SEO-audits zijn geen veelbesproken onderwerp, maar dat betekent niet echt dat het ook minder beoefend is. Als u echter geen idee had voordat u dit bericht las, laten we u dan vertellen dat SEO-audit een standaardpraktijk is voor websites. Degenen die hun online marketinginspanningen serieus nemen, investeren wel in frequente audits. Als u ernaar uitkijkt om het meeste uit uw online SEO-campagnes te halen, zorg er dan voor dat u ook voldoende tijd voor deze audits investeert.

Het belang van SEO-audits

een gediplomeerde Door u ingehuurd SEO bedrijf zal u zeker vragen om conform te handelen. Bega alsjeblieft niet de fout om te vermijden! dit beetje helemaal. Lees verder om meer te weten te komen over de basisprincipes van hetzelfde.

Laten we vanaf het begin duidelijk maken dat een SEO-audit niet helemaal is zoals een traditionele audit. Dit laatste wordt alleen uitgevoerd voor marketingdoeleinden – een goed uitgevoerde audit – meteen bij het begin – zou betekenen dat u een betere kennis hebt over de prestaties van uw website – de algehele prestaties en de prestaties van de afzonderlijke pagina’s. Verbeterde zoekmachine rankings, onnodig te zeggen, zorgen voor het enige doel achter deze audits. Ze worden uitgevoerd voor de start van een project en aan het begin van een nieuw kwartaal.

Niet overdrijven

Hoewel het belangrijk is om regelmatig tijd te investeren in deze audits, waarschuwen experts ons duidelijk voor overdrijven – vooral als het een kleine website is waarmee we te maken hebben. Technische analyse, on page analyse, off page analyse en competitieve (trefwoord) analyse zijn de essentiële onderdelen van audits. Sites kunnen worden verbeterd met goed geplaatste audits. U bent in staat om een ​​bepaalde site vanuit verschillende invalshoeken te analyseren – allemaal met dat ene doel om verbetermogelijkheden te realiseren. Hier is een meer gedetailleerde blik.

Bij technische analyse wordt gecontroleerd of de website naar behoren werkt of niet. Toegankelijkheid en indexeerbaarheid zijn de hoekstenen van SEO-audits. Toegankelijkheid verwijst heel eenvoudig naar het vermogen van de zoekmachines en de gebruikers om toegang te krijgen tot uw site. Als uw inhoud niet door anderen kan worden geopend, heeft het geen zin om in de eerste plaats een website te maken. Een paar kenmerken die u absoluut moet controleren, zijn:

· Robot.txt-bestanden

· Robots-metatags

· XML-sitemaps

· Websitesnelheid

· Omleidingen

· Mobiel reactievermogen

Indexeerbaarheid wordt door zoekmachines van het grootste belang behandeld, aangezien het de zichtbaarheid van uw inhoud bepaalt. Zodra u uw toegankelijkheidsproblemen hebt opgelost, bent u klaar om verder te gaan met het indexeergedeelte.

On-page-analyse omvat het identificeren van conflicterende blogonderwerpen – onderwerpen die niets te maken hebben met de website zelf, dubbele inhoud, de poging om dezelfde zoekwoorden op verschillende pagina’s te rangschikken, plaatsing van de juiste URL’s en andere.

Geen langdurig proces!

Denk je dat SEO-audits noodzakelijkerwijs een moeizaam proces moeten zijn? Niet echt! Er zijn een paar SEO-audittools die kunnen worden onderzocht om de klus sneller te klaren.

Bron: Rahul Ranjan Singh