Wat zijn Parallax-websites?

Zoals we al zeiden parallaxis betekent wijziging, daarom is het hoofdconcept van de parallax-website gerelateerd aan het verschil of de verplaatsing in de voor de hand liggende positie van een webelement gezien langs twee verschillende gezichtslijnen. Om specifieker te zijn, deze functie geeft aanleiding tot een 3D-effect door diepte aan de webpagina weer te geven, wat op zijn beurt mogelijk wordt gemaakt door de achtergrond- en de voorgrondafbeeldingen met verschillende snelheden te verplaatsen. Parallax-webdesign is een scrollfunctie die Nike voor het eerst gebruikte voor hun website. En vandaag is het een van de meest gewilde ontwerpen van de webwereld gebleken.

De voor- en nadelen van Parallax-websites

Hoewel er meer voordelen dan nadelen zijn aan het gebruik van parallax, maar toch wijzen op beide. Laten we het eerst hebben over de positieve aspecten van het gebruik van parallax.

Betere gebruikerservaring: De meest voor de hand liggende reden om parallax te gebruiken, is om uw online gebruikers bezig te houden en zich te concentreren op wat voor hen belangrijk is vanuit uw zakelijk perspectief. U kunt flitsende kleuren, uitstekende graphics en grote bewegingen gebruiken om uw online publiek aan hun computerscherm gekluisterd te houden. Het zal u helpen om hun aandacht precies op het punt te krijgen waar u maar wilt.

Effectieve productbeschrijving:: Als je niet onder de indruk bent van de productbeschrijving van eCommerce-sites, dan is Parallax iets voor jou. het helpt u interessante details voor uw producten of diensten te creëren en uw beoogde gebruikers te betrekken bij de productinhoud. Kortom, het biedt u een geweldige manier om uw product te beschrijven.

Verlaag het bouncepercentage: Wanneer online gebruikers een website te vroeg verlaten, betekent dit dat er iets niet klopt met die site. Welnu, er kunnen tal van redenen zijn, zoals een trage laadsnelheid, onaantrekkelijk webpagina-ontwerp, enz. Dit kan worden verholpen door parallax-scrolling naar uw website toe te voegen.

SEO-vriendelijk: Dit is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Parallax-webdesign. In tegenstelling tot flash-ontwerpen heeft parallax-scrolling geen invloed op het SEO-aspect van uw website. Het is zelfs behoorlijk effectief in het verkrijgen van een groot aantal likes en backlinks op sociale media.

Dus, wat zijn de nadelen?

Er zijn voornamelijk twee nadelen aan het gebruik van parallax-scrolling. Ten eerste kan het gebruik van te veel foto’s op een webpagina de website traag maken. Ten tweede is het meestal moeilijk om een ​​responsieve website te ontwerpen met behulp van de parallax-scrollfunctie.

Maak uw eerste Parallax-websitekoptekst

Het maken van een Parallax-websiteheader via jQuery, vergezeld van de jParallax jQuery-plug-in, is vrij eenvoudig. En er is geen kennis van JavaScript nodig, alleen eenvoudige oude HTML samen met CSS. Dus eerst moet je jQuery en jParallax downloaden, ook de afbeeldingen die je in de header wilt opnemen. Het meeste werk wordt gedaan via HTML, maar het wordt automatisch gedaan. En CSS zal worden gebruikt om de stijl van de parallax te definiëren.

Zelfstudies en plug-ins

Er is geen gebrek aan plug-ins als het gaat om Parallax-webdesign. Enkele veelgebruikte plug-ins zijn: Curtain.js, Stellar.js, JQuery Image Parallax en Parallax Header. Deze plug-ins zullen uw taak gemakkelijker maken en zullen ook betere resultaten opleveren. De meeste plug-ins draaien op CSS en jQuery. U kunt hulp zoeken bij populaire tutorials zoals JavaScript Parallax Effect, Behind the Scenes of Nike Better World en Build a parallax scrolling website-interface met CSS en jQuery.

Parallax-ontwerp Geweldige voorbeelden

Hieronder staan ​​enkele van de uitstekende voorbeelden van Parallax Web Design:

1. Cyclemon

2. DeQ

3. Puma Mobium

4. Medicamenteuze behandeling.com

5. Mercedes-Benz A-Klasse

6. Te jong om te trouwen

7. Atlantis Wereldtentoonstelling

8. Gevaren van fracken

9. Paranormaal

10. Tinke

Bron: Vishwa Patel