Hoewel lokale SEO goedkoper is in vergelijking met enorme SEO-campagnes en gericht is op een heel klein deel van de bevolking, is het een feit dat dit soms precies kan zijn wat je nodig hebt. Als u bijvoorbeeld een klein bedrijf runt in Chicago, zou het ontvangen van verkeer uit het hele land zinloos zijn en u niet veel potentiële klanten opleveren. Door lokale SEO-providers in te schakelen, kunt u er echter voor zorgen dat uw website alleen mensen bereikt die in Chicago zijn gevestigd en dat u verkeer krijgt dat echt nuttig kan zijn.

Lokale SEO heeft verschillende voordelen, afgezien van het bereiken van uw doelgroep.

Nieuwe bedrijven – Ten eerste is het een geweldige manier voor nieuwe ondernemers om hun verkoop een boost te geven. In plaats van uw bedrijf op zeer grote schaal op de markt te brengen en onmiddellijk te concurreren met bedrijven die al jaren en jaren op de markt zijn, kunt u stap voor stap gaan. Zoek een online marketingagent die mensen in een bepaald gebied wil bereiken. Als u bijvoorbeeld net een lokale winkel in Chicago bent begonnen, kunt u een website maken voor mensen die in en rond Chicago wonen. Zodra u meerdere klanten uit de stad heeft, kunt u beginnen met het uitbreiden van uw bedrijf en uw SEO.

Zeer concurrerende niches – Ongeacht hoe goed uw product of dienst is, feit is dat er veel te veel concurrenten zijn. Er zijn verschillende niches, zoals gewichtsverlies, waar het erg moeilijk is om opgemerkt te worden, laat staan ​​om de top te bereiken. In dergelijke gevallen kan lokale SEO u helpen zich te vestigen. In plaats van simpelweg zoekwoorden als ‘gewichtsverlies’ te gebruiken, kunt u een lokaal gebied aan uw zoekwoord toevoegen. Dit zal het aantal van uw concurrenten aanzienlijk verlagen en u helpen mensen te bereiken die op zoek zijn naar een dienstverlener bij hen in de buurt.

Effectieve communicatie met klanten – Dit is een van de gebieden van lokale SEO die beter zijn dan die van wereldwijde SEO. Hoewel grote bedrijven niet zo effectief contact kunnen maken met hun klanten, kunt u met lokale SEO rechtstreeks in contact blijven met klanten bij u in de buurt. Uw SEO-professional zorgt er ook voor dat u bereikbaar bent via bijvoorbeeld Google Maps voor uw regio. Uw bedrijf wordt ook opgenomen in lokale bedrijvengidsen, op voorwaarde dat u deze doelstellingen duidelijk maakt aan uw marketingagent.

Bron: Sheza Naeem