SEO wordt geïmplementeerd om een ​​website te optimaliseren zodat de positie of positie in de SERP, oftewel de pagina met zoekresultaten van zoekmachines, wordt verhoogd. Het kan worden bereikt door verschillende strategieën en technieken uit te voeren om hogere rankings te bereiken. SEO is niets anders dan een subset van digitale marketing.

De strategie voor zoekmachineoptimalisatie kan worden onderverdeeld in hoofdcategorieën: on-page SEO en off-page SEO. Beide strategieën zijn belangrijk voor het succes van een internetmarketingcampagne, maar het zijn totaal verschillende kanten van het hek als het gaat om het verbeteren van de positie in de zoekmachine.

 • SEO op de pagina gaat over uw website of over uw webpagina’s.
 • Off-page SEO gaat over de autoriteit van uw website in zoekmachines.

Kortom, waar u voor rangschikt, wordt volledig bepaald door verschillende SEO-factoren op de pagina en hoe hoog u scoort op de resultatenpagina van alle grote zoekmachines, grotendeels bepaald door externe SEO-factoren.

Digitale marketing en Search Engine Optimization zijn niet synoniem aan elkaar. Er zijn overeenkomsten, maar beide zijn niet hetzelfde. Zoals besproken, is SEO een onderdeel van digitale marketing. Het is een hulpmiddel van een digitale marketingcampagne. Een SEO-analist is bijvoorbeeld bezorgd over het verbeteren van de positie van een website en het vergroten van het verkeer, en een specialist in digitale marketing is bezorgd over het vergroten van de algehele online aanwezigheid van een organisatie en de zichtbaarheid voor klanten.

Hoe digitale marketing een bedrijf helpt promoten

Tegenwoordig heeft iedereen het over SEO en digitale marketing. Vandaag is de zaak heel, heel belangrijk geworden voor de meerderheid van de bedrijven die online presentaties houden. Laten we bespreken hoe het een bedrijf helpt om een ​​bedrijf te promoten.

 • Het is een effectief proces om de producten en/of diensten via elektronische media te promoten.

 • Het omvat grotendeels het gebruik van verschillende sociale-mediakanalen en methoden die een bedrijf helpen bij het analyseren van marketingcampagnes.

 • Het is kosteneffectiever dan traditionele marketing.

 • Het helpt bij het leveren van conversie.

 • Het verbetert het percentage van inkomend verkeer dat wordt omgezet in leads – abonnees – verkopen.

 • Hiermee kunt u aanbiedingen aan klanten personaliseren door een profiel op te bouwen van hun koopgeschiedenis en voorkeuren.

 • Digitale marketingtechnieken, zoals SEO, SMO, SMM en e-mailmarketing genereren snelle en effectieve communicatie met gerichte doelgroepen.

 • Het levert beter dan gemiddelde resultaten op in termen van hogere conversiepercentages.

 • Het stelt u in staat om de klok rond open te zijn zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over winkelopeningstijden of overuren voor personeel.

 • Door op internet te adverteren, kunt u barrières van afstand overwinnen. U kunt goederen in elk deel van het land verkopen zonder lokale verkooppunten op te zetten, waardoor uw doelmarkt wordt vergroot.

 • Het is een uitstekende manier van marketing, waarmee u kunt profiteren van het groeiende belang van sociale media. U kunt profiteren van deze impact door tools voor sociale netwerken op te nemen in uw digitale marketingcampagnes.

Als laatste, maar zeker niet de minste, helpt digitale marketing ten opzichte van SEO om betere inkomsten te genereren. De hogere conversatiesnelheid wordt gegenereerd door effectieve methoden en levert een hoop winst op voor een bedrijf in termen van zowel hogere als betere inkomsten.

Bron: Kabbyik Mitra