De website mist informatie over het bedrijf, wat het biedt en waarom mensen ervoor zouden moeten kiezen.

Dit is misschien wel een van de grootste fouten, want op het moment dat een webpagina wordt geladen, hebben gebruikers binnen .05 seconden een indruk. Zelfs als al het andere goed is, zullen gebruikers, wanneer ze niet kunnen zien wat ze willen of nodig hebben, op de terugknop drukken, vooral wanneer ze zich in de B2B-sector bevinden.

Ongeveer 46% van de potentiële klanten vertrekt meteen als ze niet zien wat het bedrijf te bieden heeft. De website moet op zijn minst een duidelijke weergave hebben van de producten/diensten van het bedrijf, evenals elementen die het vertrouwen van potentiële klanten kunnen winnen, zoals prijzen, getuigenissen en gelieerde bedrijven.

Het laden van de website duurt meer dan 3 seconden.

De meeste mensen zijn ongeduldig wanneer ze een aankoop doen in fysieke winkels, maar vooral wanneer ze online kopen, wat wordt geactiveerd door de “terug”-knop. Consumenten wachten niet graag lang op iets, daarom moet een website altijd snel laden.

Met snel bedoelen we niet minder dan 10 of zelfs 5 seconden, aangezien 47% van de gebruikers verwacht dat een pagina binnen maximaal 2 seconden wordt geladen. Bij gsm-gebruikers is het percentage hoger (53%).

De lettergroottes op de website zijn te klein om te zien en daardoor niet leesvriendelijk.

Het is niet goed voor kijkers om te loensen wanneer ze tekst op een website lezen. Voor veel internetgebruikers is het gewoon tijdverspilling om te proberen zulke onzin te lezen.

Een fout die vaak wordt gezien bij het ontwerpen van websites, is tekst die moeilijk te lezen is vanwege de lettergrootte.

De tekst van de body moet meer dan 14px zijn en in Sans Serif-lettertype, dat beter leesbaar is en compatibel is met alle soorten en maten apparaten. Wanneer kijkers hun ogen moeten dichtknijpen om een ​​websitetekst op een mobiel gadget te lezen, moet dit probleem worden besproken met de webdesigner.

Er zijn verschillende links op de website die naar andere browservensters leiden.

Hierdoor kunnen gebruikers een slechte ervaring hebben bij het gebruik van de website. Zelfs als gebruikers de site willen verlaten, kunnen ze geen terugknop zien om naar terug te gaan. Een andere tijdverspiller is het openen van meerdere browservensters tegelijk, waardoor het frustrerend is om te navigeren, vooral bij gebruik van een mobiel apparaat. Bovendien neemt dit bandbreedte in beslag, vertraagt ​​het het apparaat van gebruikers en verpest het hun online ervaring.

Bovenaan de website staan ​​social media iconen.

Dit probleem, dat op de meeste websites voorkomt, moedigt gebruikers aan om de site onmiddellijk te verlaten en kan ook voor afleiding zorgen. Wanneer ze migreren naar sociale media, kunnen ze scrollen en mogelijk nooit meer terugkeren naar de website. Het is dus het beste om de pictogrammen overal te plaatsen, behalve de bovenkant. Deze kunnen aan de zijkant, in het midden of aan de onderkant geplaatst worden.

Bron: Karina Popa