Een marketingboodschap moet in meerdere formaten kunnen worden gezien door de gemiddelde, alledaagse consument. Het maakt niet uit of het op een computer, mobiele telefoon, webpagina of sociaal netwerk is.

Ongeacht de verscheidenheid aan media die de consument ter beschikking staat, geeft een multimedia-copywriter de bedrijven een beter voordeel om hun verkoopboodschappen onder de ogen van potentiële klanten te krijgen.

Een multimedia-copywriter is verantwoordelijk voor het schrijven van overtuigende marketingberichten en deze te presenteren in een verscheidenheid aan visueel aantrekkelijke presentaties. Met andere woorden, het is de combinatie van een verkoopschrijver en een grafisch ontwerper.

Hun primaire doel is om nieuwe leads aan te trekken en de verkoop te stimuleren door verschillende mediaformaten te gebruiken, waaronder:

  • gedrukte media
  • video-
  • animatie
  • interactief ontwerp
  • illustratie
  • PowerPoint-demonstraties

Door twee of meer van deze elementen te combineren, blijft de aandacht van prospects lang genoeg vast om ervoor te zorgen dat verkoopberichten worden gezien, gehoord en gelezen.

Omdat multimedia-copywriters visuele communicators zijn van geschreven woorden, kunnen ze meerdere vormen van media creëren vanuit één verkoopbericht. Dit creëert een hogere gepercipieerde waarde voor prospects en kopers.

Bovendien verlaagt het de kosten van het inhuren van een team van copywriters en grafisch ontwerpers om één verkoopcampagne te maken.

Wat de multimedia-copywriter ook tot een sterkere aanwinst voor elk bedrijf maakt, is hun vermogen om hoogwaardige informatieve producten te maken.

Door interactieve media te gebruiken, kunnen bedrijven en multimedia-copywriters zeer boeiende inhoud creëren die uniek en vergelijkbaar is met videogames. Deze producten zullen een hoge waarde hebben vanwege de hoeveelheid communicatie en interacties tussen bedrijven en prospects.

Bron: Shanika Journey