Kleine bedrijven hebben SEO nodig, vooral op lokaal niveau. Als iemand bijvoorbeeld op zoek is naar een restaurant, gaat hij eerst in zijn eigen omgeving kijken. Lokale vermeldingen verbeteren uw zichtbaarheid en helpen u hoger te scoren in de zoekmachines, zelfs als uw hoofdbedrijf grotere zoekopdrachten kan aanspreken.

Staat uw bedrijf vermeld bij lokale online zoekmachines?

U zou in de volgende mappen moeten staan: Yellow Pages Online, Yahoo Local, Bing, Google+ en uw lokale online directories van Cities. Wanneer uw bedrijf is gekoppeld aan lokale directory’s, is het veel gemakkelijker voor mensen om u te vinden. U kunt uw positie op deze sites verhogen door tevreden klanten te vragen beoordelingen onder uw bedrijfsvermelding te plaatsen en op de duimen omhoog te klikken, zoals +1 enz.

Linkbuilding is een andere manier om uw bedrijf hoger in de zoekmachines te krijgen.

U kunt dit doen door opmerkingen en links toe te voegen aan andere bedrijven die vergelijkbaar zijn met het uwe. U kunt ook cross-promoot met andere bedrijven en aanbieden om links te ruilen. Zorg ervoor dat u uw links langzaam en natuurlijk opbouwt. Regel ze door de ene dag een paar te doen en de volgende dag een paar. Op deze manier zullen de zoekmachines u niet straffen en denken dat u aan het spammen bent.

Promoot uw bedrijf op social media platforms.

Gebruik sociale-mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en Google+ en ze moeten de locatie van uw bedrijf weerspiegelen. Het is leuk om veel volgers te hebben, maar die betekenen niets als deze mensen geen klant worden. Richt uw berichten op uw lokale gemeenschap. Je kunt specials, video’s en afbeeldingen plaatsen om de aandacht van je volgers te trekken.

Het kan zoiets simpels zijn als, vermeld dat je dit bericht of tweet vandaag hebt gezien en ontvang 20% ‚Äč‚Äčkorting op je volgende aankoop. U vergroot het bereik van uw bedrijf en stimuleert meer klanten om te bezoeken. Het is een geweldige manier om opnieuw zaken te doen en relaties met uw klanten op te bouwen.

Online advertentie

Pay-per-click-advertenties zijn een van de krachtigste manieren om uw lokale gemeenschap te targeten. Gebruik geo-targeted PPC voor uw online campagnes. Uw bedrijf bevindt zich bijvoorbeeld in Denver, Colorado. U kunt advertenties weergeven die gericht zijn op specifieke delen van Denver. Mensen die zich niet in dit geografische gebied bevinden, moeten worden uitgesloten.

Het draait allemaal om het juiste soort verkeer om uw verkoop te stimuleren en ervoor te zorgen dat uw klanten steeds weer terugkomen. Dit zijn slechts enkele manieren waarop u lokale SEO voor kleine bedrijven kunt gebruiken om uw online aanwezigheid te vergroten.

Bron: Joel Gray