Je weet niet hoeveel mensen duizenden dollars verdienen door simpelweg te vertrouwen op hun gave om woorden en zinnen te manipuleren. Maar weet je dat er meer nodig is dan alleen talent om een ​​zeer effectieve copywriter te worden?

1. Maak een concreet plan.

Zouden artikelen die op maandag, dinsdag en woensdag moeten verschijnen niet genoeg zijn om je gek te maken? Dat kunnen ze inderdaad. Daarom moet u een zeer werkbaar schema ontwikkelen. Je moet kunnen bepalen hoeveel minuten of uren je aan elk artikel wilt werken. Leer vooral om je aan je schema te houden. Sta niet toe dat andere kleine afleidingen ze veranderen.

2. Plaats uw plan op een zeer opvallende plaats.

Ik ben een erg vergeetachtig persoon, dus het is praktisch belangrijk voor mij dat al mijn agenda’s op een plaats staan ​​waar ik ze duidelijk kan zien. Dat kan jij ook doen, zodat je niets hoeft te missen. U kunt zelfs uw eigen prikbord maken. Door dingen op je eigen manier te doen, kun je nog meer motiveren.

3. Schrijf instructies op.

Verschillende slagen voor verschillende mensen. Uw klanten kunnen verschillende sets instructies eisen voor elk van de aan u gegeven projecten. Als copywriter is het jouw taak om aan hun verwachtingen te voldoen of deze zelfs te overtreffen. Dus waarom noteer je niet elke minuut gegeven instructies? Weet je, klanten zijn bereid om de deadlines te verschuiven, zolang je hen kunt bewijzen dat je goed werk levert. Ze betalen immers niet echt voor uw snelheid, maar voor uw efficiëntie.

4. Praat met uw klanten.

Ze stellen het op prijs als je af en toe contact met hen kunt opnemen en ze updates kunt sturen over de dingen die je hebt gedaan. Het is ook een goede manier om hen te verzekeren dat u uw werk doet. Je kunt ze een deel sturen van wat je tot nu toe hebt gedaan en ze je feedback geven. Het duurt niet eens 5 minuten om ze een e-mail te sturen, waarin je hen vertelt wat je zorgen zijn of hoe het met je gaat. Het kost ook niet veel moeite om ze offline berichten in hun IM’s achter te laten.

Inderdaad, freelance copywriting kan je messias zijn te midden van het 9-5-werkschema dat je ervan weerhoudt om van je tijd te genieten en deze beter te beheren. Bij elk voorrecht hoort echter een verantwoordelijkheid. Als copywriter bewijst u ongetwijfeld uw vakmanschap en professionaliteit. Dus leer om in tijd te denken en verspil geen kansen.

Bron: Milafel Hope Awe