Veel mensen vragen zich af waarom het zo lang duurt voordat een SEO-campagne effect heeft. In dit artikel zal ik enkele redenen bespreken waarom SEO tijd kost en niet snel kan worden gedaan.

Laten we beginnen met uw website en laten we zeggen dat u een website van 10 pagina’s heeft. Als uw bedrijf voor zoekmachineoptimalisatie de nodige wijzigingen heeft aangebracht in uw inhoud, metatags enz. Dan kan het tot een maand duren (in sommige gevallen nooit) voordat de zoekmachines uw webpagina’s opnieuw indexeren om uw nieuwe wijzigingen weer te geven. Dus met alleen al het werk ter plaatse kun je zien dat dit allemaal tijd kost en buiten de handen van het bedrijf voor zoekmachineoptimalisatie valt. Er zijn echter een aantal dingen die u kunt doen om dit proces te versnellen. Als u een sitemap.xml-bestand aan Google toevoegt, kan dit het proces versnellen. U kunt ook nieuwe links krijgen die naar de gewijzigde pagina’s verwijzen van een externe bron. Als u een website heeft die regelmatig inhoud toevoegt en veel pagina’s heeft, kan dit de zoekmachines helpen uw website sneller te indexeren. Omdat ze uw website vaker zullen bezoeken, omdat ze weten dat u voortdurend inhoud toevoegt. De zoekmachines willen de meest recente resultaten retourneren. Als u een nieuwe website heeft, kan het moeilijker zijn om de zoekmachine uw pagina’s snel opnieuw te laten indexeren.

Laten we nu eens kijken naar linkbuilding en laten we zeggen dat je bijvoorbeeld een link in een kwaliteitsdirectory hebt geplaatst. Aangezien de meeste goede directory’s een logboek met vermeldingen hebben om door te komen, kan het in sommige gevallen maanden duren voordat de directory-editor bij uw link komt. Hij moet dan uw website controleren of deze relevant is voor de categorie die u heeft ingediend om vervolgens de link in de directory te plaatsen. Nu zijn de regels van toepassing zoals hierboven met betrekking tot het opnieuw indexeren van de pagina, zodat de zoekmachines rekening houden met uw nieuwe link.

Zoals u kunt zien aan de hand van de bovenstaande informatie, kan het enige tijd duren voordat het harde werk van uw zoekmachineoptimalisatiebedrijf effect heeft. Je moet gewoon geduld hebben. Zodra het effect begint te krijgen, kunt u de voordelen zien die zoekmachineoptimalisatie met zich mee kan brengen.

Bron: Sam L Lowe