Of je nu een SEO-professional bent of een beginner in opleiding, het uitvoeren van een aantal geavanceerde on-site optimalisatietechnieken is een vrij eenvoudig proces. Het belangrijkste idee is om enigszins creatief te zijn in het gebruik van zoekwoorden in de inhoud van uw website. De truc om effectief te zijn is het ontwikkelen van een samenhangende structuur van pagina’s die beide zijn: zoekwoord geoptimaliseerd en creatief georganiseerd met betrekking tot uw zoekwoorddoelen.

Het daadwerkelijke zoekwoordoptimalisatieproces houdt in hoe we bepaalde woordgroepen in specifieke delen van de pagina gebruiken, zoals de paginatitel, metabeschrijving, kopteksten, sterke tags, body-copy, enz. In dit artikel doe ik een stap terug om de werkelijke blauwdrukken van de site, of de organisatie van geoptimaliseerde pagina’s, die bijdragen aan betere SEO-prestaties.

Geoptimaliseerde pagina’s organiseren

De manier waarop u de organisatie van uw pagina’s plant en structureert, is een belangrijk aspect van SEO en on-site optimalisatie. In algemene zin wilt u de optimalisatie van elke pagina richten op slechts één specifiek zoekwoorddoel en misschien een paar variaties. U kunt het paginaplanningsproces echter wat dieper nemen door strategisch een geoptimaliseerde architectuur van trefwoordrelevante pagina’s te creëren.

Creatieve organisatie van uw geoptimaliseerde pagina’s kan een groot effect hebben op uw SEO-inspanningen. Hiermee bedoel ik het structureren van de pagina’s van uw site zodat ze voortbouwen op de contextuele relevantie van uw site (of ‘zoekwoordrelevantie’). Hier is een voorbeeld:

Stel dat we een site voor haarverlies optimaliseren voor een nieuwe zoekwoordcategorie rond ‘behandeling van haarverlies’. We zullen hoogstwaarschijnlijk een nieuwe pagina maken die is geoptimaliseerd voor dat specifieke zoekwoord; we kunnen de optimalisatie echter nog een stap verder brengen door een aantal ondersteunende pagina’s uit te bouwen.

Afhankelijk van de aard van onze website, willen we misschien extra pagina’s uitrollen die zich richten op haarverliesbehandelingen voor mannen, voor vrouwen, natuurlijke behandelingen, enzovoort. Het idee is om een ​​optimale zoekwoordrelevantie tot stand te brengen door een nieuwe laag pagina’s op te bouwen die gericht zijn op meer long-tail zoekwoordvariaties.

Geoptimaliseerde pagina’s koppelen

Naast de manier waarop we onze pagina’s organiseren, moeten we ook nadenken over de manier waarop we onze geoptimaliseerde pagina’s koppelen. Een goede koppeling van dergelijke pagina’s kan een grote SEO-impact hebben en soms leiden tot een grotere zichtbaarheid in de zoekresultaten van zoekmachines.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is ervoor te zorgen dat gelinkte pagina’s relevant voor elkaar zijn. Als we bijvoorbeeld een pagina optimaliseren voor ‘behandelingen tegen haaruitval’, kunnen we in de inhoud een link opnemen die verwijst naar andere diepere pagina’s, zoals ‘natuurlijke behandelingen voor haaruitval’ en ‘haaruitvalbehandelingen voor mannen’. allemaal goed, zolang de link maar logisch is in de inhoud van de pagina (vaak in een alinea die enigszins gerelateerd is aan de link.)

Er zijn twee vormen van links waarmee u rekening moet houden bij het koppelen van gerelateerde geoptimaliseerde webpagina’s op uw site. Zij zijn:

  • contextuele links: links die zijn ingebouwd in de kopie van een pagina, zoals in een alinea met tekst
  • kruimelspoor links: de links die de verschillende paginaniveaus vertegenwoordigen, vaak te zien boven de eerste kop van een pagina (meestal op alle pagina’s van de site)

De kruimelpad-links zijn vrij eenvoudig en zullen vaak op de hele site worden geïntegreerd. Het implementeren van kruimelspoorlinks is een geweldige SEO-actie, omdat het ervoor zorgt dat alle relevante pagina’s aan elkaar worden gekoppeld op basis van het gebruikerspad of de algehele paginadiepte van de site.

Contextuele links moeten worden gebouwd met gebruikers in gedachten. Voordat u een link in een alinea met tekst maakt, moet u zich afvragen of de link zinvol is vanuit het oogpunt van bruikbaarheid. Dit onderstreept het belang van contextuele relevantie bij het opbouwen van interne links. Als de alinea of ​​het blok met inhoud over een bepaald onderwerp gaat, zorg er dan voor dat alle links in die inhoud enigszins relevant zijn voor de tekst.

Afhaalpunt

Als je naar goed geoptimaliseerde websites kijkt, zijn ze vaak erg diep en rijk met waardevolle inhoud op talloze pagina’s. Elke pagina is vaak behoorlijk trefwoord-geoptimaliseerd voor een specifieke zoekterm, en elke pagina is vaak georganiseerd in een bepaalde trefwoordcategorie.

Een van de beste analogieën voor on-site optimalisatie is het maken van een leerboek. De titel of focus van het verhaal wordt ondersteund door talrijke hoofdstukken, en elk hoofdstuk wordt ondersteund door talrijke secties. De studieboeken die voor studenten zijn gekozen, zijn goed georganiseerd en bieden een schat aan informatie. Houd hier rekening mee bij het indelen en optimaliseren van de pagina’s van uw website.

Bron: Tyler Tafelsky