Welnu, 2010 is eindelijk aangebroken, en daarmee zijn er nieuwe, innovatieve website-ontwerpen die de moedige, nieuwe look van de online marktplaats van morgen zullen inluiden. Er zullen webdesigntrends zijn waar mensen dol op zullen zijn en sommige die ze haten, en wat aan het begin van het jaar warm is, kan tegen het einde van het jaar koud zijn. Bovendien begint en eindigt de trend niet op 1 januari; er is een duidelijke verschuiving in ideeën en trends naarmate het jaar vordert, zij het een subtiele, naarmate nieuwe ideeën ontstaan ​​en meer gestroomlijnd worden.

De trends die zich ontwikkelen, helpen webdesigners zich ook te ontwikkelen, waardoor ze hun vaardigheden kunnen beheersen en verfijnen en nieuwe hoogten van creativiteit en ontdekking kunnen bereiken. Het team van webdesigners van Active Web Group heeft de website-ontwerpen geïdentificeerd die volgens ons de populairste trends voor 2010 zullen zijn.

De webdesigntrends die Active Web Group hieronder schetst, markeren een andere trendweergave dan 2009, maar geen drastische. Neem contact op met Active Web Group om een ​​van deze nieuwe en laatste ontwerptrends op te nemen in uw op maat ontworpen website.

Extra grote logo’s/koppen

Oversized logo’s met een oversized header zijn een trend die al in populariteit groeit en die in 2010 waarschijnlijk veel nieuw ontworpen of opnieuw ontworpen websites zal bevolken. Het belangrijkste doel achter een enorme header is om de merkherkenning te vergroten en een blijvende indruk achter te laten. Ze zijn bedoeld om een ​​aanzienlijk deel van de splash-pagina over te nemen en bezoekers te verleiden naar beneden te scrollen.

Schetsen/handgetekende ontwerpen

In 2010 zullen schetsen of handgetekende ontwerpen niet zozeer de belangrijkste focus van een webdesign worden, maar eerder een methode die wordt gebruikt om standaard webkopieën te personaliseren en zo een elementair onderdeel van corporate design te worden. De schets zal helpen onderscheid te maken tussen een koude website en persoonlijke interactie.

Lettertypen voor platen

Hoewel slab-lettertypen al geruime tijd bestaan, krijgen ze nu pas een belangrijke betekenis in het ontwerp van websites. Platlettertypen zijn meestal allemaal hoofdletters en zijn vet en indrukwekkend. Ze gaan hand in hand met grote headers en kunnen helpen om uit te drukken wie u als bedrijf bent.

Typografie

Typografie was een grote trend in 2009 en zal dat waarschijnlijk ook blijven in 2010. Websites die typografie als hun belangrijkste ontwerpelement gebruiken, kunnen interessanter zijn voor een lezer dan dezelfde site met een grote hoeveelheid afbeeldingen.

Lay-outs voor één pagina

De ontwikkeling van een pagina-indeling in 2010 zal zich richten op persoonlijke profielen met een verminderde zakelijke invloed. Denk aan online visitekaartjes. Dit webontwerp zal zich richten op het individu, hun blog, sociale media-hangouts, enz.

Enorme afbeeldingen

Een enorme afbeelding gaat over het creëren van een visuele impact die de bezoeker niet zal vergeten, vergelijkbaar met het oversized logo/header. Ze zijn ontworpen om de bezoeker verder de Website in te trekken

Verandering van perspectief

De verandering van perspectief naar een meer realistisch beeld zal in 2010 een definitieve trend markeren. Spelen met verschillende perspectieven, zoals een luchtfoto van opzij, kan een bepaald element zijn dat zijn weg vindt naar de webdesign-mix.

Interactief/Intuïtief Ontwerp

De ontwikkeling van websites met Flash heeft een lange weg afgelegd, met de komst van swfobject2.2, sIFR en andere Flash-technologieën die het toegankelijker maken voor grote zoekmachines. In 2010 zullen webdesigners overgaan naar enkele van de meer verlossende elementen van Flash. Aangezien de gemiddelde bezoeker nu meer kennis van internet heeft dan in voorgaande jaren, zullen ontwerpers beginnen met het maken van sites die intuïtiever en interactiever zijn.

Modale dozen

Anno 2010 komen modal boxes op stoom. Ze lijken op een pop-up, maar zijn veel aantrekkelijker en minder opdringerig. Modal boxes zijn eenvoudig te ontwerpen en te gebruiken, waardoor ze een geweldige oplossing zijn voor ontwerpers vanwege hun gebruiksgemak.

minimalisme

Een van de trends die Active Web Group in 2010 ziet komen, zijn websites met veel witruimte, gedurfde typologie en verschillende kleurenschema’s. Minimalisme zal enkele frisse kleuren laten zien die warmte voortbrengen en websites die voornamelijk gericht zijn op het leveren van informatie.

Extra grote voetteksten

Hoewel we tot nu toe slechts een klein aantal websites met te grote voetteksten hebben gezien, denken we dat in 2010 deze webontwerpfunctie een integraal onderdeel zal worden van het algehele ontwerp van de website. Voetteksten markeren functies als: feedupdates van sociale media, foto- en videofeeds en meer.

Retro

In een poging om vintage kunst te eren, zullen webdesigners zich in 2010 tot retrodesign wenden. Hoewel een site die in retro is gemaakt misschien onvolledig lijkt, moet de sleutel tot een succesvol retro-ontwerp een focus zijn op een inspirerende toon en ‘speelsheid’.

Introboxen

De aantrekkingskracht van de ontwikkeling van een introbox op een website anno 2010 is de eenvoud van jezelf voorstellen aan de bezoeker in plaats van worstelen met de ontwikkeling van een creatieve ‘Over ons’-pagina.

Tijdschriftlay-outs

De tijdschriftlay-out in 2010 is mede te danken aan de migratie van de traditionele pers naar online infotainment. De ontwikkeling van een tijdschriftlay-out geeft de bezoeker alle informatie die hij zoekt op één homepage; dit geeft de bezoeker de mogelijkheid om alles snel en op zijn gemak te bekijken.

Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste webontwerpen die volgens Active Web Group de belangrijkste trends in website-ontwerp voor 2010 zullen zijn. Neem voor meer informatie vandaag nog contact op met Active Web Group en laat ons een aangepaste website ontwerpen voor uw online aanwezigheid.

Bron: Vinny Totino