Een van de belangrijkste bronnen die een IT-serviceseenheid in elk bedrijf kan leveren, is webdesign. Het spreekt voor zich dat als uw bedrijf aanwezig is op het web en het niet ten volle wordt benut, u enorme hoeveelheden zaken misloopt. Zoals u waarschijnlijk weet, zijn er op internet honderden miljoenen websites en, afhankelijk van uw bedrijf, komt er elke dag een toenemend aantal concurrenten op uw markt over de hele wereld. Maar het zal u misschien verbazen te ontdekken dat veel websites hun potentieel niet benutten door zich niet te houden aan de principes van goed ontwerp en bruikbaarheid voor bezoekers.

Het is gemakkelijk om een ​​parallel te trekken met een fysieke winkel, want als je je goederen niet goed uitstalt en een gastvrije ingang hebt, is het onwaarschijnlijk dat je zelfs de meest toevallige voorbijganger zult aantrekken. Zo is het ook met een website: je moet zorgen voor een goed bevaarbare entree en meteen de aandacht van een bezoeker trekken om ze verder te verleiden.

Design is niet alleen iets moois, het is een kwestie van functionaliteit en helaas lopen veel webdesigners in de val om een ​​mooi ontwerp te maken dat tekortschiet als het gaat om navigatiegemak.

Het is belangrijk om de blend absoluut perfect te krijgen om uw online verkoop te maximaliseren en er zijn enkele belangrijke zaken die moeten worden behandeld.

  • Naast een grondige kennis van code, zal een goede webdesigner een site bouwen met een eenvoudige architectuur. Dit betekent dat uw pagina snel wordt geladen en dat bezoekers direct een eenvoudig te begrijpen interface te zien krijgen waarmee ze zo snel mogelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Het maakt niet uit of u een grote verscheidenheid aan producten heeft of niet, u moet bij uw ontwerp denken aan hoe goed het aansluit bij de behoeften van uw bezoeker.
  • Lay-out is het volgende belangrijkste dat elk bedrijf moet overwegen. In overeenstemming met de hierboven genoemde principes, moet uw site logisch ingedeeld en kleurgecodeerd zijn, zodat bezoekers geen twijfel hebben over het productaanbod dat u beschikbaar heeft en dat gemakkelijk kan worden gevonden via een eenvoudig menusysteem.
  • Navigeerbaarheid is iets dat veel webontwerpen helaas missen. De navigatie van uw site moet prominent bovenaan de pagina worden geplaatst of gemakkelijk te zien zijn in een zijbalk, zodat bezoekers de lay-out van uw site logisch kunnen detecteren en rechtstreeks naar het gewenste gebied kunnen gaan.
  • Het belangrijkste is misschien wel het element van de inhoud. Het zou een no-brainer moeten zijn, maar uw inhoud moet worden geschreven voor zowel menselijke bezoekers als voor zoekmachines. Dit betekent dat u een goede balans moet vinden tussen het gebruik van trefwoorden waarmee zoekmachines de inhoud van uw site kunnen begrijpen en dienovereenkomstig kunnen rangschikken, en het verstrekken van informatie die relevant is voor websurfers, zodat ze de informatie kunnen vinden waarnaar ze op zoek waren.

Deze paar tips zijn slechts het begin en uw IT-serviceafdeling moet de vrije loop krijgen om een ​​ontwerp te leveren dat aan alle criteria voldoet.

Bron: Sam S Patterson