Zoals met de meeste dingen, heeft computerspreken een geheel eigen taal. Wanneer je een website maakt, zul je hoogstwaarschijnlijk veel nieuwe lingo tegenkomen, en hoewel een deel ervan eigenlijk heel logisch is, zijn er enkele termen die misschien een beetje raar zijn, zelfs voor de techneuten onder ons.

Als je aan een witte hoed denkt, denk je misschien aan de Kentucky Derby of een Royal Wedding, maar in SEO-taal betekent het de groep technieken die de beste praktijken gebruiken, degenen die je alle gouden sterren en browniepunten opleveren, degenen die gebruik geen slechte manipulaties om grip of rangorde te krijgen, maar degenen die doen wat ze doen naar hun beste kunnen, creƫren geweldige inhoud en volgen alle regels.

Dingen als de tijd op de pagina spreken voor zich. Er zijn eigenlijk mensen die gegevens analyseren, zoals hoe lang mensen op een bepaalde site doorbrengen. Ze zijn getimed en wanneer ze klikken, worden die gegevens verzameld. U wilt optimaal dat mensen wat tijd op uw site doorbrengen, niet alleen in- en uitklikken in drie seconden.

Met een spiegel kun je jezelf elke dag zien, nou een spiegelsite is hetzelfde principe, het is dezelfde site op een ander adres. Stiekem.

Linkbait is een andere term die heel logisch is, vooral als je veel gebruik maakt van sociale media. Denk aan al die quizzen die beginnen “slechts 10 procent van de mensen kan deze quiz goedmaken” en dus klik je en probeer je te bewijzen dat ze het bij het verkeerde eind hebben, om erachter te komen dat de quiz supereenvoudig is en dat een vijfjarige het had kunnen halen. Dit is linkbait. Een pagina die is ontworpen om inkomende links aan te trekken. Je klikt, ze hebben hun werk gedaan.

Nu voor een vreemde – latente systematische indexering. Dit betekent dat de zoekmachine veelgebruikte woorden in een document of inhoud zal indexeren. Dit worden ook wel longtail-zoekopdrachten genoemd. Hiermee kunt u ook voorkomen dat er zoekwoorden in een document worden gebruikt, omdat u vergelijkbare woorden of woorden die aan uw oorspronkelijke zoekwoorden zijn gekoppeld, kunt gebruiken om uw punt over te brengen.

Hoe zit het met het wisselen van codes? Dit is wanneer mensen de inhoud van een site wijzigen nadat ze een hoge ranking hebben bereikt. Dit is lastig om te doen, omdat de inhoud na de overstap misschien niet zo informatief of zelfs interessant is. Het zal uiteindelijk de ranglijst schaden.

Bron: Amanda J Hales