Uit een recent onderzoek dat begin 2018 door BrandMuscle is gepubliceerd, blijkt dat slechts 3% van de kleine en middelgrote bedrijven in de Verenigde Staten experts of externe bureaus inhuurt om de marketing voor hun bedrijf te doen, waarbij meer dan 60% ervoor kiest om de marketing zelf te doen, of vertrouwen op interne “specialisten”. De studie noemde SEO, of zoekmachineoptimalisatie, ook als een van de populaire marketingtactieken voor lokale bedrijven voor het MKB, omdat ze vinden dat het een van de gemakkelijkst te implementeren strategieën is. De auteurs van het rapport kwamen echter tot de conclusie dat kleine en lokale bedrijven slechte resultaten behaalden en een laag rendement op hun investering kregen door de doe-het-zelf-route te nemen, vooral met betrekking tot SEO.

Dus, waarom is het zeer ineffectief voor lokale ondernemers om hun webeigendommen zelf te optimaliseren?

Ik heb 5 redenen verzameld waarom het niet alleen ineffectief maar ook riskant is voor een eigenaar van een klein bedrijf om de doe-het-zelf-route te volgen als het gaat om het optimaliseren van hun websites, Facebook-pagina’s, Instagram, enz. Voor de zoekmachines.

1. SEO is een voortdurend veranderend landschap en wat vandaag werkt, werkt morgen misschien niet meer. Met andere woorden, het is niet voor de manusje-van-alles. Als eigenaar van een bedrijf doet u er goed aan om uw vrije tijd te besteden aan het proberen beter te worden in uw bedrijf, zodat u geweldige recensies kunt krijgen. of het zoekalgoritme van Bing.

2. Slechte SEO kan uw marketinginspanningen voor zoekmachines eerder schaden dan helpen. Van de zoekmachines, met name Google, is bekend dat ze websites bestraffen voor overoptimalisatie of voor het gebruik van spamachtige tactieken die zijn ontworpen om hun systeem te misbruiken. Voor lokale bedrijven kan het zelfs beter zijn om uw website helemaal niet te optimaliseren dan bijvoorbeeld het verspreiden van spamachtige backlinks over het hele internet naar uw webproperty’s, of deze overdreven te optimaliseren.

3. Als je de doe-het-zelf-route kiest, kun je vast komen te zitten in een vaardighedenspiraal – je leert vandaag één ding te doen en het leidt je morgen weer naar een ander konijnenhol – en een nieuwe leercurve. Voordat u het weet, kunt u meer tijd besteden aan het leren van het weboptimalisatiespel dan aan het runnen van uw bedrijf. Bijna elke maand komen er nieuwe tactieken langs om websites te rangschikken of verkeer naar uw websites te leiden. U wilt zich concentreren op uw bedrijf – niet rondlopen om bezoekers naar uw webpagina’s te jagen!

4. Hoewel uw webproperty’s een goede manier zijn om nieuwe prospects voor uw bedrijf aan te trekken, zijn de meeste experts het erover eens dat om uw winst te vermenigvuldigen, u uw tijd beter kunt besteden aan het “verbluffen en nastreven” van uw bestaande klanten. SEO is niet de game-wisselaar die het vaak wordt gefactureerd, vooral voor lokale bedrijven. Volgens marketinggoeroe Jay Abraham, auteur van “Stealth Marketing – How to Outmaneuver, Outwit, and Outmarket Your Most Formidable Competitors… Before They Know What’s Hit Them”, is de sleutel om in competitieve tijden voorop te blijven het afstemmen van uw marketing. – “om ervoor te zorgen dat er nieuwe klanten binnenkomen, oude klanten terugkomen en klanten die meer kopen.”

SEO zal u nieuwe klanten opleveren, maar dit zijn in veel gevallen “koopjesjagers” – zelden uw ideale klanten. Die krijg je via verwijzingen of via mond-tot-mondreclame…

5. Tot slot, zelfs aangenomen dat je het gruntwerk hebt gedaan en de kneepjes van het vak van zoekmachineoptimalisatie hebt geleerd, zou een echt goede SEO je fenomenaal betere resultaten moeten geven, plus, uitbesteding aan een goede provider is altijd een geweldig rendement op je investering omdat het je dat bespaart kostbaarste waren – tijd. Tijd die u kunt gebruiken om uw klanten beter te leren kennen, met hen te communiceren en hun ervaringsproces te verbeteren wanneer ze bij u kopen.

Tot slot, als eigenaar van een klein bedrijf zou u moeten leren wat u kunt over optimalisatie van webzoekopdrachten, zodat u weet wat goed voor u is en hoe u een goede SEO van een slechte kunt onderscheiden. Maar u kunt meer winnen als u dit deel van uw marketinginspanningen uitbesteedt; zowel in termen van tijd die u kunt besparen als kostbare fouten die u kunt vermijden – en uiteindelijk om ervoor te zorgen dat u een goed rendement op uw investering krijgt.

Bron: Namige Kayondo