Lokale SEO wordt gedefinieerd als die online marketingactiviteit waarmee lokale bedrijven hun diensten kunnen promoten bij lokale klanten op het exacte moment dat ze op zoek zijn naar uw type bedrijf. Naar verluidt gebruiken vier op de vijf mensen internet op hun smartphone voor lokale informatie. Om ervoor te zorgen dat Google en andere zoekmachines de gebruikers de relevante informatie kunnen bieden uit de enorme hoeveelheid gegevens die ze hebben, zullen lokale resultaten steeds relevanter en gangbaarder worden.

Directoryvermeldingen zijn een belangrijk kenmerk van lokale SEO. Dit kunnen niche- of algemene lijsten zijn. Ze dienen als online telefoongidsen met NAP-gegevens, soms samen met een kaart en uw URL. Sommige laten ook foto’s toe. Sommige zijn gratis, sommige zijn betaald; sommige voor het leven, sommige slechts voor elf maanden, de opties zijn talrijk. Er zijn duizenden directory-lijsten. Het loont de moeite om in ten minste een paar van hen te worden vermeld. Yelp! Google Mijn Bedrijf is een aantal populaire in de VS.

Lokale SEO is een geweldig hulpmiddel voor kleine bedrijven omdat er maar zo veel concurrenten zijn. Hoe beter je zichtbaarheid hebt op een SERP, hoe groter de kans dat je doelwit je zal vinden! Het is ook een geweldige manier voor zoekmachines om de meest relevante resultaten weer te geven aan de gebruiker van de zoekmachine, door ook locaties aan te bieden.

Bij een Google-zoekopdracht worden lokale zoekresultaten weergegeven in het nieuwe carrouselformaat, dat wordt geleverd met een kaart, met een ingesprongen lijst met adrestelefoonnummers, recensies, enz.

Waarom wordt lokale SEO steeds belangrijker?

 • Lokale klanten gebruiken internet om lokale bedrijven te vinden
 • Lokaal zoeken wordt de laatste jaren steeds populairder.
 • Lokaal zoeken is zeer gericht en actueel
 • Het geeft betere resultaten dan de traditionele advertentie-opties
 • Mobiel gebruik komt veel voor. Lokale SEO omvat zowel laptop als mobiele telefonie
 • Grootste investeringsrendement. Geen verspilde blootstelling
 • Als u uw lokale Google-vermelding claimt, loopt u de concurrentie ver voor
 • Lokale SEO is nog steeds gratis. Het lezerspubliek van kranten is met een enorm percentage gedaald – 40% tot 80%
 • Klantrecensies die erg populair zijn, maken een groot deel uit van lokale SEO.

Hoe verbeter je de lokale SEO van je bedrijf?

 1. Let bij het maken van uw lokale pagina op hoe u ze indeelt in de vele beschikbare subcategorieƫn.
 2. Zorg ervoor dat uw NAP (naam, adres en telefoonnummer) consistent is op internet, in uw lokale pagina’s, in directory-lijsten
 3. Gebruik mappen van goede kwaliteit. Gebruik categorie- en locatiezoekopdrachten om erachter te komen of er een mogelijkheid is om ergens vermeld te worden.
 4. Werk eraan om meer recensies over uw site te krijgen. Recensies worden getoond op SERP
 5. Voeg veel afbeeldingen toe aan uw lokale vermelding om deze er interessant uit te laten zien. Zorg ervoor dat het sleutelwoord vaak voorkomt.
 6. Probeer inkomende links te verdienen van bloggers, kranten en via sociaal delen, inhoudsontwikkeling enz.
 7. Huur een gerenommeerd lokaal SEO-bedrijf in als je niet genoeg tijd hebt, want dit is een continu proces waarbij de zoekmachine voortdurend verandert.

Bron: Syed Faris Hussain