Krijgt uw website de resultaten waar u op hoopt? Hoeveel bezoekers blijven rondhangen en hoeveel van degenen die dat wel doen, ondernemen actie?

Je hoopt dat ze zich aanmelden voor je lijst, of, nog beter, iets kopen. In plaats daarvan zeggen velen “Ho-hum” en rennen weg, om nooit meer gezien te worden. Wat te doen?

Upgrade het schrijven op uw website. Of zet speciale verkooppagina’s op met krachtige marketingteksten – ook wel copywriting genoemd.

Hoe ik de kracht van marketingschrijven ontdekte

Ongeveer 10 jaar geleden was ik hoogleraar taalkunde aan een Engelse afdeling en de vaste grammaticagoeroe. En toen… ontdekte ik internetmarketing.

Meer specifiek ontdekte ik dat wanneer ik bepaalde verkoopbrieven las, ik mijn creditcard niet snel genoeg uit mijn portemonnee kon halen om te kopen wat ze ook verkochten.

“Wat de… ?” Ik dacht.

Omdat mijn vakgebied het bestuderen van taal was die gebruikt werd om te overtuigen, was ik geïntrigeerd. Deze schrijvers waren meesters in het overtuigen, veel verder dan ik me ooit had kunnen voorstellen.

En rond diezelfde tijd kreeg ik brieven per post van AWAI – over hun 6 Figure Copywriting-cursus.

En ja, die brieven waren erg overtuigend. Zozeer zelfs dat ik al snel de trotse eigenaar van die cursus was en me er een weg doorheen begon te werken.

Ik dacht dat, aangezien ik bedreven was in het maken van taal, dit iets zou zijn waar ik ook goed in zou zijn. En zoals later bleek, was ik dat ook.

Ik kreeg mijn eerste betalende klant, een juridisch marketingbureau, kort nadat ik mijn cursus had afgerond. Uiteindelijk verliet ik de academische wereld om fulltime in de marketing te gaan.

Wat is copywriting, oftewel marketingschrijven?

Copywriting is er in verschillende categorieën en ze werken allemaal samen. Hier zijn vijf van de belangrijkste:

Dit is hoe het werkt:

Verkoopbrieven of verkooppagina’s zijn op zichzelf staande webpagina’s met zeer gericht overtuigend schrijven dat probeert een product of dienst te verkopen.

De sleutel is om de bezoeker aan het lezen te houden totdat ze alleen het product of de dienst hoeven te hebben die wordt aangeboden.

Het schrijven van websitemarketing is een beetje minder “sales-y” en persoonlijker, en het is ontworpen om de bezoeker aan te trekken en ervoor te zorgen dat ze blijven lezen… bij voorkeur totdat ze besluiten een of andere actie te ondernemen.

Opt-in-pagina’s bieden hun lezers één soort actie die relatief laag risico inhoudt. In ruil voor een aantrekkelijk ‘gratis geschenk’, ook wel bekend als een leadmagneet, geven de bezoekers hun e-mailadres zodat u contact met hen kunt opnemen en een relatie met hen kunt opbouwen.

Sommige van deze leadmagneten zijn pre-sell-rapporten – speciale rapporten die informatie geven over een specifiek onderwerp waarin de bezoeker geïnteresseerd is.

Ze laten de lezer ook beseffen dat ze “de volgende stap” nodig hebben en willen nemen – handig voorgesteld in het rapport, meestal met een link naar een verkooppagina.

E-mailmarketing – de cruciale volgende stap

Zodra uw bezoekers zich hebben aangemeld voor meer informatie, kunt u ze een reeks zorgvuldig opgestelde e-mails sturen. Ze zullen hen helpen je te leren kennen, leuk te vinden en te vertrouwen.

Uiteindelijk zullen deze e-mails velen van hen overtuigen om uw klanten te worden en te kopen wat u aanbiedt of aanbeveelt.

Zal iedereen kopen? Niet helemaal, maar een veel groter percentage van de bezoekers zal kopen dan zonder de follow-up e-mails.

Het is duidelijk dat hoe beter de e-mails, hoe meer mensen actie ondernemen!

Meer marketing schrijven

Ondertussen zijn er meer manieren om gebruik te maken van de kracht van marketingschrijven of copywriting.

Heb je ooit een (verkoop)video gezien die eindeloos leek en je wilde echt iets anders doen, maar kon je gewoon niet stoppen met kijken? En toen het voorbij was, had je misschien zelfs gekocht wat werd aangeboden?

Raad eens! Ook dat is copywriting. Iemand heeft de tekst gemaakt die in de video werd verteld!

Hetzelfde geldt voor berichten en advertenties op sociale media.

Hoe kunt u profiteren van marketing schrijven?

Als uw website u niet de leads en klanten oplevert waarop u hoopt, is het misschien tijd om te kijken naar manieren om uw marketingteksten kracht bij te zetten.

Met bovenstaande tips kun je zelf aan de slag. Of u kunt feedback krijgen van een ervaren copywriter.

Bron: Elisabeth Kuhn