Copywriting is een van de belangrijkste vaardigheden bij het runnen van een online bedrijf. Communicatie in elke vorm van zaken is een kritiek punt. Een winkelier komt oog in oog te staan ​​met zijn of haar klanten in hun winkelpand. Iemand die in een kantoor of werkplaats is gevestigd, zal zijn klanten vaak persoonlijk of mogelijk telefonisch ontmoeten. Servicemonteurs die zich bezighouden met huishoudelijke problemen zullen hun klanten thuis ontmoeten wanneer ze bellen om een ​​reparatie uit te voeren, apparatuur te onderhouden of nieuwe componenten te installeren. Internetmarketeers zullen hun klanten waarschijnlijk nooit persoonlijk ontmoeten of telefoongesprekken met hen voeren; hun enige vorm van communicatie zijn de woorden op hun websites, in e-mails, artikelen of verkoopbrieven. Zonder de vaardigheid om die woorden op de juiste manier te gebruiken, wordt het runnen van een online bedrijf erg moeilijk en waarschijnlijk onrendabel.

Copywriting is de term die we gebruiken voor al het schrijven in onze marketing, waar dat ook mag zijn. Een beetje onderzoek op internet zal veel sites, rapporten, eBooks, enz. opleveren die advies geven over het maken van kopieën voor een internetbedrijf. Een deel van dit advies is opgesteld door ervaren marketeers en copywriters, maar veel is dat niet. Als u informatie uit een kwaliteitsbron kunt vinden, kunt u daar zeker van leren en de vaardigheden verwerven die u nodig hebt. Er is altijd de mogelijkheid, vooral als u nieuw bent in het bedrijf, om uw copywriting uit te besteden via bedrijven zoals “Fiverr” of “Upwork”, wat zeer weinig kost. Het is echter een goed idee om de vaardigheid van copywriting te leren, zodat u uw eigen inhoud, artikelen en verkoopbrieven kunt produceren.

Ik ga niet proberen om in dit ene artikel een uitgebreid overzicht te geven van het hele copywriting-gamma, er is noch de tijd noch de ruimte. Hier zijn echter een paar tips die het overwegen waard zijn als je gaat schrijven.

Allereerst ben je geen roman aan het schrijven. Ik hou van het werk van Charles Dickens, maar hij zou een waardeloze copywriter zijn geweest! Alle copywriting moet pittig en to the point zijn. Vermijd bloemrijke taal en lange uitleg. Onthoud dat uw lezer meestal een heel specifiek idee heeft van waar hij of zij naar op zoek is en bij een exemplaar de vraag zal stellen: “What’s in it for me?” Probeer altijd te anticiperen op eventuele specifieke vragen die uw lezers mogelijk willen stellen en beantwoord die vragen in uw schrijven – voordat ze ze stellen. Denk altijd vanuit het standpunt van uw potentiële klant. Tenzij je een bepaalde ervaring hebt waarvan je denkt dat je die moet delen om de informatie die je bespreekt te versterken, moet je de woorden “ik”, “ik” en “mijn” uit je schrijven laten. “U” en “Uw” zijn de woorden om te gebruiken; dit is niet omdat uw lezers egoïstisch zijn, maar omdat ze op zoek zijn naar iets heel specifieks dat aan hun eigen specifieke behoeften voldoet.

Concentreer u altijd, maar altijd, op de voordelen van uw aanbod in plaats van op de functies. Hoe opwindend of indrukwekkend u ook de kenmerken van uw aanbod vindt, onthoud dat de lezers willen weten wat het voor hen inhoudt – met andere woorden: hoe zal het hen ten goede komen. Schrijf alleen over de functies als ze op de een of andere manier de waarde van de voordelen vergroten. Copywriting is niet zo moeilijk als sommige mensen proberen uit te leggen, maar het vereist wel nadenken en onderzoek om echt contact te maken met uw potentiële klanten.

Bron: Rob J Hinchliffe