Lokale zoekmachineoptimalisatie is geen enkele strategie die u implementeert om uw website naar de top van de zoekmachinerangschikking te brengen. De krachtige digitale marketingstrategie voor bedrijfseigenaren die willen verkopen aan lokale klanten, die een verscheidenheid aan best practices voor SEO combineert. Dit betekent dat als u uw lokale positie wilt verhogen en ervoor wilt zorgen dat u uw klant niet verliest aan uw concurrent, lokale SEO-strategieën moeten worden geïmplementeerd. Lokale SEO verschilt niet van de reguliere SEO. We gebruiken alleen zoekwoorden die relevanter zijn voor het lokale publiek.

Uw SEO-checklist voor uw website voor kleine bedrijven

Inhoudsregels

Zoekmachines houden van inhoud die boeiend en fris is. Als u goed wilt scoren in lokale zoekresultaten, moet u zo vaak mogelijk nieuwe website-inhoud van hoge kwaliteit publiceren. Het hebben van een lokale SEO-strategie is essentieel vanaf het allereerste begin van uw planningsproces. Plan je contentstrategie op basis van het zoekwoordenonderzoek. De inhoud van uw website moet aantrekkelijk en nuttig zijn voor uw publiek. Zie het als volgt: wanneer veel mensen naar uw website komen met een bepaalde zoekterm, houden zoekmachines deze in de gaten – u zult waarschijnlijk uw zoekresultaten verbeteren. Neem uw zoekwoorden op in de titeltags en metabeschrijvingen van uw webpagina’s. Het is waargenomen dat mensen de neiging hebben om op de links te klikken die een trefwoord bevatten in plaats van op de link die dat niet heeft.

NAP-informatie optimaliseren

Na het maken van inhoud die is geoptimaliseerd voor uw lokale zoekresultaten, is het optimaliseren van uw NAP (naam, adres en telefoonnummer) voor uw aanwezigheid op het web de meest cruciale factor. Afvragen waarom? Welnu, zoekmachines kunnen uw NAP-informatie overal op internet ophalen. Dus als u verschillende gegevens op verschillende sites heeft, kan Google dit niet als één entiteit beschouwen. Afgezien daarvan is de consistentie en kwantiteit van NAP een rankingfactor voor lokaal zoeken. Denk er ook zo over na: als mensen verschillende bedrijfsgegevens op internet zien, kunnen ze in de war raken over welke de juiste is. Bovendien kunnen ze uiteindelijk contact opnemen met uw concurrent die meer consistente bedrijfsinformatie heeft. Een consistent NAP kan u een hogere zichtbaarheid geven in lokale zoekopdrachten.

Ga mobiel

Logt u telkens in op uw laptop als u wat zoekt? Geen recht? Je zou in plaats daarvan je telefoon of tablet tevoorschijn halen en op internet gaan om te vinden wat je nodig hebt. Dat zouden uw klanten ook doen. Bovendien, als uw website een slechte mobiele gebruikerservaring geeft, zouden ze gefrustreerd raken. In april 2015 heeft Google een mobielvriendelijk algoritme uitgerold en een website die niet voldoet aan de mobielvriendelijke richtlijnen van Google, zal leiden tot verlies van mobiel zoekverkeer. Niet alleen dat, Google bestraft de sites die niet zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Het kan de positie van uw mobiele zoekresultaten drastisch belemmeren. Google biedt zelfs tools om de mobielvriendelijkheid van je website te bepalen. Optimaliseer uw site voor mobiele apparaten en omarm het verkeer van die kleine schermen die er zijn. Een mobielvriendelijke website is ook SEO-vriendelijk.

Zorg voor een eenvoudige en gebruiksvriendelijke navigatie

De navigatie van de website is als een routekaart naar uw site. Het is een factor die bepaalt hoe snel een bezoeker vindt wat hij zoekt. Als mensen gefrustreerd raken bij het verlaten van uw website, zal dit resulteren in een hoger bouncepercentage. Het heeft niet alleen invloed op uw gebruikersbetrokkenheid, maar zal ook resulteren in het verlies van een potentiële klant. Neem de tijd om na te denken en ontwerp een websitenavigatie die gemakkelijk kan worden gebruikt door een bezoeker om te vinden wat hij zoekt. Plan uw website-architectuur en creëer op basis daarvan website-navigatie. Het zal u helpen om duidelijkheid te hebben over wat waar moet komen en welke pagina’s onderling moeten worden gekoppeld.

Linkbuilding is een must

Zoekmachines tellen een link terug naar uw site als een “stem van geloofwaardigheid”. Het betekent dat er een mogelijkheid is dat zoekmachines uw site laten zien aan de zoekopdrachten voor het specifieke trefwoord. Links zijn als vertrouwen en autoriteit. U zult natuurlijk weinig links hebben, maar activiteit op het gebied van linkbuilding kan het aantal websites dat naar uw site linkt en bovendien uw websitepositie verhogen. U kunt websites bereiken met relevante inhoud van hoge kwaliteit die een goede autoriteit hebben om terug te linken naar uw website. Het zal uw kleine bedrijf helpen om online bekendheid op te bouwen, meer klanten aan te trekken en uw websitepositie te verhogen. Linkbuilding vereist regelmatig bereik en opvolging. Het kan ontmoedigend zijn, maar in het proces verwerft u kwaliteitslinks voor uw website en bevordert u nieuwe relaties.

Als laatste maar niet de minste…

Lokale SEO is vaak ingewikkeld. Een effectieve lokale SEO-strategie is nooit echt compleet. Naast het optimaliseren van uw website, kunnen sociale media u ook helpen uw positie in de zoekmachines te verbeteren. Zoekmachineoptimalisatie en de ranking van uw website zijn met elkaar verbonden. Door deze basis best practices te volgen, wordt een solide basis gelegd om op voort te bouwen.

Bron: Shishir Kathurwar