Er zijn verschillende factoren waarmee mensen rekening moeten houden bij het maken van hun eigen website. Ze moeten nadenken over hoe de site zal worden gehost, welk CMS zal worden gebruikt en wie deze zal ontwikkelen en onderhouden. Het is cruciaal om te beslissen of ze een aangepast webontwerp zullen maken of een sjabloon zullen gebruiken.

Het creëren van een aangepast webontwerp betekent helemaal opnieuw beginnen met het gebruik van CSS, HTML en PHP om een ​​site te ontwerpen die specifiek is voor hun merk en vereisten. Aan de andere kant kunnen ze met behulp van een sjabloon kiezen uit een reeks vooraf gemaakte site-skeletten die kunnen worden aangepast aan hun behoeften.

Deze twee opties hebben hun voor- en nadelen en hun beslissing zal gebaseerd zijn op hun persoonlijke behoeften. De voordelen van het gebruik van een webdesignsjabloon zijn als volgt.

Eenvoudige installatie

Wanneer ontwikkelaars een sjabloon maken, moeten ze onthouden dat het door mensen met alle niveaus van ontwikkelingservaring zal worden gebruikt om veel verschillende functies uit te voeren. Als gevolg hiervan zal hun sjabloon een enorme hoeveelheid widgets hebben, ingebouwde functionaliteit en opties die hun installatiewerk vergemakkelijken en hen in staat stellen flexibel te zijn bij het maken van hun webontwerp.

In het geval dat ze hier net nieuw in zijn, kunnen sjablonen hen een raamwerk bieden waarin ze gemakkelijk de inhoud van hun website kunnen aansluiten. Degenen die meer ervaring hebben met webontwikkeling kunnen een sjabloon als startlijn gebruiken voor complexere aanpassingen.

Lage kosten

Behalve dat ze eenvoudig in te stellen zijn, zijn websitesjablonen op verschillende manieren kostenefficiënt. De sjabloon zelf heeft een relatief lage prijs, zoals ongeveer $ 60 tot $ 120, maar de installatie- en ontwikkelingskosten worden nog meer verlaagd door het potentieel van de geïntegreerde functies van de sjabloon te maximaliseren. Zelfs als ze besluiten een webhost / webdesignbedrijf in te huren om hun site te maken of het zelf te doen, kunnen ze door de tijd die ze besparen door websitesjablonen te gebruiken in vergelijking met aangepaste webontwerpen een aanzienlijk bedrag besparen op ontwikkeling.

Veel keuzes

Wanneer de term “WordPress-sjablonen” wordt doorzocht op Google, krijgen mensen duizenden resultaten. Als het gaat om het gebruik van een sjabloon, krijgt u wat u ziet, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten in hun eindproduct. Vanwege de overvloed aan keuzes, is misschien wel het moeilijkste deel van het gebruik van een sjabloon beslissen welke het beste is voor hun ontwerpbehoeften.

Geïntegreerde functionaliteit

Vaker wel dan niet hebben websitesjablonen veel geïntegreerde functionaliteit, waaronder SEO-functies en WYSIWYG-bewerkingsmogelijkheden, waardoor ze tijd, geld en moeite besparen op elk gebied van websitebeheer.

Betrouwbare updates

Ten slotte krijgen ze, wanneer ze een websitesjabloon kopen, meestal thema-updates en toekomstige ondersteuning om hen te helpen hun website actief te houden en bugs te verminderen. WordPress en andere updates van het CMS-platform kunnen themaproblemen veroorzaken en een van de grootste voordelen van het gebruik van een websitesjabloon is de ondersteuning van thema-ontwikkelaars wanneer dit soort dingen gebeurt.

Bron: Karina Popa