruikt tijdens het maken van de website. Dit kunnen afbeeldingen, lorem ipsum-passages zijn. Je website volstoppen met dumptekst gaat helemaal niet helpen.

9. ALT-tags voor afbeeldingen – Een bot van een zoekmachine kan uw afbeelding niet gereedmaken, maar kan alleen de alt-tekst van uw afbeelding lezen. Maak een voorziening in uw websitecode om alt-tags te plaatsen, want het is een van de belangrijkste factoren in SEO.

10. BLOG – Google houdt van een frisse website. Nieuwe inhoud wordt hoger gerangschikt dan verouderde inhoud. Door een blog bij te houden, kunt u niet alleen een community van volgers opbouwen, maar het helpt ook veel bij de SEO van uw website. Maak een voorziening voor blog op uw website.

Dit zijn enkele factoren die een rol spelen bij het ontwikkelen van een SEO-vriendelijke website. Een goed website-ontwikkelingsbedrijf kan de code echt goed optimaliseren en u een voorsprong geven op uw concurrenten door gebruik te maken van SEO-factoren.

Bron: Ankit Sharma