WordPress is tot nu toe het meest favoriete open-source CMS of Content Management Systeem dat nu door meer dan 75 miljoen websites wordt gebruikt. Het CMS is gratis te installeren en te gebruiken, heeft een eenvoudige en gemakkelijk te beheren interface, is zeer flexibel, veilig, SEO-vriendelijk en wordt geleverd met duizenden ingebouwde thema’s, plug-ins en extensies. De enorme community-ondersteuning van WordPress is ook een reden waarom ontwikkelaars dit platform liever gebruiken voor website-ontwikkeling, vooral als het gaat om het bouwen van boeiende en veilige e-stores. En door deze talloze voordelen van het platform hebben bedrijfseigenaren ervoor gekozen om met een WordPress ontwikkelaar over de andere beschikbare webontwikkelingsplatforms.

Hier zijn de redenen waarom WordPress opvalt als de beste keuze voor website-ontwikkeling.

WordPress is een open source-platform:

WordPress kan gratis worden geïnstalleerd en gebruikt. Er zijn geen kosten verbonden aan het installeren, downloaden en upgraden ervan. Bovendien zijn de broncodes op elk moment gemakkelijk toegankelijk. Er zijn ook duizenden gratis plug-ins beschikbaar in WordPress. Bovendien brengt WordPress minder installatie-, onderhouds- en aanpassingskosten met zich mee in vergelijking met de andere CMS’en zoals Joomla en Drupal.

WordPress is SEO-vriendelijk:

Alle bedrijfseigenaren willen hun websites bovenaan de zoekmachines zien en een hoge ranking hebben. WordPress is een SEO-vriendelijk platform, dat zorgt voor een hoge ranking van de websites op de SERP’s. Het betekent ook dat u met dit CMS een geoptimaliseerde site kunt krijgen. Ook zorgen de schone coderingsstructuur van WordPress, hoogwaardige codes, responsieve en logische webontwerpfuncties van het CMS ervoor dat de zoekmachines een hogere voorkeur hebben voor WordPress. Met dit platform kunt u elke pagina en elk bericht van uw website een unieke metatag, metatitel, metazoekwoord en metabeschrijving geven, waardoor u nauwkeuriger kunt optimaliseren.

Aanpassen is eenvoudig met WordPress:

WordPress is een populair CMS en een van de belangrijkste redenen hiervoor is de gemakkelijke aanpasbaarheid en hoge flexibiliteit. De aanpasbare thema’s en de andere aanpasbare functies van het CMS stellen WordPress-ontwikkelaars en -ontwerpers ook in staat om de lay-outs en thema’s te maken en ook aan te passen aan de zakelijke behoeften.

Enorme steun van de gemeenschap:

WordPress heeft enorme community-ondersteuning en dit maakt het een gunstige keuze voor de ontwikkelaars. Wanneer de ontwikkelaar tijdens het WordPress-ontwikkelingsproces met een uitdaging of complexiteit vastloopt, is er altijd een expert uit de community om de ontwikkelaar te helpen het probleem op te lossen.

Beschikbaarheid van een breed scala aan thema’s en plug-ins:

De beschikbaarheid van een breed scala aan thema’s en plug-ins in WordPress maakt het ook een uitstekende keuze. Er zijn tal van zowel gratis als betaalde thema’s en plug-ins die ontwikkelaars kunnen gebruiken volgens de behoeften van het bedrijf om de sitefunctionaliteit te verbeteren en een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden aan de sitebezoekers of klanten. En het beste is dat de meeste WordPress-thema’s ook responsief en aanpasbaar zijn. En er is een plug-in voor bijna elke functionaliteit die een goede website nodig heeft. De plug-ins maken het eenvoudig om de vereiste functionaliteiten op de site te implementeren. Ontwikkelaars kunnen gewoon de juiste plug-in kiezen en deze installeren en activeren voor gebruik.

Een eenvoudige gastheer:

WordPress kan eenvoudig op elke webhost worden ingesteld. De meeste hostingplannen moeten met één klik worden geïnstalleerd of zijn vooraf geïnstalleerd. Dit betekent ook dat klanten de volledige vrijheid krijgen om de host voor de website te kiezen. Ze kunnen de snelste en betaalbare hostingprovider van hun keuze vinden en kunnen zelfs hetzelfde instellen voor hun WordPress-websites.

Afgezien hiervan is WordPress een zeer veilig CMS, wat het opnieuw een betrouwbare optie maakt voor e-commercebedrijven. En met deze voordelen onderscheidt het platform zich als de beste keuze voor website-ontwikkeling, vooral voor het bouwen van e-commercesites.

Bron: Rob Stephen