Misschien wel de beste ‘machtsopvoeding’ die ik ooit heb gekregen over het schrijven van teksten en het gebruik van ouderwetse psychologie om met het geschreven woord te verkopen, was toen ik nog een kind was.

Zie je, ik verzamelde toen veel stripboeken. En in die tijd hadden stripboeken enkele van de beste direct-response-advertenties die je ooit zult zien.

Ze zijn geschreven door geweldige copywriters die de hot buttons van mensen echt begrepen en precies begrepen wat mensen wilden kopen en hoe ze ze met slechts een paar woorden konden kopen.

Sterker nog, ik vertel mensen die pay-per-click-advertenties gebruiken vaak om naar oude stripboekadvertenties te kijken.

Waarom?

Omdat die copywriters echt begrepen hoe ze moesten verkopen – niet alleen leads genereren – met slechts een of twee zinnen. In sommige gevallen deden ze het met slechts een paar woorden (zoals de ‘Charles Atlas’-advertenties bijvoorbeeld).

En dat is de reden waarom oude stripboekadvertenties fenomenaal zijn als hulpmiddelen en hulpmiddelen voor het schrijven.

Zorg ervoor dat u naar de juiste advertenties kijkt.

Tegenwoordig – zoals in de meeste tijdschriften en publicaties – zijn stripboekadvertenties niets anders dan grote beeldadvertenties. Ze hebben meer gemeen met grote glanzende visitekaartjes dan met advertenties. En zijn tijdverspilling om naar te kijken.

Zoek in plaats daarvan de stripboeken van meer dan 20 jaar geleden — van de jaren ’40 tot de late jaren ’80.

Dat was toen de echt krachtige advertenties werden vertoond en honderden miljoenen dollars aan verschillende producten werden verkocht met eenvoudige direct-response-advertenties in stripboeken.

Bron: Michael Senoff