Er zijn verschillende soorten schrijven die u nodig heeft om uw bedrijf te promoten.

Vaak kan het echter moeilijk zijn om te weten welk type schrijven u nodig heeft. Het is gemakkelijk om te denken dat al het schrijven hetzelfde is, maar dat is niet zo.

Er is schrijven om te communiceren en schrijven om te verkopen.

Schrijven om te communiceren

Dit type schrijven is wat u nodig hebt om informatie door te geven aan potentiƫle en toekomstige klanten. Dit kunnen blogposts, whitepapers, advertorials, eBooks, rapporten en andere informatieve inhoud zijn. Dit type schrijven is bedoeld om te onderwijzen, informeren, betrekken en inspireren.

Schrijven om te verkopen

Dit type schrijven wordt meestal copywriting genoemd. Het is een speciaal soort schrijven met behulp van gespecialiseerde vaardigheden. Schrijven om te verkopen draait om uw verkooppagina’s, verkoop-e-mails, direct mail, websites en brochures. Dit is een heel ander soort schrijven en is uitsluitend gericht op het maken van verkoop. Het maakt gebruik van handelsinstrumenten zoals emotionele triggerwoorden die een lezer helpen een aankoop te doen.

Contentmarketing

Schrijven om te communiceren wordt gebruikt in contentmarketing. Wanneer u uw inhoud op andere websites plaatst, zoals bij gastblogposts, of artikelen in online en offline tijdschriften, is het belangrijk om te weten hoe u schrijft voor informatie, amusement en betrokkenheid op een manier die niet openlijk verkoopt – zoals een verkooppagina , bijvoorbeeld. Dit wil niet zeggen dat goede contentmarketing geen lichte vormen van copywriting omvat.

Verkooppagina schrijven

Op een verkooppagina moet je informeren, maar belangrijker nog: je moet de lezer tot actie dwingen. Dit is waarschijnlijk een van de sterkste vormen van copywriting die u zult doen buiten display-advertenties, banneradvertenties en e-mail die is ontworpen om de verkoop te stimuleren. Dit type schrijven is compleet anders dan het schrijven van inhoud, zelfs wanneer het schrijven van inhoud wordt opgefleurd met goede copywriting.

Ze zijn anders, maar kunnen worden gecombineerd

Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen schrijven om te verkopen en schrijven om te communiceren.

Als je schrijft om te communiceren, geef je veel informatie en leer je iets. Er worden geen emotionele triggerwoorden gebruikt om u tot een aankoop te bewegen. Het kan echter veranderen. Als het er aan het einde van de informatie om gaat dat je iets koopt of je ergens voor aanmeldt, wordt dat snel duidelijk door het soort woorden dat wordt gebruikt.

Copywriting helpt bij elk type zakelijk schrijven. Het staat in de koppen van een blogpost. Het staat in de kop van het volgende e-mailmarketingbericht dat u uw publiek stuurt. Copywriting zorgt ervoor dat je het volgende geschreven woord wilt lezen en dat je meer wilt leren. Copywriting brengt de woorden op de pagina of op het scherm tot leven.

Bron: Jon Allo