WEBSITEKWALITEIT

Bekijk de website op inhoud van hoge kwaliteit. De informatie moet worden gepresenteerd in eenvoudige, beknopte en praktische taal, met bijzondere aandacht voor een goede grammatica en correcte spelling. Zorg ervoor dat de navigatie eenvoudig is.

De branding, het uiterlijk en de bruikbaarheid van uw website zijn een weerspiegeling van uw bedrijf, dus zorg voor een goed ontwerp en sterke functionaliteit.

SERVICE EN ANTWOORD

Het is een goede zaak om klanten een manier te bieden om contact met u op te nemen, hetzij per telefoon, e-mail of via een contactformulier. Zorg voor processen om te reageren op vragen wanneer klanten contact met u opnemen. Zorg ervoor dat bestellingen correct en snel worden uitgevoerd, met zo min mogelijk ongemak voor de klant.

Hier is een overzicht van waar websitebezoekers vandaan komen en hoe u elk verkeerskanaal kunt maximaliseren:

Directe bezoekers – Dit zijn mensen die uw domeinnaam intypen en direct naar uw website gaan. Drie belangrijke tactieken worden regelmatig gebruikt om het directe bezoekersverkeer te vergroten:

Gedenkwaardige domeinnamen – Het kiezen van de juiste domeinnaam om uw bedrijf online te vertegenwoordigen kan een aanzienlijke impact hebben op het bezoekersverkeer. Een bestaand bedrijf moet over het algemeen proberen een gevestigde naam als domeinnaam te gebruiken. Joe’s Beach Pails moet bijvoorbeeld een domeinnaam krijgen zoals joesbeachpails.ca of joesbeachpails.com. Door dit te doen, profiteert Joe van de branding die zijn bedrijf heeft bereikt. Mensen die al bekend zijn met het echte bedrijf Joe’s Beach Pails, zullen de domeinnaam gemakkelijk onthouden, waardoor het lokaliseren van de website intuïtiever wordt.

Offline adverteren en promotie – Visitekaartjes, ansichtkaarten, traditionele direct mail, krantenadvertenties, flyers, weggeefacties en brochures met een domeinnaam zijn allemaal uitstekende manieren om een ​​website te promoten. Een goede marketingcampagne zal een combinatie van offline advertentietechnieken gebruiken om een ​​potentiële klant naar uw website te leiden waar u meer gedetailleerde verkoopinformatie kunt tonen en de bezoeker aanmoedigt om contact op te nemen of te kopen.

virale marketing – Het uitgangspunt van virale marketing is dat niets zo waardevol is als de verwijzing van een vriend. Op internet is het snel en gemakkelijk om iemand op de hoogte te stellen van een geweldige website, bedrijf of product. Net als een virus kan een goed idee in een ongelooflijk tempo worden verspreid, van persoon tot persoon gaan en de bekendheid van uw website gestaag vergroten. Door van uw eigen klanten verkoopagenten te maken, kan uw bedrijf virale marketing implementeren als een effectief, goedkoop promotiemiddel.

Bezoekers die u vinden via zoekmachines – De meeste mensen vinden websites met behulp van een zoekmachine of directory, dus het is belangrijk dat uw website goed wordt vermeld en toegankelijk is voor gebruikers.

Zoekmachinediensten: aangezien het vermelden van een website soms een ingewikkeld proces kan zijn, vindt u het misschien gemakkelijker om een ​​bedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in het indienen van zoekmachines en website-optimalisatie. Als u dat doet, is het een goed idee om de resultaten, de follow-upservices, de klantenservice en het trackrecord van het bedrijf te controleren.

Betaalde advertenties – Alle grote zoekmachines en directory’s bieden een scala aan advertentie-opties voor elk budget en elk type marketingcampagne. Hier is een overzicht van enkele van de beschikbare opties:

Een hoger geplaatste positie kopen – Zoekmachines zullen uw bedrijf een hogere positie geven als u een zoekterm koopt. De term “vissen” kan bijvoorbeeld worden gekocht door B’s Fishing Store. Wanneer een bezoeker zoekt naar de term “vissen”, zal de vermelding van B bovenaan de lijst verschijnen, maar zal worden geïdentificeerd als een betaalde vermelding.

Pay-per-click-advertenties – Sommige zoekmachines en websites bieden een advertentiemogelijkheid aan waarbij u alleen betaalt voor het daadwerkelijke aantal klikken naar uw website. Wanneer een bezoeker bijvoorbeeld zoekt op de term “vissen”, wordt de advertentie en de link naar de website van B’s Fishing Store weergegeven. Als de bezoeker er daadwerkelijk op klikt, wordt B’s Fishing Store gefactureerd.

Banner reclame – Veel sites bieden banneradvertenties aan. U kunt onderhandelen over verschillende deals en modellen. Banneradvertenties kunnen worden ingesteld om te worden weergegeven op basis van de demografische gegevens of gedragskenmerken van de bezoeker (zoals de laatste paar bekeken sites) die worden bijgehouden via de browsercookies van de bezoeker. Banneradvertenties worden vaak in meerdere versies ontworpen en vervolgens online getest om te zien welke het meest effectief zijn.

Gelinkte bezoekers – Door zijn aard verbindt internet mensen met andere mensen en bedrijven, en stimuleert het cross-linking en cross-integratie. Om meer verkeer naar uw website te leiden, is het logisch om zoveel mogelijk andere websites naar uw website te laten linken. Veel zoekmachines gebruiken ook het aantal en de kwaliteit van links die mensen naar uw website leiden bij het berekenen van de positie in de ranking: hoe meer kwaliteitslinks, hoe hoger de positie. Houd er echter rekening mee dat betaalde links geen invloed hebben op uw positie; alleen biologische (gratis) zullen dat doen.

Afhankelijk van het type website dat je hebt, heb je verschillende linkstrategieën tot je beschikking. Een website die rijk is aan inhoud zal een meer gewaardeerde link zijn dan een zakelijke website die simpelweg zijn eigen product promoot. Er zijn verschillende mogelijkheden om te verkennen.

Gratis links – Bronnen van potentiële gratis links zijn onder meer:

Clubs, organisaties en zakelijke relaties waartoe u behoort

Partners, leveranciers, wederverkopers, distributeurs, groothandelaren, detailhandelaren

Niche bedrijvengidsen, overheidsgidsen of sites van non-profitorganisaties

Betaalde links – Enkele van dezelfde bronnen als hierboven, plus:

Vakbladen, folders, nieuwssites

Lokale overheid of bedrijfsverenigingen

Bronwebsites, online winkelcentra, zoektermen, winkelgidsen

Banner-/display-advertenties – Dit is beschikbaar op een groot aantal websites, van zoekmachines tot portals tot branchespecifieke websites. Bij het plannen van een banneradvertentiecampagne heeft u een aanzienlijk budget nodig om de advertentiestrategie te ondersteunen. Een voordeel van banneradvertenties is dat het creatieve aspect kan worden getest terwijl de campagne nog loopt en dat er uitgebreide gegevens kunnen worden verzameld om het succes van de campagne te meten. De resultaten kunnen worden gebruikt om het ontwerp of de plaatsing van de advertenties gedurende de campagne aan te passen.

Positie verbeteren

Het verbeteren van de zichtbaarheid staat bekend als zoekmachineoptimalisatie en u kunt dit doen terwijl u uw inhoud maakt.

Terwijl elke zoekmachine zijn eigen algoritme gebruikt voor het rangschikken, onderzoeken ze elk koppen en beschrijvingen. Het is daarom verstandig om je energie op deze gebieden te richten.

Tips om de ranking te verbeteren

Gebruik leesvriendelijke woorden in plaats van vaktermen

Schrijf beschrijvingen die lezers aantrekken en die uw website vertegenwoordigen

Link naar gerenommeerde, complementaire bedrijven en laat ze linken naar uw website

Neem zoekwoorden op, maar onthoud dat het overstromen van zoekwoorden uw positie kan verlagen

Dien uw website in bij onderwerpspecifieke en doelgroepspecifieke mappen

Beperk uw gebruik van afbeeldingen en grafieken; overweeg aan te vullen met links in platte tekst

Promoot uw website en geef lezers een reden om deze te bezoeken

Zodra de positie van uw website is verbeterd, kunt u dit zo houden door deze stappen regelmatig te bekijken en zo nodig wijzigingen aan te brengen op uw site.

Bedankt voor het lezen

Bron: Sylvain Richard