Succes en falen in Link Building wordt vaker bepaald door de rankings. Helaas geven de meeste internetbronnen hetzelfde advies “links bouwen om de ranking te verbeteren”.

Het slechte van deze verklaring is om aan te nemen dat er geen ander doel is om links te bouwen. Maar er komt veel meer bij kijken dan alleen SEO. Als je het uiteindelijke doel van het bouwen van links niet weet, weet je ook niet hoe.

Er zijn dus nog andere voordelen die kunnen worden toegeschreven aan het bouwen van links: –

Merkblootstelling: Blootstelling aan het merk is wat elke marketeer graag wil krijgen in zijn respectievelijke vakgebied. Voor merkblootstelling moet u de nadruk leggen op uw merknaam. Koop banneradvertenties in goed zichtbare secties op topsites in uw niche, gebruik een bekend logo in al het advertentiemateriaal voor banneradvertenties en plaats uw merknaam in linkankertekst.

Autoriteit site heeft zelf een grote merkwaarde. Gewoonlijk hebben mensen meer vertrouwen op autoriteitssites dan ze aanbevelen. Daarom zijn tekstlinks op sites met een hoge autoriteit bijzonder waardevol voor dit doel.

Direct verkeer: Als u verkeer naar uw website wilt krijgen, kunnen niet alleen rankings verkeer genereren, maar kunnen uw links ook bezoekers rechtstreeks naar uw site sturen. U moet zich echter bezighouden met sociale media en forums, aangezien dit de bronnen zijn waar u uw inhoud/opmerkingen kunt plaatsen of uw mening kunt delen die anderen ertoe aanzetten uw site te bezoeken door op uw link te klikken.

Links voor direct verkeer moeten meestal een beschrijvende ankertekst gebruiken die uw inhoud uitlegt en een call-to-action gebruikt. Hoe aantrekkelijker uw link, hoe beter het resultaat.

Leadgeneratie: Bijna alle inspanningen die we doen voor websitepromotie zijn bedoeld om zaken te doen. Er zijn marketeers, die denken dat meer verkeer op de site meer conversie betekent. Niet waar echter. Voor het genereren van leads moet u zich richten op geclassificeerde klanten in plaats van SEO-professionals of SEO-goeroes. En je moet het anders aanpakken dan branding exposure.

De beste manier om uw klanten te targeten, is door advertenties te plaatsen, persberichten te verspreiden en backlinks te krijgen van thematisch relevante sites.

Behandel nu elke link als uw valuta op internet en gebruik deze valuta om er meerdere voordelen uit te halen. Het kennen van de voordelen zal het linkbuildingproces vergemakkelijken.

Bron: Tripti Pandey