Wanneer gezondheidsadviesbedrijven wettelijk verantwoordelijk zijn

Een ding waar internet berucht om is, is dat het een bron van advies is voor onze gezondheid en ons welzijn.

Het maakt niet uit waar we heen gaan, er is iemand met een website die ons vertelt wat we moeten doen om af te vallen, veroudering te vertragen of onze ziekten te behandelen.

We doen het allemaal. We voelen ons niet goed, dus we typen onze symptomen in “Dr. Google” en voila, duizenden resultaten vertellen ons dat we alles hebben, van een verkoudheid tot 6 maanden te leven. We nemen dan onze resultaten in de hand naar onze arts en vertellen hem wat we hebben.

Helaas hebben professionals in de gezondheidszorg, artsen, therapeuten, diëtisten en voedingsdeskundigen allemaal een dagelijkse strijd met verkeerde informatie die op internet wordt verstrekt.

Als je een blogger bent en enige ervaring hebt met gezondheidsgerelateerde problemen, wil je deze informatie misschien met de wereld delen.

Of misschien bent u een professional met enige opleiding over bepaalde gezondheidsgerelateerde onderwerpen en wilt u die informatie gebruiken om uw bedrijf online een boost te geven.

Hoe dan ook, je moet heel voorzichtig zijn om de regels te volgen als het gaat om het verstrekken van informatie en advies over gezondheids- en welzijnswebsites aan de massa.

Wettelijke verantwoordelijkheden voor het verstrekken van gezondheidsgerelateerd advies

Dus wat zijn de juridische problemen voor gezondheidsadvies- en coachingbedrijven bij het verstrekken van gezondheidsgerelateerde informatie op een website?

Er zijn de afgelopen jaren meer dan een paar rechtszaken geweest die voortkwamen uit het delen van gezondheids- en voedingsadviezen met anderen op internet.

In een recente rechtszaak in North Carolina veranderde een blogger zijn leven en had hij ervaring met het beheersen van zijn type 1-diabetes door middel van het Paleo-dieet. Hij blogde over zijn inspanningen en toen hij succesvol was, ging hij een stap verder en begon hij zijn maaltijdplannen en trainingsregimes te delen.

Uiteindelijk begon hij tegen betaling één-op-één sessies te geven om zijn lezers te adviseren over zijn ervaringen.

In North Carolina is er een misdrijfwet die het onwettig maakt om zonder vergunning diëtetiek of voeding te beoefenen. Deze blogger werd beschuldigd van het overtreden van deze wet en de North Carolina Board of Dietetics/Nutrition bedreigt hem nu met gevangenisstraf.

Onderzoek de regels en voorschriften van alle bestuursorganen

Wanneer u online gezondheids- en welzijnsinformatie verstrekt, moet u ervoor zorgen dat u alle regels volgt.

Elk bestuursorgaan heeft aparte regels over welke informatie u het publiek wel en niet mag adviseren over hun gezondheid.

Canada en de Verenigde Staten hebben beide specifieke federale wetten en elke provincie en staat heeft ook zijn eigen afzonderlijke wetten.

Als u informatie gaat verstrekken, moet u die wetten opzoeken in functie van waar u woont en van waaruit u zaken doet. En om nog een stap verder te gaan, moet u rekening houden met de doelgroep waarop u zich richt.

Een goede richtlijn om te volgen als u informatie verstrekt op uw gezondheidsgerelateerde website, is uzelf af te vragen of u specifiek bent voor een bepaalde persoonlijke gezondheidssituatie. De blogger in de rechtszaak in North Carolina deed het goed met het verstrekken van zijn persoonlijke ervaringen met het Paleo-dieet.

Zijn suggesties voor trainingsschema’s of het verstrekken van zijn persoonlijke dieetplannen op zijn gezondheids- en voedingswebsite waren misschien zelfs in orde met de wet, maar zodra hij persoonlijke gesprekken begon te voeren met individuen en advies gaf, kon hij zijn persoonlijke ervaring niet meer delen en viel in het rijk van het verstrekken van medische expertise op een gebied waar hij niet wettelijk gecertificeerd was om deel te nemen.

Onthoud dat het geven van uw mening over een gezondheidsgerelateerd onderwerp of het vertellen van uw specifieke ervaring één ding is, maar als u beweert een expert te zijn in iets op uw website over gezondheid en voeding, kunt u verantwoordelijk worden gehouden door de besturen die verantwoordelijk zijn voor die het openbaar onderwijs over het onderwerp regelen en juridische kwesties tegenkomen.

U mag op geen enkele manier beweren of voordoen als iets dat u niet bent als u betrouwbare gezondheidsinformatie gaat verstrekken.

Als je gezondheids- of welzijnsadviezen geeft, moet je heel duidelijk zijn over je opleiding en expertise en ook heel voorzichtig zijn met de juridische kwesties rond elk advies dat je geeft.

Dit is waar het werken met een professioneel webontwikkelingsbedrijf u in de goede richting kan helpen en ervoor kan zorgen dat u niets plaatst dat u juridische problemen zou kunnen bezorgen tijdens het runnen van uw bedrijf. Het zou ook heel verstandig zijn om een ​​advocaat te raadplegen die goed thuis is in deze zaken.

Bron: Susan Friesen