Wilt u op de eerste pagina van Google komen? Als je een webpagina of blog hebt, ben je waarschijnlijk al de eerste pagina voor sommige zoekopdrachten. Met een beetje SEO kun je de eerste pagina winnen bij meer zoekopdrachten. En het is eenvoudig.

De eerste en meest voor de hand liggende stap is nadenken over op welke woorden of zinsdelen je de eerste pagina wilt hebben.

Zodra u die lijst heeft, bepaalt u hoeveel mensen naar die termen zoeken. Om te controleren hoe populair een zoekopdracht is, heeft u een tool nodig. Ik gebruik Wordtracker (er is een gratis online versie). Hoe hoger het getal, hoe populairder de zoekopdracht. Het heeft geen zin om te proberen te optimaliseren voor een woord of woordgroep waar zelden naar wordt gezocht.

Het heeft ook geen zin om te proberen te optimaliseren voor een woord dat te populair is, omdat het bijna onmogelijk is om daar een hoge ranking te krijgen.

Denk aan “lange staart”

Bedenk hoe mensen zullen zoeken. Mensen zoeken vaak met een vraag. EG waar vind ik X? Of waar vind ik Y in Canada. Hoe langer de string, hoe minder concurrentie je ervoor zult hebben, dus hoe gemakkelijker je wordt gerangschikt.

Maak dus een lijst met zinnen die u wilt ‘bezitten’ en zinnen die realistisch zijn om te ‘bezitten’.

Nu is het eenvoudig. Zet deze woorden en zinnen in uw titels, afbeeldingsbeschrijvingen, video’s en in uw tekst. De titels zijn het belangrijkst. Dat is de reden waarom een ​​blog met de naam “Shrimp Fish Soup Recipes” goed Google-sap krijgt op alle vier de woorden. Dus zoeken op “Garnalensoep” krijgt de eerste pagina. Of “vissoeprecepten” of “garnalenrecepten” etc.

Ja, u wilt uw woorden en zinnen vaak in de tekst herhalen. Dit gezegd hebbende – schrijf natuurlijk. Laat SEO nooit een vervanging zijn voor goede inhoud.

Dus je doet dit en je bent nog steeds niet de eerste pagina. Dat komt omdat je niet genoeg geloofwaardigheid hebt bij Google. Je hebt nog een gratis tool nodig om dit te controleren. Ik gebruik een gratis Firefox-plug-in genaamd searchstatus. Het geeft me zowel de PageRank als de Alexa-beoordeling van elke webpagina. Hogere PageRank-nummers zijn beter. Hoge geloofwaardigheid is je uiteindelijke doel, want daardoor krijg je de eerste plaats en Alexa vertelt je verkeer (een lager aantal is beter)

Hoe verhoog je je PageRank?

Het draait allemaal om kwalitatieve inkomende links. U wilt dat mensen met een hoge geloofwaardigheid (PageRank 4+) naar u linken – bijvoorbeeld Wall St Journal zou geweldig zijn. Meer is beter en de linkrangschikking is bijna logaritmisch, dus een PageRank van 6 is 10 keer een van 5 waard, enz.

Dit gezegd hebbende, als je een link krijgt van een site met 8 beoordelingen, zoals pornstars.com, zou je positie in het zakelijke genre niet toenemen. Sites worden gerangschikt op relevantie.

De beste inkomende links zijn contextueel. Dus iemand die blogt en zegt dat ik timemanagementgoeroe John Doe heb horen spreken en hotlinking van “Timemanagementgoeroe” is geweldig voor John Doe. Tweede beste, hete link van “John Doe”. Ten derde heb je gewoon een link op een blogroll zonder enige context.

U krijgt een hogere rang als u uw inhoud regelmatig bijwerkt. Daarom is het hebben van een blog op uw site een goede manier om uw positie te verhogen.

Matige cross-linking binnen uw eigen materiaal zal ook uw positie verhogen en voor Google verduidelijken wat u doet.

3 manieren om links naar uw site te krijgen:
1 – Vraag het beleefd. Je krijgt misschien niet altijd een link, maar het kan nooit kwaad om te vragen.

2 – Reageer op andere relevante blogs (en zet je PageRank aan zodat je lage PageRank en hoge Alexa negeert). Merk op dat de meeste opmerkingen op zichzelf geen link vormen. Maar als je daar bent, kijken mensen naar je. Je hebt mensen nodig die naar je spullen kijken, zodat ze geïnspireerd worden om ernaar te linken.

3 – Zorg voor goed materiaal. Mensen linken naar kwaliteit. Maar ze moeten het natuurlijk zien, dus promoot je inhoud:
Zorg dat uw URL op al uw printmateriaal, kaarten, briefpapier, e-mail sig-bestand enz
Schrijf gastartikelen en blogs op de juiste (high traffic) plekken (check de Alexa).
PR – over geschreven worden
Draag bij aan andere sites. EG schrijft recensies op Amazon, neem deel aan de gesprekken.

En een woord van waarschuwing. Speel nooit games (zoals het kopen van links).

Uiteindelijk gaat het om materiaal van goede kwaliteit. En daarbuiten zijn zodat mensen naar je materiaal kijken. Mensen linken naar kwaliteit zonder dat je erom vraagt, zolang ze ervan op de hoogte zijn.

Bron: Jim Estill