Als u bijvoorbeeld een website ziet die is gemaakt op WordPress of Joomla, kunt u ervan uitgaan dat dit een op een sjabloon gebaseerde website is. Kortom, sjablonen zijn vooraf gedefinieerde lay-outs, die niet helemaal opnieuw zijn ontworpen en niet uniek zijn.

Hieronder staan ​​enkele voor- en nadelen van een op een sjabloon gebaseerde website:

Pro – Uiterst kosteneffectief
Hun belangrijkste voordeel is kosteneffectiviteit. Hier hebben we het niet over de gratis die kunnen worden overgenomen van Web Monster of hun likes. Ze kunnen je tenslotte maar zoveel zaken bezorgen. Het idee is om sjablonen te gebruiken, maar op een manier die uw bedrijf laat groeien. Dus de volgende vraag in je hoofd moet zijn: hoe maak je zulke effectieve sjablonen? Als iemand de klus kent, is het eigenlijk een genot om sjablonen te laten werken, omdat ze helemaal niet omslachtig zijn om te hanteren.

Pro – Sterke productbeheersoftware
Het eerste dat u moet begrijpen over een sjabloon, is de vorm en structuur. Als u op zoek bent naar een e-commerce-setup die producten nationaal of zelfs internationaal verkoopt, moet u een verweven productbeheersysteem hebben. Dit kan net zo goed werken via een sjabloon als een aangepaste website, op voorwaarde dat de backend-codering wordt gedaan met veel accent op de productkast. Met andere woorden, het productschap moet worden gecompartimenteerd en zeer goed doorzoekbaar worden gemaakt.

Con – Zoekmachine rankings
Hoewel we het woord doorzoekbaar gebruiken, is het belangrijk om te praten over de levensvatbaarheid van rankings in zoekmachines. De waarheid is dat op sjablonen gebaseerde websites niet van nature gezegend zijn met rankings in zoekmachines. Een sjabloon kan heel gemakkelijk verkeerd worden begrepen door zoekmachines en geclassificeerd worden als een spiegelpagina, tenzij u ervoor zorgt dat alle inhoud op uw website uniek is en de kredietlinks voor ontwikkelaars worden verwijderd (met zijn/haar toestemming). Hoewel u een op een sjabloon gebaseerde website kunt maken tegen zeer lage kosten, zou u idealiter wat geld moeten uitgeven aan drierichtingszoekmachinemarketing. Als eerste moet organische SEO worden gebruikt om de ranglijst te verbeteren. Daarnaast wordt een PPC- of AdWords-campagne gebruikt om meer nicheverkeer te motiveren via gesponsorde vermeldingen. Ook Google Place Optimization voor een lokaal publiek mag niet worden genegeerd.

Sjablonen bieden u niet veel speelruimte op de visuele meter, maar tegenwoordig kunnen er veel dynamische sjablonen worden gemaakt die zijn gestileerd in moderne esthetiek.

Bron: Shah Syed