Wat doe je als je tegenwoordig informatie of gegevens op internet nodig hebt? Je gaat op zoek naar de beste optimalisatie en wordt vervolgens doorgestuurd naar de betreffende website. Wat is het idee achter het bestaan ​​van deze moderne websites? De basis van die websites wordt gelegd door efficiënt webdesign. Webontwerpen zijn als de architecturale blauwdrukken voor een gebouw, die zijn gemaakt om alle verschillende aspecten van hoe dingen in elkaar zouden passen te correleren om optimale resultaten te produceren.

Doelen voor effectieve webontwerpen

De beste manier om het hoofddoel van effectief professioneel website-ontwerp en -ontwikkeling te bereiken, is door uw website interessant en anders te maken dan de andere. Hoe doen ontwerpers dat? Wat hebben ze nodig om dat te bereiken? Dat zijn cruciale vragen om op al die aspecten tot het gewenste resultaat te komen.
Hieronder volgen de richtlijnen voor het handboek bij het bedenken van effectieve webontwerpen:

Gegevens & Info Inhoud

Data en informatie is waar mensen naar op zoek zijn als ze een bepaalde website openen. De inhoud van uw website moet nauwkeurig zijn, want als dat niet het geval is, voedt u uw publiek op een bepaalde manier met valse informatie. Een andere slimme manier om dat te doen, is door statistieken en realtime feiten te gebruiken en de belangrijkste functies in uw webinhoud te benadrukken. Zorg er ook voor dat u geen spel- en grammaticafouten maakt, want zelfs als u de juiste informatie verstrekt en niet op de juiste manier doet, zou dat nog steeds een obstakel zijn om de bezoeker aan uw website vast te houden.

Browseroptimalisatie

Met zoveel uitbarstingen van verschillende technologieën en ontwikkelingen in de webindustrie, worden er momenteel wereldwijd zoveel browsers gebruikt. Het tijdperk van het gebruik van alleen internetverkenner om door internet te gaan, lijkt een déjà vue. Als u dat in gedachten houdt, moet u ervoor zorgen dat uw webontwerpen in een zodanige volgorde staan ​​dat de animaties en grafische lay-outs die u gebruikt, compatibel zijn met ten minste de meest gebruikte webbrowsers.

De meest populaire webbrowsers zijn tegenwoordig minimaal Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Netscape, Firefox, Opera en Safari. U moet ervoor zorgen dat de HTML-code die u gebruikt een hefboomeffect biedt als het gaat om compatibiliteit van uw website in meerdere browsers.

Visuele verbetering

Hoe zorg je ervoor dat de bezoeker meerdere klikken maakt en langer dan tien seconden door je website bladert, wat de gemiddelde tijd is van een surfer om weg te scrollen van alledaagse websites? Dat wordt gedaan door effectieve visuele verbeteringen zoals foto’s, grafische animaties en videolay-outs. Deze kenmerken moeten slim worden geïmplementeerd, omdat het plaatsen van deze visuele verbeteringen uw pagina ook wat traag kan maken bij het laden, vooral als u inhoud in hoge definitie plaatst. Dat moet dus op de best mogelijke manier gebeuren door het visuele hulpmiddel dat u mogelijk op uw website gebruikt, te optimaliseren.

Scrollen en navigeren

Bezoekers die door uw website gaan, willen met een paar klikken de gewenste informatie krijgen. Volgens de 3-Click-regel, als de bezoeker er niet in slaagt om de gewenste informatie binnen drie klikken te verkrijgen, zal hij/zij naar een andere website gaan. Dat aspect mag ook niet onberoerd blijven en u moet kosteneffectieve webservices gebruiken om uw gegevens en informatie binnen uw hyperlinks zo te organiseren dat elk deel van uw website toegankelijk is in niet meer dan drie klikken.

Bookmarken

Slimme navigatiefuncties in uw website zorgen ervoor dat bezoekers die pagina keer op keer opnieuw bezoeken. Bladwijzers maken is daarbij essentieel. Nogmaals, u moet er zeker van zijn dat u bepaalde functies niet gebruikt die obstakels kunnen vormen bij het markeren van uw pagina. Een van die kenmerken is frames. Vermijd het gebruik van frames, omdat deze problemen veroorzaken bij bezoekers die uw pagina markeren als bladwijzer. Zodra de gebruiker een bladwijzer voor uw pagina heeft gemaakt, is hij/zij verplicht uw website opnieuw te bezoeken.

Bij moderne webdesigns draait alles om bovengenoemde aspecten die in de structuur van de website moeten worden gebruikt. Door uw website toegankelijk en gebruiksvriendelijk te maken, krijgt u een groot aantal bezoekers. Webdesign is het kernaspect in de cyberwereld van websites, want zonder slim webdesign kun je misschien niet het gewenste resultaat bereiken met je websites.

Bron: Max Et Weber