“Als je niet weet waar je heen gaat, zal elke weg je daarheen brengen” – Lewis Carroll, Alice In Wonderland

Als uw bedrijfswebsite de afgelopen twee jaar niet is gecontroleerd, staat u voor veel verrassingen en geen goede, ben ik bang om te zeggen. Een website-audit vertelt je waar je bent en zet je op de goede weg naar succes!

Er is zoveel veranderd met de manier waarop Google en andere zoekmachines pagina’s op uw website analyseren en rangschikken. U moet weten waar uw problemen zijn en ze nu oplossen.

Een van de gebieden waar u zich grote zorgen over moet maken, zijn de gebruikerservaring/gebruikersinterfaces die uw website biedt. Koppel dit aan een eenvoudig item, zoals het niet hebben van een beveiligde website met een SSL-certificaat; een van beide zal je kansen op het verkrijgen van een hoge positie doden, ongeacht je toewijding met het creëren van goede inhoud. Als uw website niet mobielvriendelijk is, beschouwt Google uw website niet volgens de nieuwste normen.

Tegenwoordig moet men diep in een website graven en problemen identificeren die van grote invloed zijn op hoe uw website scoort voor zoekwoorden en woordgroepen en hoe uw website zich verhoudt tot uw concurrentie.

Hoe diep moet een website-audit gaan? Het antwoord is heel diep van de eerste tot de laatste pagina en controleert elke pagina op alle elementen die zijn gebruikt om de site te maken. Dit betekent alle codering, niet alleen kijken naar Meta, ALT, Heading en andere tags.

Dit is wat een diepgaande audit onderzoekt:

Wereldwijde prestatie-informatie

Algemene Rangschikking

Landenrang

Categorie Rang

Rangorde-audit

Zoekwoordrangschikkingsstatus

UI & UX

Oproep tot acties

Mobiel vriendelijk?

Leesbaarheid

Inhoudsoverzicht (op pagina)

Zoekwoordfocus

URL-structuur

Titeltags

Meta omschrijving

OG-tags (grafiek openen)

Koplabels (H1 – H6)

Inhoud (Woordentelling, etc.)

Interne link- en ankertags (linkstructuur)

Afbeeldingsnamen en ALT-tags

Optimalisatie Analyse

Pagina-uitsluitingen (robots.txt)

Pagina-opnames (sitemap.xml)

URL-omleidingen (301, 302, www / niet-www)

Dubbele inhoud

Gebroken links

Codevalidatie

Paginasnelheid (CSS, JS, caching, afbeeldingsformaten)

SSL-instellingen (http vs. https)

Overzicht koppelingsanalyse (off-page)

Inkomende Gevolgde Links

Hoofddomeinen koppelen

Autoriteit en vertrouwen

Statistieken voor sociale media

Vergelijking van concurrerende links

Zichtbaarheid en bereik van sociale media

Hier zijn enkele details van waar een audit over gaat:

Wereldwijde prestatie-informatie

Dit zijn indicatoren om de gezondheid, het bereik en de bekendheid van uw websites te laten zien in vergelijking met de rest van de websites wereldwijd, landelijk en binnen een bepaalde branche.

Rangorde-audit

Een Ranking Audit is een analyse van hoe uw website scoort voor zoekwoorden en woordgroepen. Deze audit kan worden uitgebreid door een competitieve ranking-audit uit te voeren, inclusief een audit van de ranking van uw concurrenten. Een ander controle-element kan analyseren hoeveel trefwoorden en woordgroepen op een bepaalde website op de eerste 5 zoekposities staan ​​in vergelijking met de volgende 20 of 50 posities. Dit zal helpen om meer optimalisatiepotentieel te vinden voor rankings >10.

UI & UX

UI = gebruikersinterface en UX = gebruikerservaring. Dit is niet direct een cijfermatige analyse, maar het hebben van een goede User Interface en Look & Feel kan leiden tot een goede User Experience. Goede gebruikersinterface-elementen die zorgen voor een goede gebruikerservaring zijn duidelijk. Call to Actions, goede leesbaarheid van de tekst en is de website mobielvriendelijk om maar een paar voorbeelden te noemen. Dit is belangrijk omdat de zoekmachine gebruikerssignalen kan meten. Als een bezoeker na het zoeken naar een trefwoord of zin tevreden is met een bepaalde website vanwege een goede UI & UX, zullen ze niet terugkaatsen naar de zoekmachine. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze actie ondernemen op de website, zoals het kopen van een product. Dit genereert vaker inkomsten voor de website-eigenaar dan een website met een slechte UI & UX. Websites met positieve gebruikerssignalen worden hoger gerangschikt.

Inhoudsoverzicht (op pagina)

Inhoudsanalyse is een groot en belangrijk onderdeel van een uitgebreide website-analyse. Dit raakt alles wat zichtbaar is op je website.

De zoekwoordfocus-audit analyseert hoe goed u de zoekwoorden heeft geïdentificeerd en getarget die mensen gebruiken om uw pagina te vinden.

Goede content stopt hier echter niet. Het wordt ook gebruikt om de kwaliteit van de inhoud te bepalen door het juiste aantal woorden van de tekst te meten, door de juiste informatie toe te passen op (niet-zichtbare) META-informatie zoals META-beschrijvingen, afbeelding ALT-tags, interne links, enz. deze pagina klaar om op de juiste manier te worden gekoppeld aan een sociaal netwerk zoals Facebook en Twitter?

Overzicht indexeren

Technische analyse zoals de indexeringsstatus van een website is belangrijk, want als zoekmachines de website niet goed kunnen indexeren, kunnen ze de inhoud en betekenis van de website niet begrijpen.

Indexeren begint met het kiezen van de juiste pagina’s die wel en niet moeten worden geïndexeerd. De Google Search Bot heeft maar heel weinig tijd om een ​​website te indexeren. De Google Bot indexeert slechts een bepaald aantal pagina’s van een site. De analyse kijkt diep in uw website om te helpen bepalen welke pagina’s moeten worden geïndexeerd en welke pagina’s moeten worden uitgesloten van de index.

Analyse van mogelijke verbroken links is belangrijk om te voorkomen dat mensen een foutpagina bereiken. Het bereiken van een foutpagina door op een verbroken link te klikken kan leiden tot ontevredenheid en frustratie bij de gebruiker. Als de gebruiker terugkeert naar de resultatenpagina van de zoekmachine en nog een zoekopdracht uitvoert, zal Google dit gedrag waarderen als een slecht gebruikerssignaal.

Overzicht koppelingsanalyse (off-page)

Het internet is een “web”! Het is een enorm netwerk van links die van de ene webpagina naar de andere verwijzen. Maar koppelen is een tweesnijdend zwaard. Het is belangrijk dat twee gekoppelde bronnen een contextuele betekenis voor elkaar hebben. In dit geval levert het een hogere waarde op voor de gebruiker en de zoekmachine, evenals voor het bepalen van de positie.

Een analyse controleert alle inkomende links op hun contextuele waarde voor de webpagina en hun mogelijke toxiciteitsniveau. Dit identificeert de overdracht van autoriteit en vertrouwen naar de gegeven pagina. Als links alleen zijn gemaakt om een ​​hogere ranking te krijgen, kunnen ze door zoekmachines als spam worden beschouwd.

Een volledige, diepgaande audit levert alle informatie over uw website op in de vorm van een gedetailleerd rapport. Dit rapport zal uw routekaart zijn voor het proces van het aanbrengen van de nodige correcties op uw website om een ​​hogere ranking te verkrijgen.

Bron: James C Conant